پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۱۲  |  Thursday, 12 December 2024
کد خبر: ۳۶۵۲۴
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۶
- در گفت و گو با آوای رودکوف مطرح شد:

برای افزایش تولیدصادرات محصولات غیرنفتی چه بایدکرد؟

خبرنگارآوای رودکوف در دیدار نزدیک با مهندس علیرضا آقابالایی رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی راهکارهای افزایش تولید صادرات محصولات غیرنفتی را بررسی نموده است.

برای افزایش تولیدصادرات محصولات غیرنفتی چه بایدکرد؟

پایگاه خبری آوای رودکوف:یکی از عوامل مهم دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار رونق صادرات است که مهم ترین هدف سیاست‌گذاری در بخش تجارت خارجی را تشکیل می‌دهد. در اقتصاد ایران با توجه به اهمیت کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای ارزی حاصل از صدور نفت خام و نقش صادرات غیرنفتی در کاهش این وابستگی و نیز جایگاه آن در برنامه‌های توسعه اقتصادی کشور، بررسی عوامل تعیین کننده صادرات غیرنفتی و ارائه راهکارهای لازم برای توسعه آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

خبرنگارآوای رودکوف در دیدار نزدیک با مهندس علیرضا آقابالایی رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی راهکارهای افزایش تولید صادرات محصولات غیرنفتی را بررسی نموده است.

- چرا محصولات غیرنفتی تحمل تورم های سالانه ایران را دارند؟
این کالاها به دلیل ارزش افزوده بالا و فاصله زیاد قیمت تمام شده و قیمت مصرف کننده، تحمل تورم های سالانه ایران را دارند و افزایش تورم یا کاهش نرخ ارز، باعث کاهش صادرات آنها نمی شود.

  • برای حرکت به سمت تولید صادرات محور چه اقداماتی لازم است؟
    برای این‌که به سمت تولید صادرات‌ محور و توسعه صادرات غیر‌نفتی حرکت کنیم، باید در گام نخست میزان تولید کالای دارای مزیت صادراتی را در کشور افزایش دهیم و تا جایی که ممکن است، قیمت تمام‌ شده کالا را که یکی دیگر از مزیت‌های کالاهای صادراتی است، کاهش دهیم که به‌نظر می‌رسد در این زمینه تا حدودی موفق عمل کرده‌ایم.

  • - توسعه صادرات غیرنفتی چه پیامدهای دارد؟
    توسعه صادرات غیرنفتی به افزایش تولید و درنتیجه رشد تقاضا برای نیروی کار، ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری منجر خواهد شد از این رو اهتمام به صادرات غیرنفتی یکی از مقوله های پیشگیرانه است.

- چرا روند رشد و توسعه در کشور با افت و خیزهای بسیار مواجه است؟
اتکای کشور به پیامدهای حاصل از صدور نفت خام به دلیل نوسانات شدید قیمت و محدودیت های جدی در تولید، همواره درآمدهای دولت را تحت تاثیر جدی قرار داده و در نتیجه توان خرید فنون و تکنولوژی روز دنیا را برای کشور مشکل خواهد ساخت و بدین ترتیب شاهد عدم رشد و توسعه در کشور هستیم.

  • کدام عوامل را در پایین بودن قدرت رقابتی محصولات ایرانی نسبت به محصولات جهانی را دخیل می دانید؟
    عوامل متعددی همچون پایین بودن سطح آگاهی تولیدکنندگان ایرانی نسبت به استانداردهای جهانی و پایین بودن سطح تخصصی نیروی انسانی به پایین بودن سطح کیفی محصولات تولیدی ما منجر شده است که توام با بالا بودن بهای تمام شده هر واحد محصول، پایین بودن قدرت رقابتی محصولات ایرانی نسبت به محصولات جهانی را به ارمغان آورده است.
  •  
  • - چه عواملی منجر به افزایش صادرات محصولات غیرنفتی می شود؟
    اگر اولویت ایران برای شکوفایی اقتصادی در شرایط پساتحریم، تقویت حوزه‌های غیرنفتی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است، باید پیش از هرچیز راه‌های جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی را هموار کند. ایجاد ثبات در بازارهای اقتصادی و درنتیجه افزایش اعتماد برای سرمایه‌گذاران، از راه‌های اساسی افزایش توفیق در بخش غیرنفتی محسوب می‌شود.

  • - چرا باید وابستگی به نفت را کاهش و صادرات غیرنفتی را افزایش داده شود؟
    توجه به توسعه صادرات غیر‌نفتی و کاهش‌ وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی و فراهم کردن بسترهای صادراتی کشور، برای رسیدن به این اهداف از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. البته این در حالی است که شدت گرفتن تحریم‌های غرب علیه کشورمان شرایط را برای صادرات حساس‌تر کرده و مسئولان ارشد کشور نیز به‌دنبال رفع موانع موجود برآمده‌اند.
  •  
  • بنابراین تلاش‌های زیادی برای خنثی کردن این تحریم‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های صادراتی شده است تا بتوانیم وابستگی به نفت را کم کنیم و صادرات غیر‌نفتی را در کشور افزایش دهیم.
  •  
  • گفتگو: امیرمسعود طایفه سلطانخانی

 

نظرات بینندگان