پایگاه خبری آوای رودکوف-مهندس ناصر بشیری :فرهنگ به معنای ارزشهای مشترک بین افراد یک گروه است که دایره شمول آن می تواند یک خانواده، یک سازمان و یا یک کشور باشد.
فرهنگ به یکباره متولد نمی شود بلکه در فراخنای زمان پا به عرصه وجود می گذارد. فرهنگ مقوله ای تجویزی یا آمرانه و دستوری نبوده واز این طریق قابل پایه گذاری و یا نشر و گسترش نیست. فرهنگ با ارج نهادن به ارزشها، هنجارها، آئین ها و سنت ها ریشه دوانده و در گستره زمان به نضج و بلوغ می رسد که در این میان نقش رهبران و بنیانگذاران، اندیشمندان، دانشوران، مصلحان، متنفذین، اکابر، مشایخ و نوابغ و نخبگان نقشی حیاتی و بنیادین است.
با توجه سوابق شرم آور برخوردهای فیزیکی برخی افراد هنجارشکن با کادر درمان در شهر یاسوج شاید پاسخ به سئوالات زیر بتواند از یک سو خلاءهای فرهنگی و از دیگر سو، تکالیف فراروی دیارمان را بنماید.
-آیا تاکنون در شهر یاسوج از جامعه پزشکی بصورت خودجوش و مردمی تجلیلی صورت گرفته است؟!
-آیا جامعه برای اصلاح، تنبیه و یا طرد هنجارشکنان گامی برداشته است؟!
-آیا واکنش مسئولان نسبت به اینگونه رخدادهای تلخ و فرهنگ سوز، واکنشی علمی. اجتماعی، فرهنگی و مبتنی بر یافته های جامعه شناسی، روانشناسی، رفتارشناسی و جرم شناسی بوده و فراگرد آموزش و پیشگیری را طی نموده است؟!
به درختان جنگل گفتند :شما با این عظمت چرا از تکه آهنی به نام تبر میرنجید ؟ گفتند: رنجش ما از تبر نیست, ازدسته ی آن است که از جنس خود ماست.
باز هم به ضرب المثل " از ماست که به بر ماست رسیدیم"
-در همین ضایعه اخیر ( قتل زنده یاد دکتر داوودی) کدامیک از شخصیت های برجسته استان و شهرستان واکنش نشان داده اند و واکنش آنها چه بوده است؟!
"امیدوارم اقدامات ذاتی دادستانی، نیروی انتظامی و علوم پزشکی به حساب شخصیت های برجسته استان و شهرستان نوشته نشود."
-چه تضمینی وجود دارد که در صورت اعدام قاتل، کاروانهای تسلیت گو و فاتحه خوان با درک صحیح از موضوع، خویشتن داری نموده و فقط با همین یک تصمیم کوچک، کاری بزرگ را در حوزه فرهنگ سازی به ثمر رسانند.
همواره به یاد داشته باشیم که خودمان نقطه آغازین فرهنگ هستیم.
علل و عوامل عدیده ای در این موضوع دخیل هستند و نیاز به یک تحقیق دقیق علمی و جامعه شناسی توسط متخصصین امر در این زمینه احساس میشود . علاوه بر مطالب بالا باید خیلی موضوعات دیگر هم مورد توجه قرار گیرند . این سالها بدلایل تورم و فشار های اقتصادی و کمر شکن بر مردم صبر و تحمل آنها کم شده و جامعه بسیار خشمگین هست .
متاسفانه در بخش درمان و سلامت دولت ها بجای تقویت بیمه ها و کاهش رنج و الام مردم سیاست های دست در جیب مردم را انتخاب کرده و تعرفه های واقعی پزشکی را تحت پوشش قرار نمی دهند و جامعه پزشکی و پرستاری که افراد با ضریب هوشی بالایی هم هستند وقتی درآمد خود را با دیگر کشورها مقایسه میکنند یا مهاجرت میکنند و یا اونهایی که به هر دلیل نمی توانند مهاجرت کنند از وضعیت شغلی خود ناراضی هستند و در نهایت بعضی از آنها بی انگیزه و بسیاری از آنها بجای طبابت به کارهای زیبایی و درآمد زایی رو آورده اند و بخشی هم با زیر میزی سعی میکنند حق و حقوق خود را از مردم دریافت کنند .
این عوامل باعث شده که مردم که سلامتی خود و بستگان از مهم ترین مقوله های انهاست از نحوه درمان بخصوص در بیمارستانهای دولتی و آموزشی بشدت ناراضی باشند . و متاسفانه در خیلی موارد کار به پرخاشگری و برخورد های خشن با کادر سلامت میشود .
اگر دقت کنیم در همین یک سال اخیر از این دست برخورد ها با خیلی از پزشکان و پرستاران بخصوص در استان ما صورت گرفته که نیاز هست یک تحقیق و ریشه یابی دقیق صورت بگیرد و برای این موضوع یک چاره اساسی صورت گیرد والا برخورد قضایی به تنهایی در دراز مدت نمی تواند به این موضوع کمک نمایند.
به قلم بشیری،آبانماه ۱۴۰۳
عضویت در خبر نامه