جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۹  |  Friday, 13 December 2024
کد خبر: ۳۶۵۸۰
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
یاداشت از کمیل واعظی – شهردار فاضل آباد ؛

هوش مصنوعی و مدیریت نوین شهری

بهره گیری از هوش مصنوعی می‌تواند در پیش‌بینی نیازها و تخصیص بهتر منابع عمومی در توسعه نیازهای شهروندان در خدمات عمومی، حمل و نقل، نیاز های فرهنگی و تفریحی و ... موثر واقع شود.

هوش مصنوعی و مدیریت  نوین شهری

پایگاه خبری آوای رودکوف- کمیل واعظی: آباد امروزه استفاده از ابزار و فن آوری های نوین در مدیریت شهری امری اجتناب پذیر است و این رویکرد با روندی پرشتاب در حال گسترش است.

به کارگیری هوش مصنوعی و استفاده از الگوریتم‌ها و مدل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی نیز یکی از فاکتورهای به روز و کارآمد در مدیریت شهری است که می‌تواند در برنامه‌ریزی شهری، بهبود خدمات شهری، کاهش هزینه‌ها، پایش و امنیت شهری، مدیریت پسماند و انرژی، مدیریت ترافیک و افزایش کارایی سیستم‌های شهری موثر باشد.

در حقیقت پتانسیل هوش مصنوعی به عنوان راه‌حلی برای چالش‌های مختلف در حوزه برنامه‌ریزی شهری، مدیران را متقاعد ساخته است که با استفاده از این راهبرد می‌توان در حفظ و بهبود کیفیت زندگی شهروندان و مدیریت بهتر منابع تسهیلات شهری کمک کرد.

یکی از اصلی ترین نیازهای مدیریت شهری، توزیع متوازن خدمات شهری و به تبع آن بهبود کیفیت خدمات عمومی است.

بهره گیری از هوش مصنوعی می‌تواند در پیش‌بینی نیازها و تخصیص بهتر منابع عمومی در توسعه نیازهای شهروندان در خدمات عمومی، حمل و نقل، نیاز های فرهنگی و تفریحی و ... موثر واقع شود.

از دیگر مزایای هوش مصنوعی در مدیریت شهری برنامه ریزی بر مبنای داده های ارسالی به سیستم و گردآوری اطلاعات مورد نیاز هوش مصنوعی است. برنامه‌ریزی شهری یک فرایند فنی و پیچیده است که به حل مسائل و ارائه راهکار های مبتنی بر اصولی علمی در حوزه های مختلف شهری می‌پردازد.

تجزیه و تحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده از شهر توسط هوش مصنوعی می‌تواند به برنامه‌ریزی شهری بهتر کمک کند. بررسی داده ها توسط هوش مصنوعی بر اساس جمعیت، ساختار فرهنگی و اقتصادی هر منطقه و هر محله از شهر و تبیین نیاز ها و وضعیت مناطق شهری در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، تفریحی، عمرانی و اقتصادی می‌تواند به برنامه ریزی و مدیریت شهری پایدار در راستای تدوین برنامه های عادلانه و علمی کمک کند.

با این وجود باید اذعان داشت کاربرد موفقیت‌آمیز هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی شهری، نیازمند داشتن داده ها و اطلاعات جامع و کاملی از مختصات شهری شامل اطلاعات جغرافیایی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و ... مناطق مختلف شهری است که این موضوع ضرورت ایجاد بانک اطلاعات شهری را بیش از گذشته نمایان می‌سازد.

در مجموع قابلیت‌های متنوع هوش مصنوعی باعث می‌شوند که شهرها بتوانند به سمت تبدیل شدن به شهرهای هوشمند حرکت کنند، که در نهایت رفاه و کیفیت زندگی شهروندان را بهبود می‌بخشد.

نظرات بینندگان