پایگاه خبری آوای رودکوف : نفوذ، بهعنوان یکی از مهمترین چالشهای نظام حکمرانی کشور، اکنون به موضوع بحث روز جامعه و محافل کارشناسی تبدیل شده است. بر اساس تعریف کارشناسان، نفوذ عبارت است از «ورود و حضور عناصر یا جریانهایی با اهداف ناسازگار با منافع ملی در عرصههای تصمیمسازی و تصمیمگیری کشور»، به طوریکه این افراد یا گروهها از طریق ابزارهای مختلف، مسیر مدیریت کشور را از جاده شایستهسالاری و عدالت منحرف میسازند.
اخیراً و بهویژه در ماههای اخیر، صاحبنظران و حتی برخی مسئولان، ابعاد جدیدی از نفوذ را مطرح کردهاند. طی این دیدگاهها، نفوذ صرفاً به معنای ورود عناصر بیگانه نیست، بلکه هر اقدامی که منجر به حذف شایستگان، تخریب اعتماد عمومی و نقض قوانین کشور گردد، نوعی از نفوذ محسوب میشود.
پاره ای از مهمترین مصادیق نفوذ در کشور به شرح زیر است:
کارشناسان هشدار میدهند که گسترش این نوع نفوذها ضمن افزایش بدبینی مردم و تضعیف سرمایه اجتماعی، روند دلالی، واسطهگری و فساد سازمانی را تشدید میکند. از نگاه ناظران، مهمترین پیامد نفوذ، ایجاد انشقاق اجتماعی و تضعیف اعتماد عمومی نسبت به ساختارهای مدیریت کشور خواهد بود.
در پایان ناکید می شود:حفظ عدالت، شفافیت و صیانت از سلامت ساختار حکمرانی تنها از مسیر شایستهسالاری، تقویت نظارت و مطالبهگری اجتماعی ممکن خواهد شد. لازم است همه ارکان و آحاد جامعه برای مقابله با مصادیق نفوذ و بازگرداندن اعتماد و امنیت به بطن جامعه گام بردارند.