« آواي رودکوف» خود را به اخلاق حرفه‌اي روزنامه‌نگاري پايبند مي‌داند و مبناي فعاليت اين سايت بر سه اصل « بيطرفي » ، «دقت » و « انصاف » استوار است.

      
کد خبر: ۲۵۱۴۸
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۷
آوای رودکوف، گزارش می دهد:
صُدیف آزادمرد استاد گروه علوم و صنایع غذایی می گوید:از مهم ترین دلایل خوردن شیر برنج می توان به افزایش طول عمر و مفید بودن برای پوست، درخشندگی و سفیدی و صافی پوست و همچنین برای رفع خستگی و گرسنگی اشاره کرد.
به گزارشپایگاه خبری آوای رودکوف، شیربرنج یکی از خوراکی های مفید و مقوی برای وعده افطار در ماه مبارک رمضان است. این بار می توانید شیر برنج را با خامه درست کنید. شیر برنج خامه ای طعم بسیار لذیذی دارد.

یکی از مهم‌ترین مسائل روزمره زندگی انسان استفاده از انواع غذا‌ها برای رفع گرسنگی و ادامه حیات است در گذشته‌های نه چندان دور مردم نسبت به غذاهای مصرفی روزانه خود اطلاعات زیادی داشتند و می‌دانستند که چه باید مصرف کنند و چگونه طبخ کنند و چه موادغذایی برای بدنشان مفید است.

جواد‌ حصاری، استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با «آوای روکوف» می‌گوید: شير يکی از اجزاي شيربرنج است که داراي مقادير قابل توجهي از کلسيم، پروتئين، فسفر، ويتامين آو ب می باشد به دليل هضم آسان، طعم مناسب و قيمت ارزان خود مورد توجه عموم افراد است. مصرف مداوم و روزانه شير سبب استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها و نيز رشد مناسب و سلامت پوست مي‌شود. به طور معمول شير در بازار به صورت پاستوريزه، استريليزه و هموژنيزه عرضه مي‌شود. بهتر آن است که افراد، به خصوص افراد ميانسال، از شيرهاي با درصد چربي 5/2 يا کمتر استفاده کنند زيرا هرچه چربي شير کمتر شود، کلسيم بهتر جذب می شود .

شيرهاي کم‌چربي از نظر ميزان جذب کلسيم بر شيرهاي پرچرب ارجحيت دارند.

به گفته حصاری، این جایگزین شیر گاو طیف گسترده‌ای از مواد مغذی را در خود جای داده و هر فنجان آن ۱۴۰ کالری و تنها ۳ گرم چربی دارد. میزان چربی در یک فنجان شیر گاو پرچرب حدود ۱۰ گرم است. شیر برنج هیچگونه کلسترولی ندارد و به همین دلیل بسیار برای سلامتی قلب مفید است. اغلب تولیدکننده‌های شیر برنج، این محصول را غنی می‌کنند، زیرا شیر گاو طیف بیشتری از مواد معدنی را شامل می‌شود. به طور معمول شیر برنج با کلسیم، ویتامین‌های ب، آهن، ویتامین آ و ویتامین دی غنی می‌شود تا جایگزینی مناسب برای شیر گاو باشد.

عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز ادامه می دهد: شیربرتج لاکتوز ندارد و همین باعث می‌شود تا هضم آن برای دستگاه گوارش راحت‌تر باشد. همچنین شیر برنج باعث بهبود محیط باکتریایی در روده شده و از شما در برابر عفونت‌ها و سوءهاضمه محافظت می‌کند.

حصاری ادامه می دهد: آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای خوبی در شیر برنج وجود دارند که می‌توانند به بهبود سلامت پوست کمک کنند. یکی از این ترکیبات آمینوبنزوئیک اسید است که با محافظت از پوست در برابر پرتوهای خورشید و کاهش چین‌وچروک‌ها پیوند خورده است.

این استاد دانشگاه، معقد است: هیچ کلسترولی در شیربرنج یافت نمی‌شود. این می‌تواند خبر خوبی برای افرادی باشد که از چاقی مفرط و مشکلات قلبی – عروقی رنج می‌برند. نوشیدن شیر برنج به کاهش خطر تصلب شرایین، حملات قلبی و سکته مغزی کمک می‌کند.

صُدیف آزادمرد استاد گروه علوم و صنایع غذایی هم در این باره می‌گوید: شیر موجود در شیر برنج حاوی مقادیر بسیار زیادی پروتئین با کیفیت است که برای رشد و ترمیم بافت‌ها بسیار مناسب است. ویتامین B2 موجود در شیر باعث افزایش سوخت و ساز بدن می‌شود. علاوه بر آن کلسیم و فسفر دو ماده معدنی موجود در شیر است که در رشد و سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها و رشد سلول‌های مغزی نقش بسزایی دارد. علاوه بر شیر، برنج حاوی کربوهیدرات‌هایی است که باعث افزایش و تولید انرژی در بدن می‌شود. مقدار پروتئین موجود در برنج اگر چه جزء پروتئین‌های کامل محسوب نمی‌شود اما در کنار شیر می‌تواند نیاز بدن را تامین کند. برنج هم‌چنین باعث کنترل فشار خون، جلوگیری از سرطان، رفع بسیاری از بیماری‌های پوستی و تقویت سلامت قلب و عروق می‌شود.

آزادمرد ادامه می دهد: از مهم ترین دلایل خوردن شیر برنج می توان به افزایش طول عمر و مفید بودن برای پوست، درخشندگی و سفیدی و صافی پوست و همچنین برای رفع خستگی و گرسنگی اشاره کرد.

این استاد دانشگاه می گوید: می‌توانید برای مغذی‌تر شدن این پودینگ به جای شکر از عسل یا پوره خرما استفاده کنید. افزودن مغزهایی مثل بادام، پسته، گردو و فندق که منابع آهن هستند و چاشنی‌هایی مثل دارچین، وانیل و هل نه تنها به هر چه مغذی‌تر شدن این غذا و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند بلکه باعث هضم بهتر و گرفتن حالت سردی پودینگ به خاطر برنج می‌شوند. علاوه بر آن چون بعضی از کودکان بوی شیر را دوست ندارند، افزوردن مقداری وانیل یا پودر کاکائو بوی شیر را از بین می‌برد.

آزادمرد معتقد است: شیر یکی از بهترین مواد غذایی است و در سلامتی انسان نقش بسیار مهمی دارد و مصرف روزانه آن برای تمامی سنین توصیه می شود، پس چه بهتر که همراه با برنج که غذایی مفید می باشد سرو شود. مصرف شیر در افراد گرم مزاج مانع غلبه خون ، محرک نیروی جنسی ،اشتها آور و چاق کننده است؛البته مصرف خود شیر به تنهایی برای کسانی که دارای مزاج سرد می باشند زیاد توصیه نمی شود ولی اگر همراه با برنج مصرف شود مفید است. پس اگر سرد مزاج هستید شیربرنج بخورید.

گزارش از: امیرمسعود طایفه سلطانخانی
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: