کد خبر: ۱۵۸۵۹
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۸
انتخابات 96
محمد مهاجری: امروز روشن شده است که جریان اصولگرا با همه قدمت و سابقه اتحادش، یک جریان متکثر است. این وضعیت در اصلاح طلبان نیز وجود دارد و شاید بتوان گفت میزان تفرق میان آنان بیش از اصولگرایان است...
پایگاه خبری آوای رودکوف : چند ماهی تا انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 باقی مانده است و احزاب و جریان‌های سیاسی به تکاپو افتاده و به دنبال مطرح کردن خود در میان مردم و حضور پررنگ در عرصه انتخابات 96 هستند.

کرسی ریاست پاستور، موضوعی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن رد شد و جریان‌های سیاسی فعال هر طور که شده خواهان به دست آوردن این کرسی هستند و بر همین اساس از هم اکنون به دنبال رایزنی های لازم برای حضور هرچه بهتر در انتخابات سال آینده هستند.

اما آنطور که پیش بینی می گردد جناح اصولگرا بعد از عدم حضور احمدی نژاد چندان به آینده انتخابات دلخوش نیستند و اگر چه ظرفیتهای بالایی دارند اما به نحوی با مشکلات عدیده ای برخوردارند از طرفی  جناح اصلاح طلب بناچار باید در اردوگاه فعلی خیمه بزنند .

لذا با توجه به نزدیک شدن به انتخابات سال 96  و اظهار نظرهایی که در این خصوص  صورت گرفته سید یدالله نورانی منش از فعالان فرهنگی اقدام به جمع بندی نظرات جمعی از فعالان سیاسی که عمدتا از جریان اصلاح طلب می باشند نموده که در ادامه با هم می خوانیم:

عارف در خصوص رقبای رئیس جمهور:

 کشورمان در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 اظهار داشت: فضای خوبی در کشور فراهم شده و دولت روحانی دستاوردهای ارزشمندی کسب کرده است.

وی در ادامه افزود: دولت در بحث مذاکرات هسته‌ای، رفع تحریم‌های ظالمانه دستاوردهای مطلوبی در احقاق حق‌مان بدست آورده است.

عارف با بیان اینکه در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 از جناح رقیب کاندیداهایی حضور خواهند داشت، تاکید کرد: احتمال رقابت جدی در این انتخابات وجود دارد و البته رقابت جدی به نفع کشور است و نباید انتخابات یک قطبی شود.

او با تاکید بر اینکه ما می‌توانیم در فضای صمیمی با رقابت جدی فعالیت کنیم که نفع کشور را به همراه دارد، خاطر نشان کرد: با برقراری چنین شرایطی امنیت، انگیزه و نشاط در کشور افزایش می‌یابد و انتظار ما این که از جناح اصولگرا 3 کاندیدای برجسته و خوب به میدان رقابت انتخابات ریاست جمهوری سال 96 وارد شوند.

محمد مهاجري سردبير خبرآنلاين،:

 در ویژه نامه نوروزی مهرنامه در یادداشتی درباره فعالیت جناح‌ها به ویژه اصولگراها در انتخابات ریاست جمهوری آینده پیش‌بینی‌هایی داشته است. مهاجری در بخشی از این یادداشت نوشته است: از مدتی پیش در بخشی از جریان اصولگرا تلاش می‌شود چنین القا کنند که حسن روحانی رئیس جمهوری تک‌دوره‌ای است و باید برای ریاست جمهوری دوازدهم رئیس جمهوری دیگر پیدا کرد. کسانی که چنین حرفی زده اند در جریان اصولگرا جدی گرفته نمی‌شوند، هر چند ممکن است در فضای رسانه‌ای پرهیاهو باشند.

وی ادامه می‌دهد: با این حال بحث درباره مواضع اصولگرایان در انتخابات آتی قطعا در محاقل خصوصی مطرح بوده، هست و خواهد بود. مردم ایران در رأی دادن، همیشه مردمان «دقیقه نودی» هستند و تجربه نشان داده که انتخاب هایی شگفت انگیز انجام می‌دهند. انتخابات ریاست جمهوری در سال های 76، 84 و 92 از این دست است. هرچند برخی نظرسنجی ها چنین رخدادهایی را پیش بینی می‌کردند اما باور عمومی سیاسیون جامعه، زیر بار آن نمی‌رفت.

مهاجری در ادامه شرایط را در حالتی بررسی می‌کند که از معادله انتخابات ریاست جمهوری 96، متغیر «رفتار شگفت انگیز» را حذف کنیم و می‌نویسد: تحلیل رفتار اصولگرایان چندان مشکل نیست. امروز روشن شده است که جریان اصولگرا با همه قدمت و سابقه اتحادش، یک جریان متکثر است. این وضعیت در اصلاح طلبان نیز وجود دارد و شاید بتوان گفت میزان تفرق میان آنان بیش از اصولگرایان است، اما جریان اصولگرا قبلا ثابت کرده بود که رفتار سازمانی منسجمی دارد و لیدرهای آن از اتوریته کافی برای سرخط کردن جناح برخوردارند.

رئیس‌جمهوری سابق می‌گوید :

انتخابات سال آینده ریاست‌جمهوری، «سوت و کور» و از سردترین دوره‌های انتخابات خواهد بود.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از قانون ، محمود احمدی‌نژاد در جلسه‌ای که به تازگی با مشاوران و دستیارانش داشته، هشدار داده است که دود این سردی انتخابات به چشم نظام خواهد رفت.

سایت پایش در این باره نوشت: احمدی‌نژاد هر گونه کمک به گرم کردن تنور انتخابات سال آینده را رد کرده و گفته است: «اگر آقایان انتظار دارند من نقش صداوسیما را بازی کرده و شور و حالی به انتخابات بدهم، در اشتباهند. من هیچ نقش مشوق و محرکی در انتخابات ایفا نخواهم کرد.

احمدی‌نژاد که آشکارا از عدم نامزدی در انتخابات دلخور است، گفت: من قهر نمی‌کنم اما انتظار هم نداشته باشند برای گرم کردم انتخابات کاری بکنم.

برخی دستیاران احمدی‌نژاد ادعا می‌کنند در غیاب او در رقابت‌های انتخاباتی ۹۶، هیچ نامزد اصولگرای دیگر قادر به جذب گسترده آرای مردمی نیست و روحانی در یک انتخابات یک طرفه پیروز خواهد بود.

 تاج‌زاده: روحانی قطعا رئیس‌جمهور می‌شود

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تاکید بر این‌که روحانی قطعا باید در انتخابات ۱۳۹۶ حضور یابد، درباره‌ احتمال رای‌آوری حسن روحانی در انتخابات ۹۶ عنوان کرد: روحانی قطعا رئیس‌جمهور می‌شود.

مصطفی تاج‌زاده همچنین در تحلیل وضعیت اصلاح‌طلبان گفت: وضعیت را در مجموع خوب می‌بینم، اما معتقدم می‌توانیم بهتر از این هم باشیم، بنابراین باید بیشتر تلاش کنیم .اگر ما بیشتر تلاش کنیم رقبای ما نیز تلاش بیشتری می‌کنند و تلاش هر دو به نفع مردم است.

زیباکلام: باید تمام‌قد پشت روحانی بایستیم

صادق زیباکلام تاکید کرد: من معتقدم که ما باید تمام‌قد پشت روحانی بایستیم. اولین دلیلم این است که مردم بازیچه ما نیستند. مردم اسباب‌بازی ما نیستند. اگر روحانی بخواهد بیاید، باید از او حمایت کنیم و این در گرو این است که رهبری اصلاحات دور دوم از ایشان حمایت بکند که توصیه می‌کنم این کار را بکند.

این استاد دانشگاه افزود: قضاوت درباره عملکرد سه‌ساله دولت روحانی قضاوت خیلی سختی است. من در سیاست خارجی به ایشان نمره بسیار بالایی می‌دهم. در اقتصاد به ایشان نمره متوسط می‌دهم، دلیل متوسط دادنم هم این است که در تورم ناموفق بوده، از رشد منفی آمدیم رسیدیم به رشد مثبت ولی رکود را نتوانسته جابه‌جا کند. همچنان این یخ سفت و سخت پابرجاست. هفت ‌میلیون بی‌کار را هیچ کاری نمی‌توان کرد و رونق را نتوانسته به وجود بیاورد اما ببینید چقدر از اقتصاد دست روحانی است؟ آیا این‌ قدر هست که بتواند یک تحول مهم ایجاد کند؟ پاسخش این است که خیر.

هاشمی‌رفسنجانی: روحانی را اصلح می‌دانم

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگویی بیان کرد: در انتخابات دور اول، آقای روحانی با همان شخصیت و با همان روحیه خودشان، توانست اکثریت را کسب کند. بدون این‌که هیچ قدرت رسمی پشتوانه ایشان باشد، رای آورد. آن روحیه از ایشان گرفته نشده، بلکه تقویت شده و عملا هم در میدان است و در عمل هم متوجه‌اند که کارها باید جدی‌تر دنبال شود. البته موانعی هم دارند که خیلی خوب و زود برطرف می‌کنند. منتها ایشان آن شهامت را دارد تا آن‌جایی که مصالح کشور ایجاب می‌کند، افکار خودشان را ارائه بدهد و با همین سبک کار می‌کند.

وی همچنین عنوان کرد: آقای روحانی در دوره دوم بهتر می‌تواند کار کند. چون موانع را با برجام از جلوی پایش برداشته، تجربه لازم را کسب کرده، به نیازها توجه کرده، به امکانات بیشتری رسیده است و باید نتیجه را در دوره دوم ایشان ببینیم. این دوره در حال پرکردن چاله‌چوله‌هاست. باید به دور دوم برسیم. البته این حرف من، حمایت هم بود. چون ایشان را اصلح می‌دانم.

فائزه هاشمی :

 فائزه هاشمی نیز در گفت‌وگو با ایسنا ، گفت:‌ تا اینجا که به نظر می رسد اصولگرایان نمی توانند بر سر یک گزینه واحد برای انتخابات ریاست جمهوری پیش رو به نتیجه برسند؛ چرا که در انتخابات های قبلی نیز نتوانسته اند به چنین اتحادی برسند.

وی ادامه داد: البته آقای روحانی قطعا در انتخابات  رقیب دارد اما چون اصلاح طلبان با یکدیگر متحد هستند امتیازی برای ایشان محسوب می‌شود اما  در عین حال به نظر می رسد اصولگرایان نمی توانند به اتحاد برسند و این باعث می‌شود شرایط برای آقای روحانی بهتر باشد.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: احتمال دارد اصولگرایان مجددا با چند کاندیدا وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شوند و نتوانند مانند اصلاح طلبان متحد باشند.

سید یدالله نورانی منش  (دانشجوی دکتری ادیان وعرفان )

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: