آوای رودکوف: در تحقیق انجام شده توسط دانشمندان دانشگاه اپسالا و موسسه کارولینسکا در استکهلم، اطلاعات بدست آمده از ۱۰۶ هزار مرد و زن در کشور سوئد بررسی شده است.
این تحقیق نشان میدهد افرادی که شیر زیاد مینوشند نسبت به دیگران زودتر با خطر مرگ روبرو هستند، و دلیل آن افزایش التهاب مزمن خفیف در بدن است. این اولین تحقیق است که تفاوت خطر از نظر جنسیت را نیز مطرح میکند.
کارل میخاییلسون، از دانشگاه اپسالا، به سایت The Local گفت: «در تحقیق قبلی ما متوجه افزایش خطر مرگ در اثر مصرف زیاد شیر شدیم. اما این تحقیق جدید به ما نشان داد که یک تفاوت جنسیتی وجود دارد، که در تحقیقات قبلی نشان داده نشده بود».
او افزود: «توصیه من این است که این تحقیق را به صورت تکهای از یک پازل بحساب بیاورید. ما لازم است که تمام تکههای پازل را داشته باشیم، تا مقامات بتوانند دستورالعمل قطعی در این باره صادر کنند».
این تحقیق در نشریه آمریکایی اپیدمولوژی منتشر شده است، و قبلا هم در تحقیقی دیگر در همین نشریه آمده بود که مصرفکنندگان شیر، و به ویژه زنان، در مقابل شکستگی استخوان بهتر حفاظت نمیشوند.
تحقیق جدید نشان میدهد که مصرفکنندگان دائمی شیر بیشتر در معرض خطر مرگ قرار میگیرند، خطری که در زنان مصرفکننده شیر بیشتر است.
میخاییلسون میگوید: «تفاوت زنان با مردان در نحوه شکسته شدن گلاکتوز، عاملی در قند شیر موسوم به لاکتوز است. در میان حیوانات هم تفاوت جنسیتی دیده میشود».
زنانی که در روز ۳ لیوان شیر مینوشند و فقط یک وعده میوه و سبزیجات میخورند، سه برابر بیشتر در معرض خطر مرگ هستند تا زنانی که فقط ۱ لیوان شیر مینوشند و در عوض ۵ بار در روز میوه و سبزیجات میخورند.
خطر مرگ در زنانی که روزانه ۳ لیوان شیر مینوشند و فقط یک وعده میوه و سبزیجات میخورند، ۶۰ درصد بیشتر از زنانی است که همان یک وعده میوه و سبزیجات را میخورند، ولی شیر یا خیلی کم و یا اصلا نمینوشند.
در مورد مردان داستان به گونهای دیگر است. خطر مرگ زودهنگام در مردانی که روزانه ۳ لیوان شیر مینوشند، فقط ۳۰ درصد بیشتر از مردانی است که خیلی کم و یا اصلا شیر نمینوشند.
عضویت در خبر نامه