به گزارش
آوای رودکوف، در طب چینی از شاه ماهی جهت برطرف کردن مسمومیت استفاده میکردند ضمنا معتقدند که ماهی ساردین برای سلامت تاندونها، عضلات و استخوانها مفید است، خاصیت دیورتیک خفیفی نیز دارد و به تقویت جریان خون کمک میکند.
ماهی خال مخالی برای درمان روماتسیم استفاده میگردد.
ماهی و پسوریازیس
تحقیقات نشان میدهند که مصرف منظم 150 گرم ماهی روغنی به بهبود علائم بیماری مزمن پوستی پسوریازیس کمک میکند.
ماهی و یا مکملهای روغنی تهیه شده از این ماهیها حاوی ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) هستند.
این اسیدهای چرب در بدن به پروستاگلاندینهایی تبدیل میشوند که باعث کاهش واکنشهای التهابی میگردند.
ماهی و بیماری قلبی
مطالعات اپیدمیولوژیک نشان میدهند که مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی در جوامعی که از روغن ماهی استفاده میکنند به مراتب کمتر است و دلیل این امر را به وجود ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید در ماهیها نسبت میدهند.
مصرف این ماهیها علاوه براینکه خطر ایجاد لخته خون را کاهش میدهد از تشکیل چربی در دیواره عروق نیز جلوگیری میکند.
مشاهده شده است مصرف منظم ماهی روغنی در جلوگیری از بروز مجدد سکته قلبی در افرادی که قبلاً به این عارضه مبتلا شدهاند کمک میکند.
ماهی و کمبود کلسیم
مصرف منظم ماهی روغنی برای نوجوانان، زنان باردار، زنان شیرده، سالمندان و افرادی که نمیتوانند به مقدار کافی از نور خورشید استفاده کنند بسیار مفید است.
ماهی روغنی منبع غنی ویتامین D، کلسیم و فسفر است و همان طور که میدانید تمام این مواد برای استحکام استخوانها ضروری هستند.
کمبود کلسیم در نوجوانان باعث کوتاه قدی و افزایش خطر بروز پوکی استخوان در سالمندی میشود.
کنسرو ماهیهای با استخوان نظیر ساردین منبع بسیار عالی سه ماده مغذی برای ساخته شدن استخوانها هستند.
ماهی و کم خونی
مصرف منظم ماهی روغنی به بهبود دریافت آهن و پیشگیری از کم خونی کمک میکند.
آهن موجود در ماهی نیز از نوع آهن هم است که30 برابر بیشتر از آهن موجود در گیاهان جذب میشود.
ماهی و آرتریت روماتوئید
مطالعات نشان میدهند که مصرف مکمل روغن ماهی به کاهش درد و التهابهای مفصلی کمک میکند.
اسیدهای چرب ضروری موجود در این ماهیها با تولید پروستاگلاندینها باعث کاهش واکنشهای التهابی در بدن میشوند.
هنوز شواهد قطعی مبنی بر اینکه ماهیهای روغنی نیز خواصی مشابه روغن ماهی داشته باشند وجود ندارد، اما احتمالا مصرف منظم این نوع ماهیها در کاهش علائم آرتریت روماتوئید در این بیماران موثر است.
شاه ماهی
از آنجا که در هر 100 گرم این ماهی حدود 30 میکرو گرم ویتامین D است؛ این ماهی یکی از منابع غنی این ویتامین محسوب می شود.
ماهی تن
مقدار اسیدهای چرب ضروری ماهیهای تن با توجه به کل روغن موجود در هر ماهی میتوانند متفاوت باشند.
مقدار کل روغن در این ماهیها از 7 تا 31 میلیگرم در هر 100 گرم متغیر است. ماهی تن از منابع خوب ویتامین D است.
ماهی قزل آلا
این ماهی دارای کمترین سطح چربی در میان ماهیهای روغنی است و بیشترین سطح پتاسیم را دارد.
ماهی سالمون
اسید آمینه تیروزین موجود در این ماهی به افزایش متابولیسم بدن کمک میکند.
مقدار ویتامین D در ماهی آزاد اقیانوس آرام تا20 میلیگرم در هر 100 گرم میرسد که این مقدار بیشتر از ماهی آزاد اقیانوس اطلس است.
منبع: زندگی آنلاین
عضویت در خبر نامه