به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف، روزنامه «الجریده» کویت به نقل از منبعی که آن را نزدیک به «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران خوانده، نوشت: پس از عید قربان، یک هیأت دیپلماتیک از عربستان عازم ایران میشوند تا خسارتهای وارد شده به سفارت عربستان در تهران و نیز کنسولگری این کشور در مشهد را برآورد کنند.
در ادامه این گزارش به نقل از منبع ذکر شده آمده است: از 2 ماه پیش قرار بود این هیأت به تهران بیاید اما به دلیل اختلافات بر سر برنامه و دیدارهایش با مقامات ایرانی، سفر مذکور به تأخیر افتاد.ریاض میگفت «وقتکشی» در صدور ویزای اعضای هیأت مذکور باعث رنجش خاطرش شده اما برای ایرانیها آشکار شد که این عصبانیت به سطح دیدارهای هیأت عربستانی با مقامات ایرانی برمیگردد.
الجریده تصریح کرد: هیأت عربستانی خواستار دیدار با قاضیها و مسئولان پیگیری پرونده حمله به سفارت و کنسولگری عربستان که منجر به قطع روابط دو طرفه شد، بوده است اما وزارت خارجه ایران موفق نشده این خواسته را تأمین کند.
در ادامه این گزارش به نقل از منبع آگاه ذکر شده آمده است: اختلافات میان دو طرف در خلال موسم حج به شکلی قابل ملاحظه کاهش یافته و مسئولین سازمان حج و نیز هیأت دیپلماتیک کنسولی ایران که به ریاض سفر کردهاند درباره حل بخشی از اختلافات دو طرفه صحبت کردهاند و به مقامات ایرانی اطلاع دادهاند که موضع عربستان مثبت است.
وی افزود: ایران نیز هیأتی دیپلماتیک را حاضر کرده تا پس از سفر هیأت عربستان به تهران، عازم ریاض شود به این امید که این کانالهای مستقیم دو طرفه به جای برخی میانجیگریها، آغازی برای حل اختلافات باشد.
این منبع آگاه افزود: ضرورت ایجاد کانالهای ارتباطی مستقیم میان دو کشور برای حل اختلافات منطقهای که شامل چندین پرونده در منطقه میشود، موضوعی است که طی دیدار کوتاه و تصادفی میان وزیر خارجه دو کشور (ایران و عربستان) در ترکیه مطرح شد.
وزارت کشور عربستان دیماه 1394 در بیانیه ای از اعدام 47 نفر به اتهام اقدامات تروریستی خبر داد که نام آیت الله «نمر باقر النمر» رهبر شیعیان عربستان نیز در بین آنها قرار داشت. این «خبر شوکهکننده» منجر به تجمع خودجوش مردمی در برابر سفارت عربستان در تهران و نیز کنسولگری این کشور در مشهد شد. اگرچه کلیت این تجمع «مسالمتآمیز» بود اما عدهای خشمگین وارد دو ساختمان مذکور شدند و خسارتهایی به آن وارد کردند./خبرگزاری فارس
عضویت در خبر نامه