به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف به نقل از العالم؛موشکهای بالستیک در یمن، سلاحهای تازهای نیستند. یمن جنوبی و شمالی هر دو از دهه ۱۹۷۰ اقدام به وارد کردن این نوع سلاحها، عمدتاً از شوروی سابق کردند. در واقع، در جریان جنگ داخلی یمن در سال ۱۹۹۴ چندین نوع موشک اسکاد به کار گرفته شد.
این موشکهای توسط نیروهای اسپانیایی در دسامبر ۲۰۰۲ ضبط شده و تحویل نیروی دریایی آمریکا شدند.
در نهایت، صالح، به این دلیل که متحد ثابتقدم آمریکا و عربستان بود، قوانین مربوط به توقیف این موشکها را دور زد و دولت جورج دبلیو بوش، به وی اجازه داد موشکهای کره شمالی را نگاه دارد.
بنابراین، در زمان آغاز جنگ یمن در سال ۲۰۱۵، این کشور حدود ۳۰۰ موشک اسکاد در اختیار داشت. برخی از این موشکها که ظاهراً مهندسان یمنی در آنها تغییراتی اعمال کردهاند در طول دو سال گذشته به تلافی حملات بیشمار عربستان سعودی به سمت این کشور شلیک شدهاند.
دستگاه اطلاعات کره جنوبی در جولای ۲۰۱۵ گزارش داد که موشکهای اسکاد شلیکشده به سمت عربستان سعودی همان موشکهای کره شمالی هستند که با چراغ سبز آمریکا و عربستان سعودی در سال ۲۰۰۲ تحویل یمن شدند.
هیئت کارشناسان سازمان ملل که مأمور تحقیق درباره ادعاهای عربستان و آمریکا هستند، نه شواهدی در تأیید انتقال سلاح از ایران به سمت یمن یافتهاند و نه ادلهای درباره کمکهای خارجی برای استفاده از آن سلاحها ارائه کردهاند.
بر عکس، این هیئت تأیید کرده که صرفاً کارشناسان یمنی موشکهای مورد نظر را شلیک کردهاند و هیچ یک از قطعات موشک مورد نظر از طریق دریای سرخ به داخل این کشور قاچاق نشده است؛ که این مستقیماً با منطق عربستان برای محاصره یمن در تناقض است.
نکته جالب آنکه هیئت تحقیق سازمان ملل در لاشههای موشکهای مورد نظر هم قطعات ایرانی و هم قطعات آمریکایی پیدا کرده است. بنابراین، طبق منطق عربستان سعودی و دولت ترامپ، ایران و آمریکا هر دو به توسعه برنامه موشکی یمن کمک کردهاند!
نه مقامهای آمریکایی و نه سعودیها هیچ اطلاعاتی درباره زمان تحویل سلاحهای مفروض ارائه نکردهاند. در واقع دولت ترامپ نشان داده که نمیداند انتقال ادعایی سلاحهای ایرانی چه زمانی انجام شده است.
مقامهای آمریکایی، به علاوه، ظاهراً درباره زمان و مکان استفاده از این سلاحهای فرضی هم اطلاعی ندارند.
عضویت در خبر نامه