کد خبر: ۲۴۳۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۶
در پی اظهارات روز گذشته رئیس مجلس مبنی بر دستور رهبر انقلاب برای اصلاح ساختار کشور طی 4 ماه، تحلیل های متفاوتی از این موضوع مطرح شد، اما مشخص شد منظور لاریجانی، اصلاح سختار در نظام بودجه ریزی کشور بوده است.
به گزارش آوای رودکوف به نقل از روزنامه جام جم: در پی اظهارات روز گذشته رئیس مجلس مبنی بر دستور رهبر انقلاب برای اصلاح ساختار کشور طی 4 ماه، تحلیل های متفاوتی از این موضوع مطرح شد، اما مشخص شد منظور لاریجانی، اصلاح سختار در نظام بودجه ریزی کشور بوده است.

پس از انتشار سخنان لاریجانی، این شائبه ایجاد شد که رهبر انقلاب دستورانی در زمینه اصلاحات قانون اساسی همچون نظام پارلمانی را مطرح کرده اند که در آن صورت مجمع تشخیص مصلحت مهمترین رکنی بود که باید در این زمینه تصمیم بگیرد.

جزئیات دستور رهبری برای اصلاح ساختار کشور

اعضای مجمع ضمن بی اطلاعی از چنین دستور رهبری اعلام کردند که احتمالا منظور لاریجانی همان اصلاح ساختار بوده بوده است.

پس می توان نتیجه گرفت که منظور لاریجانی همان تغییر ساختار بودجه بوده است. قبل‌تر لاریجانی در این باره گفته بود: رهبری فرمودند بودجه کشور در شرایط تحریم ها باید با ملاحظاتی تدوین شود و ضروریات مود توجه قرار گیرد. این فرمایشات رهبر انقلاب به این معنی است که باید حقوق و مزایای کارکنان و موضوع اشتغال مود توجه ویژه قرار گیرد.

تدوین بودجه بر اساس کاهش هزینه ها و قطع وابستگی بودجه به نفت از موارد تاکیدی رهبر انقلاب است.

لاریجانی با درخواست از مرکز پزوهش های مجلس در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری برای اصلاح ساختار بودجه گفت: اگر ظرف 4 ماه آینده این اصلاحات تدوین شود، می توان بر قانون بودجه  سال 98 اصلاحیه  زد و بودجه سال 99 را بر این مبنا تدوبن کرد.

وی با اشاره به نکات رهبر انقلاب در خصوص لزوم اصلاح بودجه سال 98 گفت: ایشان بر لزوم تدابیر ویژه برای افزایش اشتغال و ارتقای رشد اقتصادی بدون نفت و رشد سرمایه گذاری تاکید دارند.

رئیس مجلس با اشاره به اصلاح ساختار کشور گفت: توضیح داده شد، قبل از سال موضوعاتی درباره بودجه 98 مطرح شده بود که رهبری معظم انقلاب نظری را داشتند که بودجه 98 متناسب با تحریم باشد که براساس آن جلسات برگزار شد و معلوم شد که باید در ساختار بودجه‌ریزی کشور باید تغییراتی مانند اینکه حجم دولت براساس سیاست‌های کلی کوچک و چابک شود یا بهره‌وری کار در بخش‌ها باید بالا رود، بودجه‌ریزی براساس عملکرد یا اینکه بودجه باید به فعال‌تر کردن پروژه‌های عمرانی کشور را با کمک مردم اجرایی کرد‌، به وجود آید.

همچنین سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی؛ عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره دستور رهبر انقلاب برای اصلاح ساختار کشور ظرف ۴ ماه آینده به گفت: این دستور مربوط به اصلاح ساختار کشور نیست بلکه درباره اصلاح ساختار بودجه کشور است بنابراین خبر یادشده ناقص است.

وی افزود: بعد از آنکه پیش نویس لایحه بودجه 98 درآمد، رهبر معظم انقلاب نامه ای به شورای هماهنگی اقتصادی و دولت نوشتند و 6 بند ایراد و توصیه داشتند. بعد مسئولان گفتند «اصلاح لایحه بودجه بر این اساس زمان می برد چون اصلاح برخی از بخش ها مقدمات و کار مطالعاتی می خواهد»، رهبر معظم انقلاب فرمودند «4 ماه به شما فرصت می دهم، تاجایی که می توانید برای ارائه لایحه بودجه 98 انجام دهید، مواردی هم که فرصت نمی شود، به صورت لایحه اصلاحیه در اردیبهشت ماه انجام دهید».

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره مرجع اصلاح لایحه بودجه اظهار کرد: دولت باید لایحه اصلاح بودجه را تدوین و آن را تقدیم مجلس کند. وقتی این لایحه به مجلس آمد نمایندگان رسیدگی خواهند کرد. یعنی شروع، کارکارشناسی و تدوین لایحه در دولت انجام می شود.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نایب رئیس فراکسیون مستقلین با بیان اینکه اصلاح ساختارها که رهبری دستور آن را داده اند می‌تواند انقلاب اقتصادی تعبیر شود، گفت: ساختار‌های سازمانی ما مدت هاست که پاسخگو نیستند. تشکیلات و رویه‌های ما باید اصلاح شوند. رابطه دولت با نفت باید مشخص شود و به اصلاحات در روابط بانکی، گمرکی و مالی هم نیاز داریم.

ایمن آبادی در گفتگو با خبرنگار درباره اظهارات رئیس مجلس پیرامون دستور رهبری برای اصلاح ساختار کشور ظرف ۴ ماه آینده گفت: این نیاز از قبل نیز احساس می‌شد و باید یک حکم حکومتی وارد می‌شد تا اجرایی شود، زیرا اجماع روی این نظر، در بین ۳۰۰ نماینده مجلس هم دشوار بود.

او با بیان اینکه دستور رهبری می‌تواند حکم حکومتی تعبیر شود گفت: البته این حکم فقط برای این است که موتور را روشن کند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: