پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۹  |  Thursday, 12 December 2024
کد خبر: ۲۵۶۴۸
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۹

راه‌اندازی دامداری‌های بزرگ‌مقیاس نیاز آذربایجان غربی است

آذربایجان غربی یکی از مناطق مستعد برای توسعه و سرمایه‌گذاری در زمینه دامداری صنعتی است زیرا وجود آب‌وهوای معتدل، خاک حاصل خیز و برخورداری از مزیت مرزی، شاه کلید توسعه دامداری صنعتی و توسعه صادرات در این استان است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آوای رودکوف، با فقدان مسئله تکنولوژی درگذشته دام‌پروری به روش سنتی و دستی صورت می‌گرفته اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، گسترش جمعیت و افزایش نیازهای مردم احتمال کمبود منابع غذایی و تعداد دام‌ها نیز وجود دارد بنابراین سرمایه‌گذاری در مناطقی که مستعد رشد در زمینه دامداری صنعتی هستند از جمله آذربایجان غربی که در این زمینه جزو صادرکنندگان مطرح کشور محسوب می‌شود ضروری است.

آذربایجان غربی هر ساله با صادرات یک صد هزار تن فراورده های گوشتی به کشورهای همسایه، آسیای میانه و حاشیه خلیج‌فارس، 3 میلیون دلار ارز عاید کشور می‌کند که اگر شیوه دامداری صنعتی به طور گسترده در سطح استان فعالیت کند یک ظرفیت و برند جدید به نام آذربایجان در عرصه جهانی صادر خواهد شد.
در دامداری صنعتی هزینه نگهداری از دام‌ها بیشتر است زیرا به دلیل تمرکز دام‌ها در محل پرورش، امکان بروز مشکل و بیماری در میان دام‌ها بیشتر بوده و به همین دلیل رعایت کامل اصول بهداشتی و فنی یک امر مهم در دامداری صنعتی است که این مساله طبعاً هزینه بر می‌شود.
از طرفی هزینه نگهداری از دام در روش سنتی کمتراست و دامدار می‌تواند با حداقل تجهیزات و امکانات از دام‌های خود نگهداری نماید به همین دلیل در این روش ریسک کمتری نسبت به دامداری صنعتی وجود دارد که در واقع میزان تولید گوشت و فرآورده‌های دامی در روش صنعتی به مراتب بیشتر از دامداری سنتی است زیرا در این روش می‌توان با به‌کارگیری اصول علمی و تغذیه‌ای صحیح خیلی سریع به بازگشت سرمایه و سپس به سوددهی رسید مثلاً در روش صنعتی یک گاو شیری بالغ روزانه 8 کیلوگرم شیردهی دارد در حالی که در دامداری سنتی یک گاو شیری بالغ روزانه حداکثر 2 لیتر شیردهی دارد.

مهم‌ترین مسائل برای سودهی در دامداری صنعتی رعایت اصول فنی، مدیریت صحیح، بهداشت، تغذیه مناسب، رکود برداری و حضور دامپزشک در محل دامداری‌ها است زیرا در این روش عدم رعایت نکات علمی و فنی ممکن است خسارت زیادی برای سرمایه‌گذار ایجاد کند.

بهبود وضعیت ترانزیتی عامل ارتقاء صادرات آذربایجان غربی

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی با اشاره به ترانزیت دام زنده از مرز بازرگان تأکید می‌کند: ترانزیت دام زنده از خردادماه امسال شروع شده و تا کنون41 هزار و 595 رأس دام زنده از طریق کشور ترکیه و از مسیر کشورمان به کشور قطر ترانزیت شده است.

سید غلامرضا ملکی با تأکید بر کنترل های بهداشتی قرنطینه دامی در مرز بازرگان می‌افزاید: این تعداد از دامهای زنده به‌وسیله 150 کامیون حمل شده و برای این تعداد از کامیون 61 گواهی حمل بهداشتی صادر شده است.
فرماندار شهرستان ماکو نیز با اشاره به اهمیت ترانزیت از مرز بازرگان و لزوم تلاش مسئولان برای تسهیل امر ترانزیت می‌گوید: ترانزیت دام زنده برای اولین بار ازشمال غرب کشور از مرز بازرگان صورت می‌گیرد و لازم است از این فرصت به وجود آمده به نحو احسن استفاده شود.

حسین عباسی با اشاره به اینکه علاوه بر کشور قطر کویت و عمان هم خواهان ترانزیت دام از کشورمان هستند تصریح می‌کند: بخش خصوصی باید نهایت استفاده از فرصت به وجود آمده را بکار گرفته و مشکلات احتمالی موجود در این زمینه را برطرف نمایند.

آذربایجان غربی صاحب رتبه پنجم کشوری در تولید گوشت قرمز

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی می‌گوید: استان دارای سه میلیون و 440 هزار راس گوسفند و 330 هزار رأس بز و بزغاله و 436هزار رأس دام سنگین است که با تولید سالانه 45 هزار تن گوشت قرمز در رتبه پنجم کشوری قرار دارد و با تولید سالانه 360 هزار تن شیر در سال رتبه هشتم کشوری را به خود اختصاص داده است.

شیخ فضل اله قریشی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی در بخش تغذیه دام دارای عملکرد خوبی است می‌افزاید: 21 کارخانه خوراک دام و طیور در استان فعال استبه‌طوری‌که چهار سال متناوب تولیدکننده نمونه کنسانتره کشور از استان انتخاب شده است.

آذربایجان غربی پیشگام در صادرات محصولات دامی

قریشی با بیان اینکه این استان تولیدکننده و صادرکننده یونجه مورد نیاز سایراستانها نیز است، بیان می‌کند: تفاله محصولاتی مانند چغندرقند، انگور و سیب نیز در استان تولید می‌شود که در توسعه دام‌پروری نقش مهمی دارند.

وی با بیان اینکه از هشت سال پیش توسعه و تولید دام‌های دو منظوره در دستور کار قرارگرفته است، تصریح می‌کند: این دام‌ها بازار عرضه و تقاضای خوبی دارند و افزایش تولید این دام‌ها گامی مثبت در مسیر توسعه دام‌پروری در استان محسوب می‌شود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به توسعه دامداری صنعتی با استفاده از شیوه‌ها و تکنولوژی‌های روز دنیا، می‌گوید: ایجاد و راه‌اندازی دامداری‌های بزرگ‌مقیاس از جمله 180 راسی در ارومیه، 400 راسی در پلدشت، 2 هزار راسی گاو شیری پگاه در سلماس و یک دامداری 6 هزار راسی جزو برنامه‌های معاونت بهبود تولیدات دامی در سطح استان است.

مدینه صابری/خبرنگار پایگاه خبری آوای رودکوف
نظرات بینندگان