به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف؛فعال رسانه ای شهرستان بهمئی به تیر اندازی در مراسمات واکنش نشان داد و گفت: شیون بخش جدایی ناپذیر از زندگی اجتماعی انسان است و به اختیار هم نیست و نوع آفرینش موجد آن است.
سامان خوبی زاده افزود: از دوران کهن همدردی در قالب آیین ها و رسوم با صاحبان عزا تسلی بخش از سنت های حسنه است.
وی گفت: در حوزه های اجتماعی آنچه با عقل جور در نمی آید و با مقتضیات زمان و مکان همخوانی ندارد توجیه پذیری آن سخت است.
خوبی زاده خاطر نشان کرد: یکی از مواردی که در مراسم عزا و شادی در مناطقی با بافت عشایری اعم از شهر و روستا دیده می شود تیراندازی است و یک رسم بسیار قدیمی و غلط است.
وی گفت: تیراندازی علاوه بر زبان مالی ممکن است منجر به زیان جانی شود که شده است به هنگام تیراندازی کودکان می ترسند ناامنی ذهنی مبتنی بر تجارب گذشته برای همه از پیر و جوان زن و مرد ایجاد می شود.
این فعال رسانه ای گفت: ضمن اینکه به هنگام عزا آدم سرشار از احساسات تألم برانگیز است ممکن است در محیط شلوغ تمرکز لازم را به هنگام تیراندازی نداشته باشد مضافاً اینکه بعضاً جوانان کم و سن سال تفنگ به دست می شوند که احتمال خطرافرینی افزایش می یابد.
خوبی زاده بیان کرد: از سوی دیگر با پول خرید حتی یک فشنگ برای تیراندازی می توان یک چیپس، شکلات و یا لباس کودک ..... خرید کرد و به کودکان نیازمند بستگان خود و یا روستا، طایفه، شهر خود هدیه داد و خنده را بر لبان آنان نشاند تا اینکه خطر جانی برایشان ایجاد کنیم.
وی گفت: در گذشته شلیک تفنگ برای اطلاع رسانی بود الان دنیا بروز شد نیاز به استفاده از این رسم غلط نیست و همینجا نه به اسلحه را اعلام میکنیم.
خوبی زاده به تلاش های دادستان این شهرستان گریزی زد و گفت: مطالبی را خدمت شما خوبان عرض میکنم به استحضار می رساند که از بدو حضور جناب آقای حبیبی منش دادستان محترم شهرستان بهمئی در این شهرستان اقدامات پیشگیرانه خوبی در خیلی از موضوعات انجام داد.
وی ادامه داد: من خدا را شاهد میگریم که بعد از برگزاری جلسه ای پیشگیری از وقوع جرم با موضوع استفاده از سلاح در تاریخ ۱۴۰۰/۰۷/۲۱ در سالن اداره ارشاد با حضور ریش سفیدان از همه طایف ، اعضای گروه پیشگیری از جرم برگزار شد و در حال حاضر ۱۴۰۲ هستیم و حدود ۲ سال از اون جلسه می گذرد که تا قبل یکی دو تا از مراسمات اخیر شاهد تاثیرات آن بودیم و تاثیرات را لمس و احساس کردیم.
وی به گفته با صف کشیدن ریش سفیدان در دادگاه ان فرد اسلحه به دست آزاد میشود واکنش نشان داد و گفت: از بدو حضور جناب آقای حبیبی منش دادستان محترم شهرستان بهمئی هیچ کس با سفارش آزاد نشد و از بدو حضور ایشان در دادگستری خودکار قرمز بر اسامی افرادی که سفارش میکنند کشیده شد و هنوز که هنوز هم شاهد این موضوع هستیم ایشان قاطعانه به کار خود ادامه می دهد.
فعال رسانه شهرستان بهمئی گفت: چند روز پیش که با دادستان و فرمانده انتظامی این شهرستان برای نه به اسلحه صحبت کردم گفتند: ما قاطعانه با این افراد برخورد خواهیم کرد و هیچ تعارفی با کسی ندارم امنیت مردم خط قرمز دستگاه قضا و نیروی انتظامی است و طرح های پیشگیرانه ای هم در دست دارند.
خوبی زاده خاطر نشان کرد: دادستان بهمئی جوانی پر انرژی و توانمند و علم کافی برای موضوعات دارد و از توانایی بالایی برخورد دار است که شاهد بودید با یک جلسه به مدت ۲ سال تاثیرات نه به اسلحه را در شهرستان پیاده کرد فقط با یک جلسه.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات پیشگیرانه و دستور ویژه دادستان محترم و فرمانده انتظامی این بود که افرادی که فوت میکنند یک روز قبل از مراسم توسط پلیس اطلاعات با خانواده آن مرحوم تماس گرفته میشود و از آنها تعهد میگیرند که در مراسم حق تیر اندازی ندارند طرح های دیگه هست بعدا اطلاع رسانی میشود.
فعال رسانه گفت؛ باید از زحمات دادستان محترم تقدیر کرد و ایشان رو حمایت کرد و برای برخورد قاطعانه و برچیده شدن این خرده فرهنگ غلط همراهی کرد.
خوبی زاده در پایان افزود: به درخواست امام جمعه لبیک بگویید ریش سفیدان علما بزرگان و طوایف و جامعه فرهنگی و دانشجویان و اهل قلم و رسانه و جامعه روحانیت و ..... وارد شوید و از همین الان از خودتان شروع کنید و فرهنگسازی و اصلاح کنید و فرهنگ نه به اسلحه را اعلام کنید.
عضویت در خبر نامه
تشخیص غلط یا درست بودن رسم ورسومات وسنن پیشینیان نه کار شماست،نه دادستان ونه امام جمعه و...
مشکل شماها ومسئولین اینه که جای مدیریت این مسائل دنبال حذف آنها هستید واین کار نشدنی نیست برادر.
هدف دادستان وامام جمعه و... گرفتن تفنگ از دست مردمه وآنها خیلی نگران آرامش وامنیت مردم نیستند