سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۰  |  Tuesday, 25 March 2025
کد خبر: ۳۶۹۲۳
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۹
یادداشت از: مهندس امیرمسعود طایفه سلطانخانی؛

دلایل نقش آفرینی کشاورزی در ارزآوری و سیستم اقتصادی کشور را بدانیم

یکی از مؤلفه‌های مهم در امر تحقق مدیریت جهادی بحث آموزش است که مهم‌ترین راه برای ایجاد زیرساخت توسعه اقتصادی محسوب می‌شود.

پایگاه خبری آوای رودکوف-امیرمسعود طایفه سلطانخانی:درحال حاضر حمایت از تولیدات داخلی و غیرنفتی و کاهش وابستگی به نفت از مهم‌ترین مؤلفه‌های دولت برای ایجاد ثبات اقتصادی و معیشت خانواده محسوب می‌شود.

یکی از مؤلفه‌های مهم در امر تحقق مدیریت جهادی بحث آموزش است که مهم‌ترین راه برای ایجاد زیرساخت توسعه اقتصادی محسوب می‌شود. بخش کشاورزی در هر کشوری را می‌توان یکی از بخش‌هایی دانست که همیشه مورد توجه بوده است اهمیت آن، نخست به خاطر تأمین و رفع مهم‌ترین نیاز افراد یعنی مواد غذایی و در مراحل بعدی نقش مهم آن در ارزآوری و سیستم اقتصادی است.

بر همین اساس توسعه، ارتقا و توجه به این بخش درهر کشوری نه‌تنها منجر به خودکفایی در عرصه داخلی می‌شود؛ بلکه سهم و نقش آن کشور را در معادلات اقتصادی و حتی سیاسی در سطح بین‌الملل نیز افزایش می‌دهد.

 ایران به‌عنوان کشوری که زراعت و کشاورزی در آن دارای سابقه دیرینه است از پتانسیل‌های خوبی در این بخش برخوردار است، به‌طوری که در برهه‌های مختلف زمانی سعی شده است تا ازاین ظرفیت‌ها استفاده شود.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و تغییر سیاست‌های خارجی کشور و به‌دنبال آن اعمال تحریم‌ها علیه آن، تلاش‌های پیگیری برای خوکفایی درعرصه‌های مختلف به‌ویژه بخش کشاورزی صورت گرفت.

لزوم توجه و اهمیت خودکفایی در این بخش به حدی بود که بارها امام خمینی (ره) و بعد از ایشان مقام معظم رهبری بر آن تأکید داشته‌اند.

مهم خواندن، اولویت دادن و تأکید بر خودکفایی بر بخش کشاورزی از محورهای عمده‌ای است که مقام معظم رهبری در طی بیانات خود بارها به آن اشاره داشته‌اند.

درواقع می‌توان گفت دستیابی به این مهم زمانی محقق می‌شود که به‌صورت جدی از تمام ظرفیت‌های و توانمندی‌های مناطق مستعد کشاورزی در سراسر کشور به بهترین وجه استفاده شود.

حرکت به سمت حمایت از تولیدات کشاورزی و صنعتی یکی از مؤلفه‌های اصلی تحقق حماسه اقتصادی است.

جدیت بیشتر کشاورزان در استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود نیز ضروری است و فعالان این بخش به‌عنوان تکلیف باید در زمینه تحقق مدیریت جهادی در بخش کشاورزی گام بردارند. حمایت کارگزاران دولت از بخش کشاورزی نیز ضرورت دارد. تأمین به‌موقع نهاده‌های تولید و قیمت‌گذاری مناسب محصولات مشمول خرید تضمینی، باعث ترغیب تولیدکننده‌ها در بخش کشاورزی خواهد شد.

با راهبردهای تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری باید به سمت استقلال اقتصادی حرکت کنیم تا آسیب‌پذیری ما در مقابل تشدید تحریم کاهش یابد چرا که فشارهای تحریم اقتصادی در سال گذشته نشان داد، دشمن از ضربه زدن به ایران اسلامی در هر عرصه‌ای که بتواند دریغ نخواهد کرد.

بدون تردید در این میان بخش کشاورزی در خلق مدیریت جهادی جایگاه مهم و نقش بی‌بدیلی دارد.

با توجه به سهم 13 درصدی بخش کشاورزی در تولید ارزش افزوده و 23 درصدی در اشتغال، بخش کشاورزی می‌تواند کشور را در زمینه تحقق مدیریت جهادی یاری کند.

مالیات بر ارزش افزوده یکی از اصولی‌ترین و کارآمد‌ترین سیستم‌های نظام اقتصادی در راستای کاهش وابستگی به نفت و ارتقای ایمنی اقتصادی در سطح کشور بوده به نحوی که در حال حاضر در بین کشورهای جهان کم‌ترین نرخ میزان مالیات مربوط به کشور ایران است.

یکی از مؤلفه‌های مهم در امر تحقق مدیریت جهادی بحث آموزش است که مهم‌ترین راه برای ایجاد زیرساخت توسعه اقتصادی محسوب می‌شود. بخش کشاورزی در هر کشوری را می‌توان یکی از بخش‌هایی دانست که همیشه مورد توجه بوده است اهمیت آن، نخست به خاطر تأمین و رفع مهم‌ترین نیاز افراد یعنی مواد غذایی و در مراحل بعدی نقش مهم آن در ارزآوری و سیستم اقتصادی است.

نظرات بینندگان