پایگاه خبری آوای رودکوف-مهندس امیرمسعود طایفه سلطانخانی:پوست انار به دلیل داشتن ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی به پایین آمدن کلسترول بد خون که موجب تشکیل پلاکهای چربی در دیواره رگها میشود، کمک میکند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
خواص پوست انار همچون میوه آن بسیار زیاد است و میتواند به سلامت بدن و حتی پیشگیری از برخی بیماریها کمک کند. پوست انار به دلیل داشتن ترکیبات فعال نقش موثری در لاغری، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی، سلامت مغز و رفع مشکلات پوستی دارد.
دانه های انار حاوی روغنی غنی از پلی فنول ها و بیوفلاونوئیدها مانند آنتوسیاین و اسید الاژیک هستند، آنتی اکسیدان های قدرتمندی که با روند پیری پوست مبارزه می کنند و پوست را سم زدایی می کنند. این آنتی اکسیدان ها به محو شدن لکه های پیری، لکه ها، خطوط ظریف و چین و چروک کمک می کنند. آنها همچنین به بازسازی پوست در برابر آسیب های خورشید کمک می کنند و آن را محکم تر، درخشان تر و جوان تر نشان می دهند.پوست قرمز انار حدود ۵۰ درصد از میوه را تشکیل می دهد و حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به آب میوه است.
استرس اکسیداتیو یک عامل کمک کننده در کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن است. از آنجایی که پوست انار سرشار از آنتی اکسیدان است که به محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو کمک می کند، ممکن است به جلوگیری از کاهش شنوایی کمک کند.
پوست انار حاوی مقادیر زیادی پونیکالاژین است، پلی فنل که در برخی از مطالعات لوله آزمایش نشان داده شده است که خواص ضد سرطانی دارد. عصاره اش به دلیل توانایی آن در القای مرگ سلولهای سرطانی، درمان امیدوارکنندهای برای سرطان پروستات است. در سلولهای سرطان سینه، دهان و روده بزرگ، انار اثر ضد تکثیری دارد، به این معنی که به کند کردن یا توقف گسترش سلولهای سرطانی کمک میکند. علاوه بر این، تحقیقات نشان میدهد که پوست انار ممکن است برای سرطان کبد مفید باشد و به لطف سطوح بالای آنتیاکسیدانها، دارای خواص محافظتی از کبد است.
پوست انار در برخی از فرهنگ ها به عنوان دهان شویه برای کمک به تسکین و درمان گلودرد استفاده می شود. در حالی که خواص ضد باکتریایی آن توسط علم پذیرفته شده است، مطالعاتی که اثربخشی آن را در درمان گلودرد تایید می کند، وجود ندارد. یکی دیگر از مزایای این خواص ضد باکتریایی، توانایی آنها در کمک به بهبود زخم و مبارزه با عفونت است. نشان داده شده است که عصاره انار دارای خواص ضد باکتریایی قوی است که آن را در پیشگیری از عفونت و بهبود زخم ها موثر می کند.
آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است که شامل التهاب در مفاصل می شود. تصور می شود که به دلیل خواص آنتی اکسیدانی انار، ممکن است در کاهش شدت بیماری نقش داشته باشد.
برخی تحقیقات اولیه و مطالعات حیوانی نشان داده اند که ممکن است به جلوگیری از تحلیل استخوان و بازسازی بافت استخوانی جدید کمک کند. تحقیقات و مطالعات نشان می دهد که پوست انار پتانسیل امیدوارکننده ای برای کمک به جلوگیری از تحلیل استخوان و بازسازی بافت استخوانی دارد.
وجود ترکیباتی مانند اسید الاژیک در پوست انار از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکنند. این ترکیبات با خاصیت آنتیاکسیدانی قوی نقش موثری در خنثی کردن اثرات مخرب رادیکالهای آزاد دارند و موجب کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان میشوند.
ترکیبات مفید پوست انار به کاهش التهاب در معده و بهبود هضم کمک میکنند. همچنین پوست انار دارای خاصیت قابضکنندگی است و میتواند برای درمان مشکلاتی مانند اسهال، زخم معده و سوءهاضمه مفید باشد.
پوست انار حاوی ترکیبات مفیدی است که حساسیت به انسولین را بهبود میبخشند و موجب کاهش قند خون در افراد دیابتی میشوند. در برخی مطالعات آمده است که مصرف روزانه یک فنجان از دمنوش پوست انار میتواند به مدیریت دیابت و جلوگیری از نوسانات شدید قند خون کمک کند. با این حال، بهتر است افراد دیابتی که دارو یا انسولین استفاده میکنند، قبل از مصرف پوست انار از پزشک مشورت بگیرند.
یکی از خواص پوست انار در طب سنتی، بهبود مشکلات رحمی است. پوست انار به دلیل داشتن خواص ضد التهابی و ضد عفونیکنندگی میتواند به درمان مشکلاتی مانند ترشحات بیش از حد ناشی از عفونت رحم کمک کند. همچنین مصرف دمنوش پوست انار برای تقویت عضلات رحم و کاهش شدت خونریزی در دوران قاعدگی مفید است.
پوست انار سرشار از آنتیاکسیدانهای مفید است و به سلامت بدن کمک میکند. پوست انار حاوی پلیفنولها و ویتامین C است؛ از همینرو میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. این ترکیبات از بدن در برابر عفونتها محافظت میکنند و خطر ابتلا به بیماریها را کاهش میدهند. میتوان از خواص پوست انار سیاه به دلیل داشتن خاصیت آنتیاکسیدانی قوی برای تقویت سیستم ایمنی، از بین بردن باکتریهای استافیلوکوک طلایی مقاوم و مقابله با ابر میکروبها استفاده نمود.
پوست انار به طور غیرمستقیم موجب کاهش وزن میشود. درواقع، پوست انار به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای مخصوص به کاهش کلسترول و قند خون کمک میکند. این فرآیند نقش موثری در کاهش ذخایر چربی بدن دارد و به مرور زمان موجب لاغری و کم شدن سایز میشود.
میتوان برای این منظور از خواص پوست انار با شکر سرخ بهره برد. شکر سرخ از عصاره گیاه نیشکر به دست میآید و نسبت به شکر سفید کالری و ساکاروز کمتری دارد؛ به همین دلیل ترکیب آن با خواص پوست انار در روند کاهش وزن موثر است.
آنتیاکسیدانهای موجود در پوست انار از سلولهای عصبی مغز در برابر استرس اکسیداتیو محافظت میکنند. برخی مطالعات نشان میدهند، مصرف متعادل دمنوش پوست انار میتواند به بهبود حافظه و کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آلزایمر و پارکینسون کمک کند. همچنین این ترکیب به دلیل داشتن خواص ضدالتهابی از التهاب مغز جلوگیری میکند و عملکرد شناختی را بهبود میبخشد.
پوست انار به دلیل داشتن فلاونوئیدها و تاننها خاصیت ضد التهابی قویای دارد. میتوان از خواص پوست انار با زنجبیل برای کاهش التهاب مزمن بیماریهایی مانند آرتریت و تسکین دردهای مفصلی و عضلانی استفاده نمود.
مصرف متعادل دمنوش پوست انار برای درمان برخی بیماریها و بهبود سلامت کلی بدن مفید است.
یکی از خواص پوست انار خشک شده، کاهش درد دندان است. در طب سنتی از پوست انار خشکشده به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی برای تسکین دندان درد استفاده میکنند. میتوان برای این منظور، پوست انار خشکشده را به شکل دهانشویه، خمیر دندان یا چای مورد استفاده قرارداد.
پوست انار خاصیت قابضکنندگی دارد و میتواند به کاهش تکرر ادرار ناشی از عفونت مثانه کمک کند.
تقویت فولیکول مو را میتوان یکی از مهمترین خواص پوست انار برای مو دانست. ترکیبات موجود در پوست انار برای تقویت ریشه مو و جلوگیری از ریزش مو مفید هستند. به همین دلیل بسیاری از محصولات مراقبت از مو مانند ماسکهای مو از عصاره پوست انار تولید میشوند. جالب است بدانید، استفاده از جوشانده پوست انار برای شستشوی مو به افزایش درخشندگی و کاهش شوره سر کمک میکند.
پوست انار حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم است که به استحکام استخوانها کمک میکنند. همچنین آنتیاکسیدانهای موجود در پوست انار مانع از تخریب سلولهای استخوانی و کاهش تراکم استخوان میشوند. میتوان از خواص پوست انار با شیر برای جلوگیری از ابتلا به بیماری پوکی استخوان استفاده نمود.