شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۴:۴۰  |  Saturday, 19 April 2025
کد خبر: ۳۷۰۶۸
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۱
در گفتگو با دکتر نگار ولی زاده عنوان شد ؛

مصرف عرق طارونه و کاهش دردمفاصل

طارونه یا غلاف گل نخل عضوی از درخت خرما است که به شکل غلاف چوبی یا بافتی نرم می باشد که سلول های جنسی به شکل رشته هایی حاوی گرده درآن وجود دارد .
author
نویسنده: فتاح بدری

پایگاه خبری آوای رودکوف:استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي اظهارکرد: عرق طارونه دارای خواص ضدالتهابی بوده و موجب رفع التهاب مفاصل و درد مفاصل می‌شود. مصرف عرق طارونه می‌تواند موجب درمان بیماری‌های روماتیسم مفصلی شده و موجب کاهش دردمفاصل می‌شود.

نگار ولی زاده در گفتگو با خبرنگار آوای رودکوف افزود: عرق طارونه منبعی غنی از پروتئین، فیبر، چربی و مواد معدنی از جمله پتاسیم، آهن و روی است. همچنین عرق طارونه حاوی اسید فولیک است. وجود این مواد مغذی در عرق طارونه، این عرق گیاهی را به یک گزینه مناسب برای تامین انرژی بدن تبدیل کرده است.

وی طارونه را مفید برای درمان اختلالات روده ای دانست و خاطرنشان کرد: ترکیبات نیکوتینی موجود در خرما برای درمان بسیاری از اختلالات روده‌ای مفید است. مصرف مداوم آن از رشد ارگانیسم‌های مضر جلوگیری می‌کند درنتیجه به رشد باکتری‌های مفید در روده کمک می‌کند.

خرما، چون هم فیبر‌های غیر محلول و هم فیبر‌های محلول به همراه مقادیر فراوانی از اسید‌آمینه‌های مفید دارد می‌توان به گوارش بهتر غذا کمک کند بنابراین باعث می‌شود مواد مغذی غذا‌ها توسط جهاز هاضمه بهتر جذب شوند.

ولی زاده با اشاره به اثرات عرق طارونه در افزایش قد کودکان بیان کرد: مصرف عرق طارونه در کنار ورزش و مصرف ویتامین‌ها عامل تاثیر گذار و مهمی در رشد و افزایش قد کودکان است. مصرف عرق طارونه می‌تواند برای تقویت و افزایش قد کودکان یک گزیته درمانی مناسب باشد.

این استادیار پژوهشی یادآورشد: عرق طارونه از غلاف‌های گل‌ها و شکوفه‌های نخل تهیه می‌شود. تهیه عرق طارونه به این صورت است که این غلاف‌های طارونه را که بوی مطبوع و خوشایندی دارند را در دیگ جوشانده و بخار آن را پس از سرد کردن از طریق فرآیند تقطیر به مایع تبدیل می‌کنند. 

ولی زاده ادامه داد: عرق طارونه دارای خاصیت خواب آور است. افرادی که مبتلا به اختلالات خواب و بی‌خوابی هستند می‌توانند با مصرف عرق طارونه بر این مشکلات خود غلبه کنند.

وی ضمن بازگونمودن نقش عرق بیدمشک در کاهش ترشح چربی در پوست افزود: محققان در تحقیقی با آزمایش عرق بی‌نظیر طارونه روی کپک‌های مواد غذایی، به خواص ضد میکرونی این عرق پی برده‌اند. علاوه بر این عرق طارونه می‌تواند از رشد باکتری‌های مولد فساد و بیماری‌‌زای مواد غذایی جلوگیری کند؛ بنابراین استفاده از آن به عنوان یک ترکیب نگهدارنده و طعم‌دهنده طبیعی در فرآورده‌های غذایی، پیشنهاد می‌شود.

این محقق از تاثیر این عرق در برطرف شدن زردی پوست گفت و بیان کرد: زردی پوست یکی از حالت‌های ناخوشایندی است که ممکن است علت‌های مختلفی داشته باشد که تشخیص این علت‌ها از عهده بیمار خارج باشد. یکی از خواص موثر عرق طارونه، برطرف کردن و از بین بردن زردی پوست است.

ولی زاده تاکید کرد: مصرف خرما میزان کلسترول‌های بد خون را کاهش می‌دهد و از این طریق خطر حملات قلبی و سکته را کاهش می‌دهد. به همین خاطر است که مصرف دو بار در هفته‌ خرما موجب بهبود سلامت کلی قلب می‌شود.

گفتگو: مهندس امیرمسعود طایفه سلطانخانی

نظرات بینندگان