« آواي رودکوف» خود را به اخلاق حرفه‌اي روزنامه‌نگاري پايبند مي‌داند و مبناي فعاليت اين سايت بر سه اصل « بيطرفي » ، «دقت » و « انصاف » استوار است.

      
کد خبر: ۲۸۹۳۶
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۴
آوای رودکوف گزارش می کند:
یکی از ابزارهای رهایی از غم و اندوه، بخشش صدقات مالی است، همچنین انسان اگر بخواهد خود را از درندگان در امان نگه دارد، صدقه بدهد؛ زیرا صدقه دفع‌کننده بسیاری از بیماری‌ها و بلایا از جمله اندوه و درنده است...
به گزارش پایگاه خبری  آوای رودکوف، مشکلات اقتصادی یکی از مهم‌‌ترین چالش‌های هر اجتماع انسانی است؛ زیرا فقدان آسایش و رفاه اقتصادی به حوزه آرامش روانی نیز کشیده شده و امنیت روانی اجتماع را در معرض خطر قرار می‌دهد. از این رو در آموزه‌های قرآنی، ارتباط مستقیمی میان آسایش با آرامش ایجاد شده و تامین وضعیت مناسب اقتصادی عاملی مهم در امنیت و آرامش اجتماعی و روانی افراد اجتماع دانسته شده است.

آموزه‌های اسلام، به سبب نقش قوامیت بخش اقتصاد در سرپایی اجتماع، بر آن است تا انواع راهکارها را برای مدیریت صحیح و سالم اقتصادی و حل و فصل مشکلات و چالش‌های اقتصادی ارائه دهد. یکی از مهم‌ترین راهکارهای قرآنی برای مدیریت مشکلات اقتصادی بخشی از افراد اجتماع، بهره‌گیری از سنت صدقه و بخشش‌های مالی بی‌چشمداشت از سوی افراد اجتماع است.
صدقه چیزى است که انسان از مال خود در راه رضای خدا به نیازمندان می دهد.

صدقه دادن موجب افزایش مال و ثروت می شود

حجت الاسلام جواد حاجی زاده امام جمعه شهرستان اهر در گفت‌ و گو با آوای رودکوف، اظهار کرد: از مهم‌ترین برکاتی که قرآن به عنوان آثار صدقه دادن بیان می‌کند، افزایش مال و ثروت است. از نظر قرآن، اگر کسی مشکل مالی دارد می‌تواند با دادن صدقه آن مشکل مالی خویش را برطرف کند.

وی، افزود: کسی که صدقه می‌دهد با دادن صدقه بهشت را برای خویش در آخرت می‌خرد و دنیای خویش را نیز بگونه‌ای می‌سازد که کریمانه است.

وی بااستناد به آیه 10سوره منافقون(وَأَنْفِقُوا مِنْ مَا رَزَقْنَاكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ فَيَقُولَ رَبِّ لَوْلَا أَخَّرْتَنِي إِلَىٰ أَجَلٍ قَرِيبٍ فَأَصَّدَّقَ وَأَكُنْ مِنَ الصَّالِحِينَ)بیان کرد: ‌در این آیه می خوانیم: از آنچه روزيتان داده‌ايم در راه خدا انفاق كنيد، پيش از آنكه يكى از شما را مرگ فرا رسد و بگويد: اى پروردگار من، چرا مرگ مرا اندكى به تأخير نينداختى تا صدقه دهم و از شايستگان باشم؟

حجت الاسلام حاجی زاده، صدقات مالی را ابزاری برای رهایی از غم و اندوه دانست و ادامه داد: یکی از ابزارهای رهایی از غم و اندوه، بخشش صدقات مالی است، همچنین انسان اگر بخواهد خود را از درندگان در امان نگه دارد، صدقه بدهد؛ زیرا صدقه دفع‌کننده بسیاری از بیماری‌ها و بلایا از جمله اندوه و درنده است.

امام جمعه شهرستان اهر، از پیامدهای صدقات ملی در تامین سعادت دنیا و اخرت گفت و یادآور شد: انسان باید فرصت کوتاه عمر را غنمیت شمارد و از آن برای سعادت دنیا و آخرت خود و دیگران بهره گیرد. یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های اقتصادی در تامین سعادت دنیا و آخرت، دادن صدقات مالی هر چند اندک حتی از سوی فقیر است؛ زیرا فقیر نیز اگر اندکی از همان اندک خویش را بپردازد، نه تنها مالش برکت و افزایش کمّی و کیفی می‌یابد، بلکه سعادت را برای خود و دیگران در دنیا و آخرت رقم می‌زند.

وی، بااشاره به فرموده امام جعفرصادق(ع) افزود: ایشان می فرمایند: صدقه‌اى كه خداوند آن را دوست دارد عبارت است از: اصلاح ميان مردم هرگاه رابطه‏شان تيره شد و نزديك كردن آنها به يكديگر هرگاه از هم دور شدند.

حجت الاسلام حاجی زاده، ضمن بازگو نمودن لزوم درنظر گرفتن صدقات به عنوان یکی از عوامل کسب آرامش تاکید کرد: انسان در امور شخصی خویش می‌تواند صدقات را به عنوان یکی از مهم ترین عوامل کسب آرامش و آسایش و خوشبختی در نظر گیرد و بدان عمل کند؛ چنانکه اجتماعات انسانی باید فرهنگ صدقات را به هنجاری عام و پدیده‌ای اجتماعی تبدیل کرده و این گونه از فقر و آثار آن در امان مانده و اجتماع را به سعادت برسانند و ستون فقرات اجتماع یعنی اقتصاد را از هجوم دشمنان درونی و بیرونی و شیاطین جنی و انسی در امان نگه دارند.

مومن با انجام صدقه، صداقت ایمانی خویش را به نمایش می گذارد

حجت الاسلام سيدرضا رضوی، امام جمعه بستان آباد در گفت‌‌و گو با آوای رودکوف، اظهار کرد: صدقه اسم فعل و کاری است که مومن با انجام آن، صداقت ایمانی خویش را به نمایش می گذارد و نشان می دهد که تا چه حد در ادعای ایمان و خدا پرستی صادق است .

وی، افزود: یکی از راه‌های رهایی از غضب الهی آن است که انسان صدقه خالصانه بدهد و خود را از خشم الهی در امان نگه دارد.

وی بااستناد به آیه 79 سوره توبه(الَّذِينَ يَلْمِزُونَ الْمُطَّوِّعِينَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ فِي الصَّدَقَاتِ وَالَّذِينَ لَا يَجِدُونَ إِلَّا جُهْدَهُمْ فَيَسْخَرُونَ مِنْهُمْ ۙ سَخِرَ اللَّهُ مِنْهُمْ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ)بیان کرد: در این آیه می خوانیم: آنان که در رابطه با صدقات از مؤمنانی که افزون بر صدقه واجبشان از روی رضا ورغبت صدقه مستحبی می پردازند، عیب جویی می کنند و کسانی را که جز به اندازه قدرتشان ثروت و مالی نمی یابند تا صدقه دهند مسخره می کنند؛ خدا هم کیفر مسخره آنان را خواهدداد و برای آنان عذابی دردناک خواهدبود.

حجت‌الاسلام رضوی، صدقه را ریسمانی برای دستیابی به برکات اُخروی دانست و ادامه داد: صدقه ریسمانی برای رسیدن به معنویات دنیوی و دستیابی به برکات اُخروی است و آثار پرداخت آن به خوبی در زندگی انسان قابل مشاهده است.

امام جمعه بستان آباد، یادآور شد: صدقه کارکرد اقتصادی گسترده ای دارد که در صورت درست پرداخت شدن در رفع بسیاری از نیازهای جامعه مؤثر واقع شده و کمکی است برای اینکه جامعه از رفاه نسبی برخوردار شود.

وی، بااشاره به فرموده پیامبراکرم(ص)افزود: ایشان می فرمایند: صدقه و صله رحم شهرها را آباد می‌کند و بر عمرها می‌افزاید.

حجت‌الاسلام رضوی، از صدقه برای ارتقای معنویت فرد گقت و تاکیدکرد: صدقه به نوعی ارتقای معنویت فردی و اجتماعی و شکرگزاری از خالق هستی است که نعمتهایی در اختیارمان قرار داده و فرصتی است برای اینکه در اقدامی خیر و انسان دوستانه شرکت کرده، توشه ای برای آخرت خود ذخیره کنیم.

گزارش از: امیرمسعود طایفه سلطانخانی

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: