به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف؛ حجتالاسلام سید حسن خمینی در دیدار مدیرعامل و جمعی از کارکنان سازمان تامین اجتماعی که به مناسبت هفته تامین اجتماعی در حسینیه جماران برگزار شد، با تاکید بر وظیفه جامعه در قبال تک تک افراد و حوادث، بی تفاوت نبودن در قبال این امور را نیازمند وجود یک مکانیزم واحد دانست و اظهار کرد: همه ما نسبت به کلیت جامعه مسئولیت داریم و تحقق این امر در گرو تاسیس نهادی است که افراد بدون دراز کردن دست تکدیگری به سوی دیگران، مشکلشان حل شود. وی با اشاره به اینکه تا پیش از پدید آمدن تامین اجتماعی در جوامع لحظاتی در زندگی افراد پیش میآمد که دست نیاز به سوی دیگران دراز کنند، تصریح کرد: ایجاد سیستمی که افراد با وجود آن دغدغه آینده نداشته باشند وظیفه جامعه در قبال تک تک افراد بوده است و اساسا داشتن کمترین دغدغه در این زمینه شرط اساسی یک جامعه سالم است. یادگار امام با اشاره به این روایت از پیامبر گرامی اسلام(ص) که میفرمایند «اختلاف امتی رحمه»، اظهار کرد: احتمالا معنای «اختلاف» در این روایت، «رفت و آمد کردن» است؛ چرا که نفس معاشرت کردن یکی از عوامل عبور دادن جوامع از بحرانهاست.
وی با بیان اینکه ما خیلی اوقات دشمنان نادانستههای خویش هستیم، افزود: خیلی وقتها تصور میکنیم دیگران ذهنیات و نیات منفی نسبت به ما دارند اما وقتی با هم رفت و آمد میکنیم متوجه میشویم این گونه نبوده یا اگر هم اختلافی وجود دارد تا این مقدار نبوده است.
سید حسن خمینی تاکید کرد: امروز جامعه ما نیازمند مراودات بیشتر است، زیرا بداخلاقیها و بیاخلاقیها در عرصه سیاسی جامعه ناشی از عدم گفتوگو و سخن گفتن با یکدیگر است. وی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) مبنی بر اینکه «مودت با مردم راس عقل است»، تاکید کرد: با مردم رفیق و مهربان باشید و با آنها رفت و آمد کنید؛ صد هزار گره سیاسی و اجتماعی ما با یک «لبخند» حل میشود. یادگار امام با تاکید بر اینکه مراودات در جامعه ما باید زیادتر شود، گفت: بخش عمده بحثهایی که امروز در فضای جامعه ما شکل میگیرد ناشی از عدم گفتوگو و آشنایی با یکدیگر است؛ در نتیجه، فضایی ساخته شده است که گویی یک طرف شیطان رجیم و آن یکی ابلیس خائن است! و با هم دعوا میکنند. اما اگر بنشینند و صحبت کنند میفهمند که علیرغم همه ایرادات، این تصورات نادرست بوده است.
سید حسن خمینی با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) مبنی بر اینکه: راس عقل بعد از «ایمان»، «محبت کردن به مردم» است، ادامه داد: امیرالمومنین(ع) نیز میفرمایند «اگر برادری داری هم خونت را به او بده و هم مالت را و اگر دشمنی داری، عدل و انصافت را به او عطا کن». وی در همین زمینه با اشاره به قاعده طلایی اخلاق که «آنچه برای خود می خواهی برای دیگران بخواه»، یادآور شد: این قاعده یعنی خودمان را به جای دیگران بگذاریم و فکر نکنیم تافته جدابافته هستیم؛ لذا با دشمنانمان هم انصاف بورزیم. سید حسن خمینی با اشاره به اینکه امیرالمومنین(ع) در بخش سوم روایت مذکور میفرمایند «برای عموم مردم خوشرویی و احسان را عطا کن»، تاکید کرد: عبوس نباشیم و بدانیم رمز حل بسیاری از مشکلات امروز ما مراوده و گفتوگو نشست و برخاست صحبت کردن و انصاف است؛ اما متاسفانه انصاف نمیورزیم./جماران
عضویت در خبر نامه