آوای رودکوف: این منطقه میزبان یک میلیون مهاجر از اقلیت مسلمان روهینگیایی است و بیشتر تلاشها برای کنترل زاد و ولد در کمپهای پرجمعیت آن ناکام مانده است.
بیش از ۶۰۰ هزار روهینگیایی از زمان آغاز سرکوب نظامی در میانمار در ماه اوت وارد بنگلادش شدهاند.
این موج جدید پناهجویان به صدها هزار روهینگیایی دیگر پیوستند که در جریان خشونتهای پیشین از ایالت راخین در غرب میانمار فرار کرده بودند.
اکثر این مسلمانان در شرایط نابسامان زندگی میکنند و دسترسی آنها به غذا، وسایل بهداشتی و یا تاسیسات درمانی محدود است؛ لذا مقامهای محلی بنگلادش نگرانند که فقدان تنظیم خانواده بیش از پیش منابع را از بین ببرد.
رئیس سرویس تنظیم خانواده در منطقه کوکس بازار که محل استقرار کمپهاست، میگوید روهینگیاییها آگاهی اندکی درباره کنترل جمعیت دارند.
او با اشاره به فقدان آموزش در میانمار که این مسلمانان را مهاجران غیر قانونی میداند و دسترسی آنها به بسیاری از خدمات را غیر ممکن میکند، افزود: جامعه مسلمانان روهینگیایی عامدانه کنار گذاشته شدند. خانوادههای بزرگ در کمپها عادی است و برخی از والدین تا ۱۹ فرزند دارند و بیشتر مردان روهینگیایی هم بیش از یک همسر دارند. ما از دولت خواستهایم تا طرحی را برای وازکتومی مردان و توبکتومی زنان به اجرا درآورد. / ایسنا
عضویت در خبر نامه