به گزارش آوای رودکوف، اگر می خواهید بدانید که استفاده از ژل دندان نوزاد برای تسکین درد دندان در آوردن در نوزادان موثر است یا خیر ، این قسمت از نمناک را که به بیان توضیحاتی درباره مزایا و عوارض ژل دندان نوزاد میپردازد از دست ندهید.ژل دندان نوزاد
مزایا و عوارض ژل دندان نوزاد
ژل دندان نوزاد، به دلیل دارا بودن ماده ی مسکن، در کاهش درد دندان نوزاد، در زمان دندان در آوردن نوزاد بسیار موثر است، ولی اکثر متخصصان پیشنهاد می کنند تا جایی که امکان دارد از این ژل ها استفاده نشود و به جای آن از دندان گیر ها استفاده شود. در این مقاله همه چیز درباره ژل دندان کودک بیان شده است .
علت درد و تب دندان درآوردن چیست؟
متخصصان بیان می کنند، هنگامی که نوزاد دندان درمی آورد و تب می کند، تب دندان درآوردن نوزاد، به دلیل این نیست که نوزاد می خواهد دندان درآورد بلکه هنگامی که دندان می خواهد از لثه بیرون بزند، لثه شکافته می شود و نوزاد هنگامی که دست خود را در دهان خود می برد آلودگی و میکروب ها را وارد دهان خود می کند و در نتیجه ی آن، نوزاد به بیماری های ویروسی و در ادامه ی آن به تب دچار می شود .
ژل دندان نوزاد چه کاربردی دارد؟
برخی از محققین استفاده از ژل دندان را که به دلیل تسکین درد دندان نوزاد به کار می رود، بدون ضرر می دانند. ژل دندان کودک به دلیل اینکه از ترکیبات مسکن دار تهیه شده است برای تسکین درد بر روی لثه های نوزاد مالیده می شود .
میزان مصرف ژل دندان نوزاد چقدر باید باشد؟
مقدار مصرف ژل دندان باید بسیار کم باشد. مقدار مصرف این ژل را به اندازه ی یک نخود عنوان می کنند و در روز ۲ تا ۳ بار بر روی محل رویش دندان پیشنهاد می کنند. توجه کنید قبل از اینکه ژل دندان کودک را استفاده کنید، دهان نوزاد را کاملاً خشک کنید .
متخصص کودکان استفاده از ژل های دندان نوزادان را برای تسکین درد دندان موثر می دانند و بیان می کنند، بهتر است هنگامی که نوزاد دندان در می آورد و مبتلا به تب می شود از شربت استامینوفن به میزان یک قاشق مربا خوری هر ۶ ساعت استفاده کنید که مشکلی برای نوزاد ایجاد نخواهد کرد .
عوارض ژل دندان نوزاد چیست؟
بهتر است از این ژل ها برای کاهش درد و خارش لثه نوزادان استفاده نکنید، زیرا مصرف این نوع از ژل ها، هنگام در آوردن دندان نوزاد به دلیل استفاده از ترکیبات بی حس کننده نظیر گیزیلوکائین قابلیت جذب بالایی در لثه دارد. ژل دندان، ممکن است باعث ایجاد اثرات منفی بر روی لثه نوزادان شود. در برخی موارد نیز موجب تشنج کودک خواهد شد .
کاربرد های ژل دندان نوزاد
والدین نباید در مورد درد دندان نوزاد خود نگران باشند. نوزادان در سن های پنج ماهگی تا یک سالگی شروع به در آوردن دندان می کنند. در آوردن دندان با خارش، درد و کمی آب ریزش دهان همراه است. بهتر است که از ژل های کاهش درد دندان برای نوزادان استفاده نکنید. این ژل ها اصلاً به کودکان زیر دو سال توصیه نمی شود.بیشتر بدانید :آیا آبریزش بینی نوزاد می تواند از علائم دندان درآوردن باشد؟
به غیر از ژل دندان نوزاد چه چیزی برای تسکین درد نوزاد می توان استفاده کرد؟
بهتر است به جای استفاده از ژل دندان کودک، از دندانی های پلاستیکی استفاده کنید. در قدیم برای کاهش درد و خارش دندان در نوزادان قند بر روی لثه نوزاد می ساییدند که یک راه بسیار غلط بود که موجب عفونت، زخم شدن و متورم شدن لثه می شد. برخی از افراد هم گوشت را نیم پز می کردند و به دست نوزاد می دادند که به عنوان یک دندانی پلاستیکی عمل کند که این مورد نیز حاوی آلودگی های بسیاری بود. دادن هویج نیز در برخی از خانواده ها مرسوم بود، که نوزاد را در خطر خفگی قرار می داد .
ژل دندان نوزاد چه کاربردی دارد؟
اما با پیشرفت علم این موارد کنار گذاشته شد و جای خود را به دندانی های پلاستیکی داد. این نوع دندانی ها استاندار بوده و از داروخانه ها به راحتی تهیه می شوند. بهتر است که دندانی ها را با یک بند به دور گردن نوزاد ببندید تا از افتادن دندانی به زمین و آلوده شدن آن جلوگیری کنید. نوعی از دندانی ها وجود دارد که در یخچال قرار داده می شوند تا اثر بی حس کنندگی خفیفی داشته باشند .
همانطور که پزشکان متخصص بیان می کنند، سعی کنید از ژل دندان کودک استفاده نکنید. بهتر است از دندانی های موجود در داروخانه ها استفاده شود. از طرف دیگر بی حسی هایی که درون این ژل ها وجود دارد باعث می شود که دهان نوزاد کاملاً بی حس شود و در برخی موارد زبان خود را گاز بگیرد .
برای تهیه جسم های پلاستیکی (دندان گیر) که به منظور کاهش خارش لثه نوزادان به کار می رود، حتماً به داروخانه ها و کسانی که لوازم بهداشتی می فروشند، مراجعه کنید، زیرا اگر این اجسام غیر بهداشتی باشد باعث عفونت لثه نوزاد می گردد .
سخن آخر …
در هنگام دندان درآوردن نوزاد، نیازی به تغییر در رژیم غذایی نوزاد وجود ندارد. اما اگر نوزاد بسیار بی قراری می کند و گریه های طولانی دارد، به پزشک متخصص اطفال مراجعه نمایید تا از مشکلات دندان در آینده جلوگیری شود، زیرا ممکن است لثه نوزاد عفونت کرده باشد .
از مصرف ژل بی حس کننده برای کاهش خارش لثه نوزادان اجتناب کنید
یک پزشک فوق تخصص کودکان اعلام کرد:مصرف ژل های بی حس کننده دندان در نوزادان هنگام دندان درآوردن به علت دارا بودن مواد بی حس کننده از جمله گیزیلوکائین که قابلیت جذب بسیار بالایی در لثه دارد، اثرات منفی و خطرناکی را روی لثه نوزادان بر جای می گذارد و گاه حتی منجر به تشنج در نوزادان می شود. دکتر فریدون مصطفوی فوق تخصص غدد و متابولیسم اطفال به «ایسنا » گفت:خانواده ها نباید نگران درد دندان در نوزادان هنگام دندان درآوردن باشند، دندان درآوردن نوزادان در پنج ماهگی تا یک سالگی تنها با کمی خارش و آب ریزش دهان همراه است و لذا نیازی به استفاده از ژل های بی حس کننده لثه و دندان برای کاهش درد این نوزادان نیست. وی به خانواده ها توصیه کرد :برای استفاده از اجسام لاستیکی برای کاهش خارش لثه نوزادان هنگام دندان درآوردن تنها از لوازم بهداشتی که در داروخانه ها به فروش می رسد استفاده کنند، زیرا این مواد در صورت غیربهداشتی بودن عفونت هایی را در لثه کودکان ایجاد می کنند .
این متخصص در خاتمه گفت:نوزادان در هنگام دندان درآوردن نیازی به تغییر برنامه غذایی ندارند. اما الزامی است اگر نوزاد بی قراری غیر معمول و شدید از خود نشان داد، به پزشک متخصص مراجعه کنند تا از خطرات احتمالی از جمله عفونت های لثه ای و مشکلات دندان در کودکان پیشگیری شود .
منبع:نمناک
عضویت در خبر نامه