استاد دانشگاه جرج تاون واشنگتن تشریح کرد
استاد دانشگاه جرج تاون واشنگتن تاکید کرد: ایران خودش، خود را به دامن چین و روسیه انداخته است. با از بین رفتن برجام این دو کشور بیشتر از ایران سوء استفاده خواهند کرد.
به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف ، شیرین هانتر در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که با خروج امریکا از برجام، اعمال مجدد تحریمها و افزایش فشارها نسبت به ایران و همچنان جنگ روانی مسئولان امریکایی علیه ایران، تا چه اندازه رویارویی نظامی را محتمل است؟ گفت: احتمال برخورد نظامی میان ایران و امریکا در حال حاضر زیاد نیست.
احتمال فشار نظامی به ایران از طریق تشویق گروههای تجزیهطلب
وی با بیان اینکه امریکا فعلا میخواهد از راه فشارهای اقتصادی و تشویق مردم به اعتراضات ایران را وادار به قبول درخواستهای خود کند، اظهار داشت: احتمال یک نوع فشار نظامی به ایران از طریق تحریک و تشویق گروههای تجزیهطلب ممکن است.
سیاست ترامپ فعلا فقط مهار ایران است
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در پاسخ به این سوال دولت ترامپ تا کجا حاضر به دادن هزینه نسبت به ایران است؟ تصریح کرد: سیاست ترامپ فعلا فقط مهار ایران است. ترامپ هزینهای برای مهار ایران نخواهد داد. هیچ یک از دولتهای بزرگ حاضر نیستند به خاطر ایران با امریکا درگیر شوند.
هانتر افزود: آنها خود مسایل بسیاری با امریکا دارند بنابراین نیروی خود را برای حل این مشکلات و نه دفاع از ایران صرف خواهند کرد.
مقامات ایران مذاکره با امریکا را مخالف منافع نظام میدانند
وی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند که در شرایط کنونی که واشنگتن از توافق هستهای خارج شده و درصدد اعمال فشارهای بیشتر علیه تهران است، ایران بهتر است بجای مذاکره با اتحادیه اروپا، این بار فارغ از پنج کشور دیگر فقط با ایالات متحده به گفتوگو بپردازد. این ایده تا چه اندازه شدنی است؟ خاطرنشان کرد: مشکل ایران همیشه این بوده است که حاضر به صحبت با امریکا نیست.
این استاد دانشگاه جرج تاون واشنگتن با بیان اینکه به نظر میرسد مقامات ایران مذاکره با امریکا را مخالف منافع نظام و بهخصوص انقلاب اسلامی میدانند، ابراز داشت: مسئله این نیست که ایران با اروپا مذاکره نکند بلکه مسئله این است که مشکل ایران با امریکا است.
امریکا خواستار تعدیل گفتمان انقلابی و ضداستکباری ایران است
هانتر در تشریح خواستههای امریکا از ایران بیان کرد: خواستههای امریکا از ایران روشن است: عدم خصومت با اسراییل، قطع کمکها به حزبالله و حماس و به طور کلی تعدیل گفتمان انقلابی و به اصطلاح ضداستکباری. مسئله این است که آیا ایران قادر خواهد بود این خواستهها را قبول کند یا نه؟
وی اضافه کرد: تهران مایل است که امریکا مسئله رابطه با ایران را از موضوع ایران در قبال اسراییل جدا کند اما این غیر ممکن است.
مواضع ایران در خاورمیانه با منافع امریکا در تضاد است
این کارشناس مسائل امریکا در پاسخ به این سوال که آیا واشنگتن در گفتوگوی احتمالی ایران و امریکا حاضر است نقش منطقهای ایران را به رسمیت بشناسد؟ یادآور شد: باید روشن شود ایران چه نوع نقشی میخواهد در منطقه بازی کند. اگر هدف ایران مبارزه با نفوذ امریکا است، مسلما ایالات متحده این را قبول نخواهد کرد.
هانتر تاکید کرد: به طور کلی مواضع ایران در خاورمیانه با منافع امریکا در تضاد است بنابراین ایالات متحده نقش جمهوری اسلامی در خاورمیانه را قبول نخواهد کرد و نباید چنین انتظاری داشت.
توافق ایران و امریکا دیگر کشورها را مجبور به امتیاز دادن به ایران میکند
وی در پاسخ به این سوال که آیا پنج کشور دیگری که در مذاکرات منتهی به برجام مشارکت داشتند به ویژه روسیه و چین، حاضر به پذیرش توافق میان تهران و واشنگتن خواهند بود؟ عنوان کرد: اگر ایران و امریکا به توافق برسند، آنها چارهای جز قبول آن نخواهند داشت.
این استاد دانشگاه جرج تاون واشنگتن با تاکید بر اینکه با توافق میان تهران و واشنگتن، دیگر کشورها مجبور خواهند بود به ایران امتیازات بیشتری بدهند تا بتوانند منافع خود را در ایران حفظ کنند، گفت: در حال حاضر آنها از انزوای ایران استفاده کرده و استفاده بیانصافانه از ایران میکنند.
ایران خودش را به دامن چین و روسیه انداخته است
هانتر در پاسخ به این سوال که چه ضمانتی وجود دارد که پس از گفتوگو و توافق احتمالی میان تهران و واشنگتن، کاخ سفید بار دیگر زیر توافق خود نزند؟ اظهار داشت: اگر ایران و امریکا مشکلات اساسی خود را حل کنند، دلیلی برای برهم زدن توافق وجود ندارد اما اگر توافق محدود به برنامه هستهای یا موشکهای ایران باشد مسلما هیچ ضمانتی وجود ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا خروج امریکا از برجام و عدم توافق احتمالی میان ایران و اتحادیه اروپا منجر به این مسئله نخواهد شد که ایران به سمت روسیه و چین هل داده شود؟ تصریح کرد: ایران خودش، خود را به دامن چین و روسیه انداخته است. با از بین رفتن برجام این دو کشور بیشتر از ایران سوء استفاده خواهند کرد.
روسیه و چین به دنبال منافع خود هستند
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که روسیه و چین چقدر پای ایران و برجام باقی خواهند ماند؟ خاطرنشان کرد: روسیه و چین به دنبال منافع خود هستند و مسلما به خاطر ایران منافع خود را به خطر نخواهند انداخت. ایران نباید روی هیچ کدام از بازیگران بزرگ حساب کنند.
عضویت در خبر نامه