کد خبر: ۲۲۹۶۱
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۹
اسدالله جعفری رئیس اداره سواد آموزی مدیریت آموزش و پرورش علی آباد کتول:
گسترش سواد آموزی وتعمیم آن در بین همه قشرها وگروه های اجتماعی در صدر اهداف آموزشی کشور قرار دارد ودر دهه های اخیر برای تحقق چنین هدفی تلاش های وسیعی آغاز گردیده وامکانات زیادی در این خصوص بکار گرفته شده است.
پایگاه خبری آوای رودکوف:اهمیت مبارزه با بی سوادی بر کسی پوشیده نیست و کم و بیش تمام کشورهای جهان، و به خصوص جوامع در حال توسعه، از دیرباز به اهمیّت این امر پی برده اند. جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به اهمیتی که برای امور آموزشی و فرهنگی قائل است، برنامه های گسترده ای برای مبارزه با بی سوادی به انجام رسانده است. تشکیل نهضت سوادآموزی و فعالیت ها و موفقیت های آن در صحنه های بین المللی، شاهد گویایی بر این ادعاست. تلاش گسترده و همگانی مردم و مسئوولان دلسوز، به ویژه دست اندرکاران این نهاد بزرگ، پدید آمدن ایرانِ باسواد و با فرهنگ را فراهم می سازد.

اسدالله جعفری در خصوص اهمیت نهضت سواد آموزی گفت: گسترش سواد آموزی وتعمیم آن در بین همه قشرها وگروه های اجتماعی در صدر اهداف آموزشی کشور قرار دارد ودر دهه های اخیر برای تحقق چنین هدفی تلاش های وسیعی آغاز گردیده وامکانات زیادی در این خصوص بکار گرفته شده است تا همه کودکان واجب التعلیم تحصیلات خود را لااقل تا پایان دوره ابتدایی  به پایان برسانند.لیکن علیرغم چنین تلاش هایی بدلیل ضایعاتی چون ترک تحصیل واستفاد ه کودکان به عنوان نیروی کار در سال های اولیه تحصیل نتوانسته اند به هدف فوق نائل آبیند وعدم دسترسی کودکان واجب التعلیم به آموزش ,همچنان به صورت مشکلی حاد جلوه می کند واینگونه افراد در زمره بی سوادان بزرگسال قرار می گیرند.

ایشان در خصوص اهداف کلی برنامه های سال جاری این اداره گفت: اهداف کلی سال جاری در شش قالب طراحی شده است:

1-شتاب بخشیدن به روند سوادآموزی شهرستان درگروه سنی 10 تا 49 سال

2-کاهش اختلاف درصد بی سوادی شهرستان با میانگین استانی با بسیج کلیه منابع وظرفیت های موجود جهت توسعه عدالت آموزشی

3_اجرای سند انسداد بی سوادی

4_احصاء چالش ,موانع ومشکلات سوادآموزی خاص شهرستان

5-توسعه وارائه آموزش های پایه در گروه هدف با اولویت مناطق روستایی به ویژه زنان

6-تقویت واجرای دقیق توافق نامه ها وتفاهم نامه های منعقده با دستگاه های اجرایی, نهاد های مردمی وبخش غیر دولتی

همچنین اهداف کیفی این برنامه ها به صورت زیر طراحی شده است:

1-شناسایی ,جذب وآموزش تعداد 600 نفر بی سواد در گروه سنی 10 تا 49 ساله

2-جذب وآموزش تعداد 180نفر کم سواد در گروه تحکیم سواد به منظور جلوگیری از رجعت به بی سوادی

3-جذب واموزش تعداد 250 نفر کم سواد در دوره انتقال به هدف ایجاد فرصت دوم

4-در مجموع 1030 نفر بی سواد وکم سواد از خدمات سواد آموزی در 97 بهره مند خواهند شد.


جعفری در خصوص همکاری سایر ادارت با نهضت سواد آموزی و اعتبار مورد نیاز طرح گفت:

ادارات فرمانداری- بخشداری ها- مرکز شبکه بهداشت ودرمان-فرهنگ وارشاد اسلامی- -جهاد کشاورزی- کمیته امداد امام(ره)- اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی- اداره بهزیستی –بسیج سازندگی- دفتر ائمه جمعه- شرکت گاز- شرکت مخابرات- اداره پست- اداره فنی وحرفه ای-دفتر خبری- کانون های فرهنگی وهنری مساجد- مدارس غیر دولتی وآموزش از راه دور –بنیاد شهید وامور ایثارگران –نیروی انتظامی و....  از جمله ادارت همکاری کننده با این نهاد هستند.

در ضمن اعتبار مورد نیاز ومحل تامین این برنامه بر اساس سرانه های تعیین شده وابلاغی معاونت سواد آموزی اداره کل آموزش وپرورش استان به شرح ذیل تعیین گردیده است.

الف)دوره سواد آموزی: به ازای هر نفر قبولی 000/300/7 ریال

ب)دوره انتقال به ازای هر نفر قبولی 000/600/8 ریال

ج) دوره تحکیم سواد به ازای هر نفر000/400/1 ریال

وی درپایان ضمن تشکر سازمان و نهادها ، ائمه محترم جمعه و جماعات، روحانیت معظم، فرماندار، بخشداران و دهیاران محترم، شوراهای اسلامی شهر و روستا و مربیان و افرادی که با این  نهاد همکاری دارند گفت: اهمیت مبارزه با بی سوادی بر کسی پوشیده نیست و کم و بیش تمام کشورهای جهان، و به خصوص جوامع در حال توسعه، از دیرباز به اهمیّت این امر پی برده اند. جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به اهمیتی که برای امور آموزشی و فرهنگی قائل است، برنامه های گسترده ای برای مبارزه با بی سوادی به انجام رسانده است. تشکیل نهضت سوادآموزی و فعالیت ها و موفقیت های آن در صحنه های بین المللی، شاهد گویایی بر این ادعاست. تلاش گسترده و همگانی مردم و مسئوولان دلسوز، به ویژه دست اندرکاران این نهاد بزرگ، پدید آمدن ایرانِ باسواد و با فرهنگ را فراهم می سازد.

گزارش / وحید حاج سعیدی
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: