کد خبر: ۲۳۱۷۶
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۸
خبر فوری:
پایگاه خبری فرات نیوز عراق پنجشنبه شب گزارش کرد که «حیدرالعبادی» از نامزدی دوباره برای نخست وزیری انصراف داده و اعلام کرده است: به دنبال چنگ زدن به قدرت نیستم، بلکه پایبند به قانون اساسی هستم و رهنمودهای مرجعیت را می پذیرم.
به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف؛پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی سومریه نیوز نیز اعلام کرد: العبادی در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به خبرنگاری که پرسید، ضعف و متحد نبودن اعضای ائتلاف نصر ( به ریاست العبادی)، شما را برآن داشت که اکنون خبر عدم نامزدی خود برای نخست وزیری مجدد را اعلام کنید، گفت: این باور اشتباه است، زیرا در حال حاضر اتحاد ائتلاف نصر، بیش از هر زمان دیگری است، هرچند تبلیغات زیادی علیه این ائتلاف وجود دارد .

وی با بیان اینکه ائتلاف نصر قوی است و به برنامه های ملی خود برای اصلاح اوضاع عراق و پشت سرگذاشتن فرقه گرایی ادامه می دهد، بار دیگر به پایبندی خود به رهنمودهای مرجعیت عالی دینی تاکید کرد.

وی در خصوص حوادث بصره هم گفت: استان بصره کمبودهایی داشته است، اما این موضوع برای اهداف دیگری مورد سوء استفاده قرار گرفت.

العبادی با بیان این که سوء استفاده ناشایست از کمبود امکانات بصره برای تهدید این استان پذیرفتنی نیست. افزود: هدفم گروه خاصی در این باره نیست، بلکه سخنم با تمام گروه هایی است که در حوادث بصره دست داشته اند و به دنبال تقسیم غنایم میان خود بودند، که این اقدام آنها محکوم است و ما همگی باید این اقدام را محکوم کنیم.

اظهارات العبادی در پایبندی به رهنمودهای مرجعیت دینی درحالی مطرح می شود که مرجعیت عالی دینی عراق اعلام کرده، نخست وزیر جدید را در صورتی تایید نمی کند که در سال های گذشته در حکومت حاضر بوده است.

یک منبع نزدیک به دفتر آیت الله سیستانی در پاسخ به این ادعاهای منتسب به مرجعیت عالی دینی عراق در خصوص مخالفت مرجعیت با نامزدی آنها برای پست نخست وزیری گفته است که این خبر دقیق نیست زیرا تعیین یا معرفی نامزد برای پست نخست وزیری بر اساس قانون اساسی از صلاحیت های فراکسیون بزرگ پارلمان است و دیگران حق مخالفت با آن را ندارند.
وی خاطرنشان کرده است که برهمین اساس از سوی مرجعیت عالی دینی، عنوان مخالفت به کار نرفته است و افراد به خصوصی را از هیچ طیف سیاسی مشخصی هم نام نبرده است.

اشاره وی به این نکته است که دیدگاه آیت الله سیستانی جنبه توصیه ای و مشورتی دارد اما اختیار قانونی برای تعیین نخست وزیر در نهایت با پارلمان و (ائتلاف) فراکسیون بزرگ پارلمانی خواهد بود.

آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالی شیعیان عراق چند سالی است که در اعتراض به ناکارآمدی مسوولان و رهبران سیاسی عراق، تقریبا با همه آنها قطع ارتباط کرده و از پذیرش هرگونه مسوول دولتی یا رهبر سیاسی خودداری کرده است.

آیت الله سیستانی در طی چند سال گذشته با تنها مسوولی که دیدار کرده، نماینده سازمان ملل در عراق بوده است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: