پایگاه خبری آوای رودکوف-وحید حاج سعیدی:سحرگاه روز چهارشنبه حکم اعدام دو تن از دانه درشت های بازار سکه و ارز [هر چند خیلی دیر] ولی بالاخره اجرا شد و مشخص شد حاکمیت در مبارزه با فساد اقتصادی با احدی رودربایستی ندارد و حتی دانه درشت تر از دانه درشت های موجود هم در امان نیستند.
هر چند اعدام این دو مفسد اقتصادی زنگ خطری را برای سایر دانه درشت ها و حتی دانه های کوچکتر به صدا درآورد و این برخورد ها در کاهش فساد اقتصادی موثر است ولی ذکر این نکته ضروری است که جلوگیری از ایجاد زمینه بروز فساد، آن هم در سطحی کلان و سیستماتیک به مراتب ضروری تر، مهم تر، عاقلانه تر و کم هزینه تر از مقابله با خود فساد است.
در واقع یکی از مشکلات اساسی در کشور مصونیت مسئولان در قبال اخذ تصمیمات غلط عمدی و غیر عمدیو بعضاً خانمان براندازی است که علاوه بر ایجاد فساد و رانت برای عده ای خاص، گاهی اوقات اقتصاد، فرهنگ، سیاست، هنر و سایر ارکان نظام را تا مرز نابودی پیش می برند.
بی تعارف بخش اعظمی از اخلال در بازار ارز و سکه در ماه های اخیر، ما حصل بی تدبیری و تصمیمات نادرست بانک مرکزی و شخص سیف است که از چند ماه قبل حکم انفصال وی صادر شده بود! صدور بخشنامه های متعدد و فاقد ضمانت اجرایی در ادارات و سازمان های، نبود نظارت جدی بر عملکرد مسئولان، برگزاری مزایده و مناقصه های خانوادگی، رانت خواری ، زمین خواری، ویژه خواری، دریا خواری، به کارگیری اقوام و آشنایان در پست های مدیریتی، بریز و بپاش های دولتی ، شاباش و اسراف منابع دولتی، بی تفاوتی در قبال بیت المال و ... بخشهای دیگری از پازل رویکرد نبود بازخواست و محاکمه مسئولان را کامل می کنند که اگر بازخواست و محاکمه مسئولانی که با تصمیمات غلط نابودی زندگی جمع کثیری از مردم جامعه را رقم می زنند، با جدیت و غیر کلیشه ای صورت گیرد، قطعاً چنین مواردی رخ نمی دهند و به خودی خود در کاهش عوامل ایجاد کننده فساد موثر خواهند بود.
از برآیند گفتار فوق چنین بر می آید در موازات مقابله جدی با فساد، مقابله جدی تر با عوامل فساد ساز بیش از پیش ضروری به نظر می رسد. در حال حاضر تصدی پست های مدیریتی تخصص و تعهد محلی از اعراب ندارند و تنها داشتن ژن خوب یا سفارش از مقامات بالا دست کفایت است.
ماحصل چنین مدیریتی در کنار داشتن مصونیت و فقدان بازخواست و محاکمه، باعث ظهور افرادی مانند امیر منصور آریا، وحید مظومین و ... می شوند که یک تنه باعث بیکاری و به نابودی کشیدن وضعیت اقتصادی میلیون ها نفر شده اند.
شاید اگر مدیران مطمئن باشند که در قبال تصمیمات و برنامه هایشان باید پاسخگو باشند دیگر کسی به خود جرات ندهد بدون تخصص و تعهد متقاضی پست مدیریتی شود و برای تصدی یک پست مدیریت در شستا پیشنهاد رشوه 50 میلیارد تومانی مطرح سازد!
عضویت در خبر نامه