پایگاه خبری آوای رودکوف avayerodkof.ir
معصومه صادقی:گیاه خارخاسک از خانواده اسفندها است و قسمت مورد استفاده این گیاه میوه، دانه، برگ، ریشه و گاهی تمام قسمتهای گیاه است و اغلب، تمام میوه آن مورد استفاده قرار میگیرد.
غرغره جوشانده خارخاسک برای معالجه التهابها و برفک دهان، کاربرد دارد.
ترکیبات گیاه دارویی خارخسک در کاهش مقدار سدیم ایش فعالیت عضله قلب و از بین بردن هورمونهای مازاد از جریان خون، برای برطرف کردن فشارخون مفید است.
گیاه خارخاسک از خانواده اسفندها است و قسمت مورد استفاده این گیاه میوه، دانه، برگ، ریشه و گاهی تمام قسمتهای گیاه است و اغلب، تمام میوه آن مورد استفاده قرار میگیرد. از ترکیبهای مفید و فعال موجود در گیاه خارخاسک میتوان به ساپونینها، لیگنینامیدها، فلاونوئیدها، آلکالوئیدها و گلیکوزیدها اشاره کرد.
این گیاه دفعکننده سنگ های مجاری ادراری و تسهیل دهنده عمل تصفیه خون و اعمال کبدی است و نحوه مصرف آن بدین صورت است: میوه این گیاه باید روزی 3 مرتبه و به میزان 2 تا 4 گرم به صورت دم کرده مصرف شود.
این گیاه بین ورزشکاران به خصوص بدنسازان به همراه مکملهای غذایی برای تقویت توده عضلانی و افزایش قدرت مصرف میشود و در داروهای سنتی چینیها و هندیها برای درمان بیماریهای کبد و کلیه و بیماریهای قلبی - عروقی مورد استفاده قرار میگیرد.
کارشناسان مالیدن یا خوردن روغن خارخاسک را در تسکین درد مفاصل و کمر تأثیرگذار میدانند.
میوه خارخاسک مانند عصارهی گیاه عمل میکند و دَمکردهی میوه آن، برطرفکنندهی بیماریهای کلیه و نقرس است.
میزان مجاز برای هر بار مصرف خوراکی این گیاه، از ریشه، برگ یا میوه، حداکثر 20 گرم و از روغن آن، حداکثر 28 گرم است که این میزان اغلب باید به همراه شیرهی انگور یا شیرهی خرما و یا عسل مصرف شود.
افراد مبتلا به اختلالات گوارشی همچون یبوست و نفخ نیز میتوانند از فواید درمانی خارخاسک بهرهمند شوند.
این گیاه به دلیل ادرارآور بودن و داشتن خواص ضدعفونیکنندگی میتواند خطر ابتلا به عفونتهای مجاری ادراری را کاهش دهد.
مهندس معصومه صادقی | کارشناس گیاهان دارویی
صفحه"گیاهان دارویی"پایگاه خبری آوای رودکوف را اینجا دنبال کنید. عضویت در خبر نامه