آوای رودکوف گزارش می کند:
حجت الاسلام قهرمان احمدی، امام جمعه باسمنج در گفتو گو با آوای رودکوف، اظهار کرد: هر مصیبتی که برای انسان پیش میآید طبق یک حکمتی است که در چارچوب حکمت الهی خلقت از جمله خلقت انسان صورت میگیرد...
به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف، سنت خداوند در خلقت بر این قرار گرفته که هر بلا و گرفتاری که برای انسان پیش میآید همراه و آمیخته با آسانی و گشایش باشد و آن گرفتاری و سختی درعین تلخی ظاهری، خود نعمتی برای فرد گرفتار باشد.
خداوند در قرآن به انسانها از سنتی الهی خبر میدهد که بذر امید را در دلها میکارد.
مشکلات و سختی ها بخشی از زندگی هستند که مانند طوفان راه گریزی از آنها نیست. سختی ها و مشکلات صیقل دهنده یا خالص کننده انسانهاست که موجب ساختن شخصیت می شوند.
خداوند گاهی مؤمنان را در دنیا به بلاها و رنج ها مبتلا می کند تا این گرفتاری ها کفاره گناهان آنان شود و در روز قیامت دیگر چیزی که به خاطر آن عقوبت و کیفر شوند در کار نباشد و آنان را از نعمت خود برخوردار سازد، ولی افرادی که کافر و مشرک هستند چنانچه در بخش دین و مذهب نمناک اشاره شده است برخی کارهای نیک داشته باشند، پاداش آنان را در همین جهان به آنان می دهد: در نتیجه، در آن جهان با دست خالی حاضر خواهند شد.
هر مصیبتی که برای انسان پیش میآید طبق یک حکمتی است
حجت الاسلام قهرمان احمدی، امام جمعه باسمنج در گفتو گو با آوای رودکوف، اظهار کرد: هر مصیبتی که برای انسان پیش میآید طبق یک حکمتی است که در چارچوب حکمت الهی خلقت از جمله خلقت انسان صورت میگیرد.
وی، افزود: براى توجه به خداوند بايد نهايت تلاش را بكار برد.
ایشان، بااستناد به آیه 5 سوره انشراح(فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا) بیان کرد: در این آیه می خوانیم: پس، از پى دشوارى آسانى است.
حجت الاسلام احمدی، دنیا را دار مکافات دانست و ادامه داد: دنیا دار مکافات نیز هست و در بسیاری از موارد انسان نتیجه حرکت های خلاف نظام خود را می بیند، چه مؤمن باشد و چه کافر.
امام جمعه باسمنج، از آماده پذيرش مسئوليّت انسان گفت و یادآورشد: انسان بايد بعد از فارغ شدن از هر كار و مسئوليّتى، آماده پذيرش مسئوليّت ديگر و تلاش و كوشش ديگر باشد.
وی، بااشاره به فرموده پیامبراکرم(ص) افزود: ایشان می فرمایند: این جا خانه غم است نه خانه سرور و خانه دشواری است نه سرای آسودگی پس هرکس آن را شناخت، در خوشی هایش سرمست نمی شود و در ناخوشی هایش افسرده نمی شود.
حجت الاسلام احمدی، ضمن بازگو نمودن گشوده شدن دری در هنگام گرفتاری تاکید کرد: درهنگام گرفتاری نه تنها دری دیگر گشوده میشود، بلکه نعمتی همواره انسان را احاطه میکند به طوری که آن گرفتاری در برابر آن نعمت هیچ است و انسان همانطوری که به آن بلا و مصیبت توجه دارد، اگر سر از آستان غفلت بردارد و خوب به پیرامون نظر و دقت کند، در مییابد که از هر سویی نعمتی الهی او را احاطه کرده است.
هر انسان مومنی مورد آزمایش قرار می گیرد
حجتالاسلام ابراهیم بجانی امام جمعه تسوج در گفتوگو با آوای رودکوف، اظهار کرد: هر انسان مومنی مورد آزمایش قرار می گیرد تا صداقت او تعیین شود، اما آزمایش فقط همراه با سختی و گرفتاری نیست، بلکه شامل خیر و شر است.
وی، ضمن بازگو نمودن بنیان تقدیرات الهی افزود: سختی ها براساس تقدیرات الهی است، و تقدیر الهی بر اساس حکمت و مصلحت انسان هاست.
وی بااستناد به آیه 124سوره طه(وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَىٰ) بیان کرد: در این آیه میخوانیم: و هركس كه از ياد من اعراض كند، زندگيش تنگ شود و در روز قيامت نابينا محشورش سازيم.
حجت السلام بجانی، از نقش بلاها در شکوفایی قابلیت های درونی مومن گفت و ادامه داد: برخورداری ها و بلاها، معیار سعادت نیستند و از همین جاست که نقش بلاها در سیر و سلوک معنوی و شکوفایی قابلیت های درونی مومن آنقدر اهمیت پیدا می کند.
امام جمعه تسوج، یادآور شد: مومن واقعی چون تسلیم رضای الهی است هنگام گرفتاری هم شاد است، زیرا سختی ها را هدیه الهی می داند.
وی، بااشاره به فرموده پیامبراکرم(ص) افزود: ایشان می فرمایند: اگر می دانستید که بابت سختی هایتان چه پاداش بزرگی برای شما ذخیره شده است، هرگز محزون نمی شدید.
حجتالاسلام بجانی، سختی های معنادار را قابل تحمل دانست و تاکیدکرد: اگر حادثه های ناخوشایند زندگی را بی معنا و بی حاصل بدانیم، قابل تحمل نخواهند بود، اما اگر سختی ها را معنادار دانسته و پوچ و بی فایده ندانیم، قابل تحمل خواهند بود.
گزارش از: امیرمسعود طایفه سلطانخانی
عضویت در خبر نامه