پایگاه خبری آوای رودکوف:رئیس اداره بهزیستی شهرستان بهمئی در گفتگو با خبرنگار ما در بهمئی در مورد خودکشی گفت: متاسفانه آمار خودکشی در شهرستان بهمئی رو به افزایش است و این امر باعث شد که تفکر در مورد خودکشی راحت تر بین مردم رواج پیدا کند.
فرشاد جاویدی افزود: که امر تفکر خودکشی امری نکوهیده است که باعث رواج عادی سازی اقدام به خودکشی میشود.
وی خاطر نشان کرد: در سال 1401 با توجه به تخصیص های استانی در بخش پیشگیری توانستیم اعتباری برای موضوع خودکشی جذب کنیم.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان بهمئی گفت: این اداره طی هماهنگی با دکتر بهرامی از اساتید مجرب در این امر اقدام به برگزاری کارگاهی یک روزه نموده که با حضور جمعی از کارشناسان ؛ روانشناسان و مددکاران اجتماعی عوامل و موضوعات مهمی بررسی شد.
در سال 1400 از 15 نفر که اقدام به خودکشی داشتند 4 نفر فوتی داشتیم که در سال 1401 از بین 20 نفر اقدام به خودکشی 5 نفر فوت شده اند که نسبت به سال قبل افزایش محسوسی داشته است.
جاویدی ادامه داد؛ در سال 1400 از 15 نفر که اقدام به خودکشی داشتند 4 نفر فوتی داشتیم که در سال 1401 از بین 20 نفر اقدام به خودکشی 5 نفر فوت شده اند که نسبت به سال قبل افزایش محسوسی داشته است.
وی عنوان کرد: همکاری و همیاری ادارات متولی کنترل آسیب های اجتماعی را میطلبد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان بهمئی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه استان و شهرستان ما در روی گسل خودکشی قرار دارد یعنی در نوار جنوب غربی کشور طبق آمار صادره از کشور، یکی از عوامل اصلی خودکشی در شهرستان ما تغییر به مراحل بعد فرهنگی می باشد که این امر به این سمت کشیده شده است.
جاویدی گفت" مسیر امر منحوس خودکشی رواج پیدا کرد یعنی به زبان ساده تر، از فرهنگ بومی زمانی که به سمت فرهنگ های مدرن کشیده می شود و با هجمه ای از اطلاعات و امکانات جدید روبرو میشود.
وی گفت: متاسفانه تبعاتی دارد که خودکشی یکی از تبعات این تغییر فرهنگی در شهرستان ما شده است.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان بهمئی ادامه داد: مختص شهرستان ما نبوده و گسل خودکشی که گفته شده در شهر های سنتی که به سمت مدرنیته شدن در حرکت هستند را فرا گرفته است.
جاویدی بیان کرد: پیسنهاد شده از طرف اداره بهزیستی بهمئی که کسانی که در این امر اطلاعاتی دارند که شامل روانشناسان و مددکاران این شهرستان بود و در ادارات این شهرستان مشغول به کار می باشند با هماهنگی شورای اداری و همکاری ادارات متولی کنترل آسیب های اجتماعی اقدام کنند.
وی بیان کرد؛ در اداراتی مثل بهزیستی ، شبکه بهداشت و درمان ، فرمانداری ، آموزش و پروررش ، سپاه پاسداران ، مباره با مواد مخدر نیروی انتظامی ، اداره ارشاد و سایر نهادها تیم هایی را که ترکیبی از همه ادارات باشند را مشخص نموده و در باجه زمانی چند ماهه در تمام نقاط شهرستان با همکاری شبکه بهداشت یا آموزش و پرورش که نمایندگی از این ادارات در اکثر روستا ها وجود دارد از قبل تاریخ و ساعت برپایی جلسه مشخص شده و تیمها که نیز از قبل مشخص شده در زمان مقرر و در مکان تشخیص داده شده جهت برپایی کارگاه یا کلاس آموزشی برای سنین مختلف اقدام کنند و خروجی هر جلسه طی گزارشی به فرماندار محترم اطلاع داده شود و حساسیت بر این طرح بالا باشد که اثرات آن مشهود باشد.
جاویدی با بیان اینکه شهرستان بهمئی یکی از شهرستان های هست که صحبت های ریش سفیدان تاثیر گذار است گفت: ریش سفیدان و سیاسیون و افراد تاثیر گذار میتوانند تاثیر زیادی بر چنین طرح هایی داشته باشند حضور امام جمعه محترم به عنوان پدر معنوی یک شهرستان میتواند تاثیر گذاری خیلی زیادی داشته باشد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان بهمئی گفت؛ خودکشی، علائم خودکشی، تاثیرات خودکشی بر شخص و خانواده اقدام کننده، تاثیر موضوع خودکشی بر جامعه باید اطلاع رسانی شود. انواع خودکشی، دلایل خودکشی و همه چنین مواردی باید اطلاع رسانی شود که آگاهی مردم شهرستان افزایش یابد و در مواجهه با افرادی که چنین اقدامی را خواهند داشت به موقع رفتار شود و عملیات پیشگیرانه قبل وقوع این پدیده صورت گیرد.
جاویدی در پایان گفت: هر جا که نرخ فلاکت یعنی (بیکاری و تورم) بالا باشه خودکشی نیز بالاست.
گفتگو از سامان خوبی زاده
عضویت در خبر نامه