اوای دنا:بلوط درختی است جنگلی که بیشتر در مناطق کوهستانی و همچنین نقاط گرمسیری می روید از برگ و پوست آن استفاده می کنند این درخت خیلی زود مورد حمله کرم ها قرار می گیرد و میوه آن شبیه بادام است و در بعضی مناطق از آرد آن نان درست می کنند.
درخت بلوط که عمری طولانی حدود ۵۰۰ سال (گاهی حتی تا ۲۰۰۰ سال دارد) در ایران بیشتر در دردامنه رشته کوه زاگرس وجود دارد.
استانهای کردستان,فارس، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال و بختیاری و ایلام دارای جنگلهایی از بلوط هستند که در نوع خود از بی نظیرترین جنگلهای جهان میباشند. کاربرد درمانی بلوط۱. از میوهٔ خوراکی بلوط برای تقویت بدن، درمان ضعف عمومی، کم خونی و بویژه درمان اسهال استفاده میشود.۲. از دم کردهٔ برگ بلوط (به نسبت ۱۰ گرم در لیتر) دو تا سه استکان در روز از عصارهٔ برگ یا پوست بلوط به مقدار ۲ تا ۵ گرم در روز برای درمان خونریزیهای معده، روده، رحم و غیره، درمان ترشحات زنانگی، درمان اسهال و مخصوصاً درمان سرطانها ازنوع کارسینوسارکما تجویز میشود. همچنین به شکل تنقیه یا شیاف به مقدار ۵/۰ تا یک گرم مجاز است.۳. برای درمان آماس زخم داررودهٔ بزرگ: خوردن محلول ۲/۰ یا ۵/۰ درصد اسید تانیک در آب. به شکل تنقیه یا شیاف ۵/۰ تا یک گرم. بصورت استعمال خارجی به شکل محلول ۲ درصد آن در آب و یا به صورت پودر و یا پماد ۲/۰ تا ۲۰ درصد .
ضد بیماریهای میکروبی و ویروسی و قارچی بوده برای درمان زخمهای سرطانی، زخمهای چرکین وترشح دار، زرد زخم، اگزما، زخمهای واریسی، بواسیربرای درمان خونریزیها و حتی خونریزی بینی مفید است ولی جلوگیری از تکرار خونریزی نمیکنند.
همچنین یکی از کاربردهای میوه بلوط استفاده به عنوان خوراک دام است.منابع↑ کتاب آنسیکلویدی–چاپ آمریکا–صفحهٔ ۶۶ دکتر محمد صادق رجحان. درمان بوسیله گیاهان دارویی. چاپ دوم. مرکز فرهنگی آبا، ۱۳۷۷.