هر روز تحلیل های جدیدی در این باره و چرایی توافق ژنو و آثار آن بر ایران و جهان ارائه می دهند. در آخرین تحلیل ها در این خصوص ، رادیو اسرائیل کوشید با معرفی چند ایرانی الاصل یا زاده شده در ایران آمریکا و انگلیس ، توافق ژنو را به روابط فامیلی نسبت دهد. از جمله با اشاره به داماد ایرانی الاصل جان کری نوشت:«...بدین ترتیب ارزیابی می شود که جان کری با رفت و آمد با خانواده محترم دکترها والاناهید با فرهنگ ایرانی و خوراک و شاید ادبیات فارسی و البته با تعارفات دلپذیر ایرانی نیز آشنایی خوبی یافته باشد.» رادیو رژیم صهیونیستی توافق ژنو را بی ارتباط با این افراد نمی داند!
داماد ایرانی جان کری
دست دادن جان کری وزیر خارجه آمریکا با همتای ایرانی اش محمد جواد ظریف در بامداد روز یکشنبه در برابر دوربین ها در ژنو پس از امضای توافق هسته ای میان ایران و قدرت های جهانی، یک رویداد تاریخی در 35 سال گذشته بود. یقین است که آن دو در دیدارهای انگشت شمار میان خود در نیویورک و ژنو در هفته های گذشته، درون اتاقهای مذاکرات بارهای دیگر نیز با هم دست داده بودند اما دست دادن در برابر دوربین اهمیتی دیگر می یابد. د
کتر بهروز (برایان) والاناهید ،همسر دکتر ونسا برادفور کری دختر کوچک جان کری ، زمانی که جان کری از سوی اوباما نامزد احراز پست وزارت خارجه در دولت دوم اوباما شد، برخی از مخالفان او در کنگره به این واقعیت اشاره کردند که داماد جان کری ایرانی الاصل است و مدعی شدند که آقای کری با داشتن خانواده ای که قلبش برای ایران می تپد، نمی تواند برای حل بحران هسته ای ایران، یک دیپلمات بی طرف بماند.
اما این انتقادهای مخالفان سیاسی آقای کری، اثری درگزینش این دیپلمات با سابقه و متبحر در روابط بین المللی، به پست وزارت خارجه نداشت.
رسانه ها تحقیق کردند و معلوم شد که داماد ایرانی الاصل جان کری دکتر بهروز والاناهید است که از یک خانواده اصیل ایرانی است که اصلاً از خطه کرمان هستند و خود او در آمریکا زاده شده است. دکتر بهروز والاناهید فرزند خانم نوشین و رضا والاناهید است که آنها نیز در آمریکا زندگی می کنند و سالها در کالیفرنیا بوده اند. دکتر بهروز والاناهید که نام آمریکایی کوچک او «برایان» است در اکتبر سال 2009، چهار سال پیش با خانم دکتر ونسا برادفورد کری دختر کوچک جان کری ازدواج کرد.
این پزشک ایرانی "خوش قد و قامت و چشم و ابرو مشکی ایرانی کرمانی الاصل"، آنگونه که در زندگینامه او آمده است، از دانشگاه پرآوازه «ییل» آمریکا فارغ التحصیل شده است. دکتر بهروز والاناهید در سال 2005 در بیمارستان محل کار خود در ایالت ماساچوست با دکتر ونسا کری آشنا شد. این زوج پزشک اکنون فرزند نیز دارند. عکسهای این طفل زیبا در آغوش جان کری و همسر کری منتشر شده است.
جان کری با طفلی که پدرش ایرانی الاصل است
پدر دکتر بهروز والاناهید نیز دکتر رضا والاناهید متخصص ریه، و پزشک بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستان «میشن هیل» کالیفرنیا بوده است و کلینیک پزشکی خصوصی نیز دارد.
بدین ترتیب ارزیابی می شود که جان کری با رفت و آمد با خانواده محترم دکترها والاناهید با فرهنگ ایرانی و خوراک و شاید ادبیات فارسی و البته با تعارفات دلپذیر ایرانی نیز آشنایی خوبی یافته باشد و بعید نیست که کلماتی را نیز به فارسی با نوه خود سخن بگوید که کاش اگر در این باره با دکتر جواد ظریف وزیر خارجه ایران در این باره سخنی گفته است، آقای ظریف در فیسبوک خود صدها هزار خواننده این صفحه پرطرفدار را از این مطالب بی فیض نگذارد.
همسر ایرانی سفیر انگلیس در واشینگتن
همین تازگی ها بود که رسانه های آمریکا خبر دادند سفیر بریتانیا در واشنگتن در مقاله ای خواهان آن شده بود که از تشدید تحریم ها علیه ایران خودداری شود و همیشه برای کاربرد دیپلماسی تلاش زیادی کرده است.
سفیر حکومت سلطنتی ملکه الیزابت در آمریکا ، پیتر وست ماکوت است که همسر ایرانی او سوزان نمازی از خانواده مشهور و ثروتمند نمازی های اهل استان فارس ایران است.
شیرازی ها خاندان نمازی را به خاطر بیمارستان مشهور نمازی در این شهر می شناسند. بیمارستانی که هدیه پدر خیر و دست و دلباز و ثروتمند سوزان و حسن نمازی به شهر زیبای زادگاه خود است.
تصاویر خانم سوزان نمازی و همسر دیپلماتش در میهمانی های خاندان دربار انگلیس و در کنار شاهزاده ها مانند پرنس هاری، همیشه در رسانه های انگلیس منتشر شده است.
سوزان نمازی و همسرش «سر» پیتر وست ماکوت سفیر کبیر بریتانیا در آمریکا
خانم سوزان نمازی مانند پدرش، خود نیز در امور خیریه در اروپا فعالیت زیادی داشته است. او که رسانه های انگلیس نامش را «سوزی» می نویسند، در کنار زبان انگلیسی به فرانسه هم تسلط کامل دارد و در بهترین دانشگاههای اروپایی تحصیل کرده و همواره با بزرگان در تماس بوده و بخش بزرگی از زندگی اش را برای کارهای خیریه و بشردوستانه وقف کرده است.
او خواهر حسن نمازی دیپلمات مشهور آمریکایی ایرانی الاصل است که همواره حامی حزب دموکرات آمریکا بوده است. البته ماجرای کمک بزرگ مالی اش به حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری مسایل زیادی را هم برای وی بوجود آورد.
گرفتن یک وام کلان از یک بانک آمریکایی موجب گشوده شدن یک پرونده قضایی علیه این چهره مشهور ایرانی الاصل شده بود. از رقمی بین 74 میلیون تا 290 میلیون دلار در این ماجرای حقوقی و بانکی، در گزارشهای رسانه های آمریکا و انگلیس، سخن به میان آمده بود.
حسن نمازی
حسن نمازی ابتدا با بیل کلینتون رییس جمهوری پیشین آمریکا دوستی نزدیکی داشت و گفته شد که قرار بود پرزیدنت کلینتون آقای نمازی را به عنوان سفیر آمریکا در یکی از کشورهای آمریکای لاتین برگزیند.
کلینتون تا به امروز حامی مهم اوباما است و هر گاه که اوباما با سختی های زیادی روبرو می شود، این نفوذ و محبوبیت کلینتون، دوست نزدیک حسن نمازی است که به داد اوباما می رسد.
برخی از مخالفان جمهوری اسلامی ایران حسن نمازی را با شورای ایرانیان آمریکا در ارتباط دانسته و می گویند: این شورا به منزله پلی برای بهبود مناسبات ایران و آمریکا عمل کرده و از واقعیات در ایران غافل شده است اما اعضای این شورا نظرات خاص خود را داشته و دارند و حال نیز از توافق هسته ای به دست آمده با ایران حمایت می کنند.
سفیر بریتانیا در واشینگتن ،پیتر وست ماکوت همسر خانم سوزی نمازی در مقاله خود در رسانه های غربی تاکید کرده بود که ایران باید فرصتی برای دیپلماسی داشته باشد.
دوست شیرازی اوباما
از زمانی که باراک اوباما در نوامبر سال 2007 به ریاست جمهوری برگزیده شد و دوست قدیمی سیاهپوست خود خانم والری بومن جارت را به عنوان مشاور انتخاب کرد، محلی که این خانم فعال سیاسی و اجتماعی مشهور در آن زاده شده است، مورد توجه قرار گرفت.
این خانم آمریکایی 57 ساله بدلیل کار والدینش در اواخر دهه سی خورشیدی در شیراز به دنیا آمده بود زیرا پدرش دکتر جیمز بومن از اولین پزشکان در بیمارستان نمازی شیراز بود. همان بیمارستانی که بزرگ خاندان نمازی، یعنی پدر حسن و سوزان نمازی به شهر زادگاه خود هدیه کرد.
خانم دکتر والری بومن جارت دوست و مشاور «شیرازی» اوباما
دکتر جیمز بومن با همسر خود به ایران رفته بود که والری در آنجا زاده شد. والری خود در آمریکا به تحصیل روانشناسی در دانشگاه استنفورد پرداخت و در سال 1981 نیز از دانشگاه میشیگان دکترای حقوق گرفت.
خانم والری بومن جارت از سالها قبل از انتخاب اوباما به ریاست جمهوری، در حلقه دوستان نزدیک او بود و هر دو در شمار چهره های بانفوذ در میان سیاه پوستان آمریکا درآمدند.
اعطای مقام مشاورت به والری بومن جارت که یکی از اولین انتصابهای اوباما بود این گمانه زنی ها را تقویت کرد که او در نزدیک کردن دیدگاههای اوباما با ایران می تواند ایفای نقش کند زیرا خانم والری همیشه گفته بود خاطرات بسیار خوبی از ایران دارد. برخی از رسانه های ایرانی در دادن توصیف به این بانوی مشاور تا آنجا پیش رفتند که او را «خواهرخوانده شیرازی اوباما» هم نامیدند.
منبع: عصر ایران
عضویت در خبر نامه