به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف avayerodkof.ir،
نوزدهمین نشست علمی دبیرخانه دینپژوهان کشور با عنوان «اقتصاد تعاونی از دیدگاه اسلام» شامگاه چهارشنبه نهم دی ماه 94 با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمدعلی یوسفی و حضور جمعی از اساتید و پژوهشگران حوزه و دانشگاه در دبیرخانه دین پژوهان کشور برگزار شد.
در این نشست علمی دکتر احمدعلی یوسفی پژوهشگر برگزیده دبیرخانه دین پژوهان کشور در دهمین مراسم تجلیل از پژوهشگران حوزه دین، به ارائه نظریه و پژوهش برگزیده خود با عنوان «اقتصاد تعاونی از دیدگاه اسلام» پرداخت و حاضران در نشست به نقد این نظریه و ارائه نظرات خود پرداختند.
«تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر نقش مردم در اقتصاد کشور»، «مدلهای مشارکت مردم در اقتصاد مقاومتی»، «لزوم توجه به ظرفیتهای اصل تعاون اسلامی»، «ظرفیتهای تعاون اسلامی برای حل معضلات اقتصادی»، «فقر علمی و عدم کار جدی در زمینه اقتصاد تعاونی» «نداشتن پایگاه فکری قابل دفاع در رابطه با اقتصاد تعاونی در کشور»، «شکلگیری اقتصاد تعاونی بر اساس مبانی دینی»، « عدم سازگاری اقتصاد تعاونی با نظامهای سرمایهداری، سکولار، کمونیستی و سوسیالیستی»، «ضرورت حضور مردم به عنوان متولیان اصلی اقتصاد کشور» محورهایی از سخنان دکتر احمد علی یوسفی در این نشست علمی بودند که مورد توجه حاضران در این نشست قرار گرفت.
پژوهشگر برگزیده حوزه دین در دبیرخانه دینپژوهان در ابتدای این نشست علمی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر نقش مردم در اقتصاد کشور و اقتصاد مقاومتی گفت: در این زمینه مدلهایی برای مشارکت مردم در اقتصاد مقاومتی طراحی شده است تا مردم هرچه بیشتر در جهت تحقق این مهم نقش آفرینی کرده و در همه بُعدها به رشد و بالندگی برسند.
دکتر احمد علی یوسفی تأکید کرد: اصل تعاون اسلامی دارای ظرفیتهای مهمی است که با عمل و اجرایی کردن آن میتوان با بسیاری از معضلات اقتصادی کشور از جمله رکود، تورم، بیکاری، فساد، فقر و قاچاق مقابله کرده و عدالت اقتصادی را فراهم آورد. بیاورد.
وی ضمن تأکید بر نقش مردم در اقتصاد کشور گفت: مردم باید به معنای واقعی متولیان اقتصاد کشور باشند همانگونه که از ابتدای انقلاب تاکنون در همه صحنههای انقلاب حضور و مشارکت جدی داشتهاند.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اقتصاد تعاونی را یکی از سه بخش اصلی اقتصاد در جمهوری اسلامی عنوان کرد و ضمن انتقاد از عدم انجام کار جدی در زمینه این نوع از اقتصاد افزود: در این زمینه کشور با فقر علمی جدی مواجه است و در بعد نظری و تحقیقاتی با خلأهای فراوانی مواجه هستیم.
سخنران این نشست علمی بر عدم سازگاری اقتصاد تعاونی با نظامهای سرمایهداری، سکولار، کمونیستی و سوسیالیستی تأکید کرد و افزود: اقتصاد تعاونی تنها با بر اساس مبانی دینی قابل شکلگیری است.
وی از نداشتن پایگاه فکری قابل دفاع در رابطه با اقتصاد تعاونی به عنوان یکی از اشکالات اساسی در عرصههای اقتصادی یاد کرد و تأکید کرد و این امر عاملی برای فراز و فرود و خدشه در زمینههای اقتصادی و اجتماعی است.
خاطرنشان میشود دکتر احمدعلی یوسفی پیش از این با ارائه پژوهش «ربا و تورم» در سومین دوره مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه دین (سال 1380) و پژوهش «نظام اقتصاد علوی» در هشتمین دوره این مراسم(سال 1385) به عنوان پژهشگر برتر گروه دین و علوم اقتصادی در دبیرخانه دینپژوهان کشور انتخاب شده است.