کد خبر: ۳۶۴۰
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۶
آقای دکتر احمدی‌نژاد ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های لازم را برای بازگشت به صحنه سیاست دارد و با بعضی انعطاف‌ها حتی می‌تواند منشأ اثر هم باشد

 به گزارش آوای دنا،امیر محبیان در گفت‌وگو با خبرنگار "سایت روز نو" اظهار کرد: طبیعتا احمدی‌نژاد به عنوان یک چهره سیاسی می‌تواند فعالیت‌های لازم را در این زمینه داشته باشد، همچنان هر سیاستمدار دیگری که طبیعتا بازنشستگی‌اش از طرف خودشان اعلام می‌شود؛ البته گاهی هم توسط جامعه اعلام می‌شود.

وی افزود: یک دیدگاه این است که آقای احمدی‌نژاد احساس می‌کند زمان بازنشستگی‌اش فرا نرسیده و همچنان می‌تواند نظیر بعضی از سیاستمداران دیگر ما که با گذشت زمان و پایان دوران ریاست جمهوری‌شان همچنان فعالیت می‌کنند، به فعالیت خود ادامه دهد.

عضو هیئت علمی واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد ادامه داد: از منظر دیگر می‌توان گفت با توجه به اینکه ایشان دو دوره ریاست جمهوری کشور را در اختیار داشته و نیز تمام داشته‌های خود را ارائه داده، دیگر نیازی به فعالیت مجدد ایشان نیست؛ اما به نظر می‌رسد که احمدی‌نژاد اینگونه نمی‌اندیشد و مانند بسیاری از سیاستمداران دیگر گمان می‌کند که ظرفیت‌های ناشناخته‌ای دارد که می‌تواند آنها را بالفعل کند.

محبیان در تشریح ابعاد مختلف بازگشت احمدی‌نژاد به عرصه سیاسی گفت: با توجه به سکوت آقای احمدی‌نژاد، از دیدگاه، تصمیم و موضع‌گیری‌های ایشان اطلاعی در دست نیست، و تنها می‌توانیم به گمانه‌زنی‌هایی بپردازیم؛ بنابر این یک فرض این است که ایشان برنامه سیاسی داشته باشد و یک فرض هم این است که ایشان قصد دارند بطور کلی از صحنه سیاست کنار برود؛ اما با توجه به شناختی که از روحیات آقای احمدی‌نژاد سراغ داریم، احتمال اینکه ایشان از صحنه سیاست کنار برود و تنها به کارهای دانشگاهی بپردازد، به نسبت کمتر است.

رئیس مرکز پژوهشی راهبردی آریا با اشاره به راه‌های موجود در مسیر این بازگشت، اظهار داشت: اگر ایشان بخواهد فعالیت سیاسی کند و خودش را به عنوان رهبر یک جریان سیاسی مطرح کند، طبیعتا می‌کوشد که طرح و دیدگاهی که در دوران ریاست جمهوری خودش داشته را به عنوان مسیر حرکتی مشخص کند که خودش راهبر آن باشد؛ اگر ایشان قصد داشته باشند که کرسی‌های قدرت را مستقیما خودشان به دست بگیرند، در این حالت ممکن است بخواهند از طریق مجلس شورای اسلامی وارد شوند و تیم خودش را شکل دهد تا به ریاست مجلس برسد؛ و یا به نیروهای علاقمند به خودش کمک کند تا در مجلس اکثریت را به دست بیاورند.

وی ادامه داد: حتی ممکن است که قصد ایشان برگشتن به کرسی‌ ریاست جمهوری باشد که در واقع مجلس می‌تواند برای ایشان یک مقدمه و سکوی پرتاب باشد، یک زمان هم این است که ایشان تجربیات خودش را در ریاست جمهوری انجام داده و قصد دارد در ریاست مجلس خدمت کند. اینها همه محفوظاتی است که در این زمینه فعالیت ایشان می‌تواند وجود داشته باشد.

امیر محبیان در مورد اظهار نظرهای اخیر در مورد جدایی احمدی‌نژاد از مشایی، گفت: در مورد آقای مشایی هم چندگونه می‌توانیم حدس بزنیم؛ یکی اینکه آقای احمدی‌نژاد به این نتیجه رسیده که نزدیکی او به آقای مشایی و سخنانی که آقای مشایی مطرح کردند باعث شده که ریزشی در بین هوادارانش داشته باشد و فاصله‌ای بین او و علاقمندانش که موتور محترک جریان او و رساندن او به ریاست جمهوری بودند را ایجاد کرده.

این روزنامه نگار و کارشناس مسائل سیاسی افزود: لازمه این گمان این است که برداشت ما اینگونه باشد که اساسا صحبت‌هایی که آقای مشایی می‌کردند، غیر از باورهای آقای احمدی‌نژاد باشد؛ که من در این زمینه تردید دارم و صحبت‌های روشن آقای مشایی بیانگر دیدگاه‌های آقای دکتر احمدی‌نژاد در این زمینه بوده و آقای احمدی‌نژاد هم در مقاطق مختلف این دیدگاه را مورد تأکید و تأیید قرار داده و حمایت خودش را از این دیدگاه اعلام کرده است.

وی در ادامه با اشاره به اظهار نظر برخی از اطرافیان احمدی‌نژاد، مبنی بر جدایی وی از مشایی، گفت: ممکن است اختلافی بین آنها به وجود آمده و یا به وجود نیامده باشد؛ چراکه ممکن است اختلافی به وجود نیامده، و بیان این اختلاف می‌تواند تنها بکار گرفتن یک تاکتیک برای تست افکار عمومی باشد تا آقای احمدی‌نژاد از این طریق بتواند از ظرفیت آقای مشایی استفاده کند، بدون اینکه هزینه‌های با او بودن را بپردازد.

مدیرعامل خبرگزاری آریا ادامه داد: حتی ممکن است که اساسا اختلافی وجود ندارد و نکاتی هم که مطرح شده، صرفا آرزوهای افرادی مثل برادر آقای احمدی‌نژاد و دیگر اطرافیان او بودند که به شکل یک خبر آن را مطرح کردند. اینها کل محفوظاتی است که می‌توان در این زمینه به عنوان حدس عقلی درنظر گرفت.

وی درباره حمایت جریان اصولگرایی از بازگشت احتمالی احمدی‌نژاد به عرصه سیاسی گفت: اصولگرایی به عنوان یک جریان منسجم و واحد که بتوانند تصمیمی مشترک اتخاذ کنند، عملا تحقق بیرونی ندارد، بلکه جریان‌های متفاوتی را شامل می‌شود که هریک دارای گرایش‌های مختلفی هستند. به هر صورت در اینکه آقای دکتر احمدی‌نژاد اقبالی در بخشی از گرایش‌های درون اصولگرایی دارد، تردیدی نیست، چراکه علاقمندان و هوادارانی دارند که برخی به صورت جریانی و برخی بصورت تشکیلاتی مشغول فعالیت هستند.

وی با نام بردن برخی تشکل‌های حامی احمدی‌نژاد، تشریح کرد: مثلا تشکیلاتی مثل جبهه پایداری جزء هواداران آقای احمدی‌نژاد بودند و بعضا جزء کابینه ایشان نیز بودند که در حال حاضر صرفا برخی انتقادات را نسبت به حواشی آقای دکتر احمدی‌نژاد، آن هم بصورت رقیق مطرح می‌کنند. لذا به نظر می‌رسد که اگر ایشان بتواند یک تعریفی از وضعیت و موضع‌گیری خود بکند، می‌تواند این جریانات را مجددا فعال کند.

وی افزود: به هر صورت، جبهه پایداری علی رغم اینکه فعالیت اجتماعی شدیدی در سطح سیاسی از خودش نشان داده، به دلیل اینکه راس روشنی ندارد، حرکاتش عملا مثل مرغ سرکنده بوده است؛ بطوریکه حرکاتی از سوی آنها صورت می‌گیرد، اما این حرکات به سمت یک مقصد روشن و مشخص هدایت نمی‌شود؛ شاید در یک مقطع زمانی هدف این باشد که با یک سری تغییراتی این راس دوباره به آقای دکتر احمدی‌نژاد پیوند بخورد و به این ترتیب می‌بینیم که آقای دکتر احمدی‌نژاد ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های لازم را برای بازگشت به صحنه سیاست دارد و با بعضی انعطاف‌ها حتی می‌تواند منشأ اثر هم باشد، اما اینکه آیا تصمیم قطعی برای بازگشت دارد یا خیر، هنوز روشن نیست.

محبیان در پایان گفتگو با روز نو در مورد حمایت و یا عدم حمایت حزب موتلفه از احمدی‌نژاد گفت: موتلفه یکی از تشکل‌های درون جریان اصولگرایی است و طبیعتا تصور آقای احمدی‌نژاد این نیست که جریان اصولگرایی صرفا منحصر به موتلفه می‌شود، که قطعا می‌دانم ایشان چنین باوری را ندارد، و لذا برداشت من این است که احمدی‌نژاد اساسا در پی جلب نظر حزب موتلفه نیست.   

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: