کد خبر: ۱۴۶۱۱
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۴
«رسانه‎ها در آمریکا معمولا به مناقشات منطقه‎ای -چه در جنوب سودان باشد، چه سریلانکا و چه یمن- توجه چندانی نشان نمی‌دهند. سوریه یک استثنای کم‎نظیر است.»
به گزارش آوای رودکوف به نقل از  جام نیـوز، "اماندا تاب" گزارشگر نیویورک تایمز، یادداشت مفصلی را با عنوان «چرا به بعضی از جنگ‌ها (مثلا سوریه) نسبت به برخی دیگر از جنگ‌ها (مثلا یمن) بیشتر توجه می‌شود؟» در این روزنامه امریکایی منتشر کرده است.

برگردان خلاصه این یادداشت به نقل از بخش فارسی وب‌سایت VOA از منظرتان می‌گذرد:

یکی از دلایل آشکار توجه بیشتر افکار عمومی به جنگ سوریه، ابعاد فاجعه بار این جنگ است که قابل مقایسه با جنگ یمن نیست. اما توجه افکار عمومی، دلایلی بیش از شمار تلفات دارد.

در مناقشه شرق کنگو میلیون‌ها نفر کشته و میلیون‌ها تن دیگر آواره شدند، اما آن جنگ توجه چندانی را در جهان به خود جلب نکرد.

میزان توجه آمریکا به‌عنوان "تنها ابرقدرت باقیمانده در جهان" در این امر نقشی مهم دارد.

 رسانه‎ها در آمریکا معمولا به مناقشات منطقه‎ای -چه در جنوب سودان باشد، چه سریلانکا و چه یمن- توجه چندانی نشان نمی‌دهند. سوریه یک استثنای کم‎نظیر است.

علت آن هم خطرات مستقیمی است که جنگ سوریه برای شهروندان آمریکا پدید آورده است. داعش گروگان‌های آمریکایی را گردن زده و به حملات تروریستی در خاک غرب دست زده است.

بشار اسد رئیس جمهور سوریه و حامی اصلی‌اش جمهوری اسلامی ایران، حکومت‌های متخاصمی علیه آمریکا و منافع آن هستند و روسیه هم در جبهه آن‌ها می‌جنگد.

 
جنگ یمن تلفات کمتری از جنگ سوریه داشته و هرچند القاعده در آن فعال است، اما خطری مشابه داعش برای منافع آمریکا و اروپا نداشته است.

در آنجا نبرد نیروهای خیر و شر چون سوریه به روشنی قابل مشاهده نیست. گروه‌های رقیب همدیگر را در میدان جنگ نابود می‌کنند و عربستان سعودی متحد آمریکا از آسمان بر سر شورشیان حوثی بمب می‌ریزد.

اخیرا چند سناتور آمریکایی کوشیدند به دلیل بمباران‌های کور سعودی‌ها در یمن -که منجر به مرگ غیرنظامیان بسیاری شده است- جلوی فروش سلاح‌های آمریکایی به عربستان را بگیرند؛ اما طرحشان با ۷۱ رأی مخالف در برابر ۲۷ رأی موافق شکست خورد.

 البته جلب توجه آمریکایی‌ها به جنگی در دوردست‌ها امری غیرممکن نیست. نمونه آن هم بحران در "دارفور" سودان است؛ جایی که نیروهای یک دیکتاتور به نام "عمر البشیر" دست به نسل کشی علیه غیرنظامیان بیگناه زده بودند و آمریکایی‌‌ها می‌دانستند که می‌توانند مانع آن شوند.

اما دارفور هم مانند سوریه استثنا بوده است. امروز آگاهی افکار عمومی از ادامه سقوط فاجعه بار سودان جنوبی یا جنگ داخلی در آفریقای مرکزی و سه دهه جنگ در سومالی بسیار اندک است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: