آوای رودکوف: آرزو کاوهای، اظهار کرد: مصرف مواد نشاستهای مانند برنج و ماکارونی در شب امتحان توصیه میشود چرا که وجود کربوهیدرات و ویتامینهای موجود در آن خواب راحت و باکیفیتی برای دانشآموزان رقم میزند.
وی تصریح کرد: به علت فشار و استرسی که در دوران امتحانات به دانشآموزان و دانشجویان وارد میشود بنابراین داشتن تغذیه مناسب و مقوی در میزان یادگیری و تأمین آرامش آنها موثر است.
کاوهای ادامه داد: استرس سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند بنابراین برای پیشگیری از آن، رعایت یک رژیم غذایی مطلوب و پرانرژی الزامی است.
وی عنوان کرد: در دوران امتحانات خوردن یک غذای کافی و مناسب الزامی است چرا که انرژی اولیه بدن را تأمین میکند بنابراین تغذیهای شامل مواد قندی پیچیده و پروتئیندار میتواند برای تغذیه صبحانه دانشآموزان موثر باشد.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه خوردن آبمیوه، شیر، پنیر، مغزها و تخممرغ در وعده صبحانه محرک خوبی برای مغز و یادگیری است، اعلام کرد: کسانیکه عادت به خوردن صبحانه ندارند میتوانند با خوردن یک لیوان شیر و موز بخشی از انرژی مود نیاز خود را تأمین کنند.
مصرف زیاد شیرینیجات منجر به احساس خستگی میشود
کاوهای با بیان اینکه مصرف زیاد شیرینیجات و مواد کافئیندار منجر به بروز خستگی میشود، تصریح کرد: مصرف کافئین منجر به کاهش آب بدن میشود.
وی افزود: خوردن موادغذایی پرچرب در وعده صبحانه موجب خوابآلودگی دانشآموز خواهد شد بنابراین مصرف موادقندی پیچیده مانند نانهای سبوسدار، خرما و میوهجات در وعده صبحانه توصیه میشود.
وی با بیان اینکه مصرف موادپروتئینی در وعده ناهار و شام موجب بهبود عملکرد مغز میشود، اضافه کرد: نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب و مایعات مانند دوغ، چای کمرنگ و شیر در طول شبانهروز منجر به نشاط و سرحالی در دانشآموزان خواهد شد.
میانوعدههای سبک فراموش نشود
کاوهای اظهار کرد: دانشآموزان در حین مطالعه احساس گرسنگی و خستگی میکنند بنابراین در این مواقع خوردن یک میانوعده سبک و با حجم کم مانند بیسکویت و شیر، مغزها و مویز به بهبود عملکرد مغز کمک میکند.
وی با بیان اینکه در این دوران باید مقدار پروتئین در رژیم غذایی بیشتر و چربی آن کمتر شود، تصریح کرد: در روز امتحان موادغذایی سرشار از فیبر و پروتئین خورده شود و در شب امتحان از مواد نشاستهای و سرشار از کربوهیدرات مانند برنج، ماکارانی و نان استفاده شود.
موادغذایی ضداسترس
این کارشناس تغذیه با اشاره به استرس دانشآموزان در دوران امتحانات خاطرنشان کرد: مصرف موادی مانند ریحان، نعناع، سیب و خوردن نوشیدنیهای حاوی عسل در کاهش استرس موثر است.
خوردن ماست و دوغ ترش ممنوع
وی خوردن ماست و دوغ ترش را در دوران امتحانات عملی نامناسب دانست و افزود: خوردن این مواد بر عملکرد مغز تأثیر نامناسبی میگذارد.
مصرف کافئین و شببیداری
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه برخی از افراد با استفاده از مقادیر زیادی کافئین اقدام به شببیداری میکنند، عنوان کرد: این عمل بسیار اشتباه است چرا که داشتن خوابی آرام و باکیفیت در شب امتحان به آرامش و بهبود عملکرد مغز در روز امتحان کمک میکند.
منبع: سلامت نیوز
عضویت در خبر نامه