کد خبر: ۲۱۵۵۲
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۷
سیاسی
شورای نگهبان تعاریف، شرایط و معیارهای تشخیص رجل سیاسی ـ مذهبی و مدیر و مدبر را برای نامزدهای ریاست‌جمهوری اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف؛ شورای نگهبان تعاریف، شرایط و معیارهای تشخیص رجل سیاسی ـ مذهبی و مدیر و مدبر را برای نامزدهای ریاست‌جمهوری اعلام کرد.

شورای نگهبان پس از حدود یک سال و نیم از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات از سوی رهبر معظم انقلاب و در ازای جزء ۵ بند «د» این سیاست های کلی، تعاریف، معیارها و شرایط برای تشخیص رجل سیاسی ـ مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری را اعلام کرد.

در این تفسیر که از سوی شورای نگهبان صورت گرفته، با عنایت به بند ۹ اصل ۱۱۰ و اصل ۱۱۵ قانون اساسی، تعاریف، معیارها و شرایط مذکور را که در جلسه ۲۰ دی ماه ۱۳۹۶ شورای نگهبان به تصویب رسیده، به این شرح اعلام کرده است:

ماده ۱ ـ تعاریف رجل سیاسی ـ مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری عبارتند از:

۱ـ رجال مذهبی رجالی هستند که آگاهی لازم به دین اسلام و مذهب تشیع داشته و تدین و تقیدشان به انجام شعائر و مناسک دینی در زندگی فردی و اجتماعی از برجستگی ویژه‌ای برخوردار باشد به گونه‌ای که در میان مردم به این خصوصیت شناخته و مشهور باشند.

۲ـ رجال سیاسی رجالی هستند که قدرت تهدید و درک آنها از مسائل و پدیده های سیاسی به جهت آگاهی عمیقشان از مسائل سیاسی و اجتماعی اعم از داخلی و بین‌المللی و حضورشان در صحنه های سیاسی به نحوی باشد که همواره مصالح نظام اسلامی و معیارهای اصیل انقلابی در عملکرد آنها لحاظ شده باشد، به گونه‌ای که در میان مردم به این خصوصیت شناخته و مشهور باشند.

۳ـ مدیر، شخصی است برخوردار از شایستگی‌های ذاتی و اکتسابی لازم از نظر دانش و مهارت، شخصیت و نگرش‌های فردی و تجربه که توانایی شناخت و استفاده بهینه از منابع انسانی و مادی در کشور را با رعایت حداکثر بهره‌وری و در راستای مأموریت، رسالت و اهداف کلان نظام و ارزش‌های حاکم بر جامعه داراست و سوابق او حاکی از موفقیت وی در صحنه‌های مدیریتی کلان باشد.

۴ـ مدبر، شخصی است که از توانایی پیش‌بینی و عاقبت‌اندیشی نسبت به امور مبتنی بر عقلانیت و دانش صحیح برای اداره امور کشور برخوردار باشد و در بحران‌ها قدرت حل مشکلات و برون‌رفت از آنها را به نحو شایسته داشته باشد.

ماده ۲ـ شرایط و معیارهای لازم برای تشخیص رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری عبارتند از:

۱ـ سوابق کافی و قابل ارزیابی در فعالیت‌های مذهبی و سیاسی از قبیل مکتوبات، سخنرانی‌ها و اعلام مواضع

۲ـ سوابق کافی و قابل ارزیابی در تصدی برخی مسئولیت‌ها و مدیریت‌های کلان

۳ـ سلامت و توانایی لازم جهت ایفای مسئولیت‌های ریاست جمهوری

۴ـ سن متناسب با انجام مسئولیت‌های ریاست جمهوری

۵ـ صلاحیت علمی لازم جهت ایفای وظایف ریاست جمهوری

۶ـ ارائه برنامه‌ها و خط‌مشی‌های اجرایی در چارچوب صلاحیت و اختیارات قوه مجریه مبتنی بر اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام

۷ـ معرفی مشاوران جهت تشریح و توان مدیریتی برنامه‌ها

۸ـ عدم محرومیت از حقوق اجتماعی و فقدان سابقه محکومیت کیفری مؤثر

۹ـ عدم محکومیت قطعی کیفری به جرایم اقتصادی از جمله کلاهبرداری، رشاء و ارتشاء، اختلاس، تبانی در معاملات دولتی، پولشویی و اختلال در نظام اقتصادی کشور

۱۰ـ وابسته نبودن به گروه‌های غیرقانونی و عدم محکومیت به اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران و فقدان سوابق سوءامنیتی از جمله در فتنه سال ۸۸

۱۱ـ عدم وابستگی به رژیم گذشته و مؤثر نبودن در تحکیم آن

تبصره ۱ـ داوطلبان موظفند مدارک مثبته جهت احراز شرایط را هنگام ثبت‌نام ارائه کنند.

تبصره ۲ـ موارد مذکور در ماده ۲، اَماره‌ای مبنی بر شناسایی اولیه توانایی‌ و شایستگی داوطلبان در مرحله ثبت‌نام بوده و اعتراض داوطلبان نسبت به عدم ثبت‌نام آنان در شورای نگهبان مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

تبصره ۳ـ شورای نگهبان می‌تواند به منظور احراز شرایط داوطلبان ریاست جمهوری، ضمن استعلام از مراجع ذی‌صلاح، اقدام به تحقیقات مورد نیاز و بررسی‌های مستقل کند.

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز خود با رسانه ها در این باره اعلام کرد: آنچه در این تعاریف و معیارها آمده، در راستای فرمان مقام معظم رهبری بوده و تعیین برخی جزئیات از جمله سن دقیق داوطلبان ریاست جمهوری باید در قانون مصوب مجلس تعیین شود.


فرارو
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: