کد خبر: ۲۲۸۷۵
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۱:۲۲
سوپرپیشنهاد این اصلاح‌طلب نشان داد برخلاف مواضع پیشین این جریان که خود را همنوع و همفکر دموکرات‌های آمریکا می‌دانستند، این جریان صرفا به دنبال ایجاد یک پل ارتباطی با آمریکاست.


به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف؛ رهبر انقلاب روز دوشنبه ۲۲ مرداد در دیدار اقشار مختلف مردم با اشاره به حرف‌های بی‌ادبانه مقامات رژیم آمریکا درباره تحریم، جنگ و مذاکره فرمودند: تأکید می‌کنیم جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهیم کرد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته آنها مساله جنگ را صریحاً مطرح نمی‌کنند اما درصددند با اشاره و کنایه، «شبح جنگ» را ایجاد و بزرگ کنند تا ملت ایران یا ترسوها را بترسانند.

ایشان در همین زمینه تأکید کردند: جنگی رخ نخواهد داد، چرا که ما مثل گذشته هیچ وقت شروع‌کننده جنگ نخواهیم بود و آمریکایی‌ها هم حمله را آغاز نمی‌کنند چون می‌دانند که صددرصد به ضررشان تمام خواهد شد، زیرا جمهوری اسلامی و ملت ایران ثابت کرده‌اند به هر متعرضی، ضربه بزرگ‌تری وارد خواهند کرد.


 این سخنان صریح رهبر انقلاب یادآور خط‌سازی جریان غرب‌گرای داخلی طی ماه‌های اخیر برای طرح ایده مذاکره با ترامپ به بهانه جلوگیری از وقوع جنگ است.   بعد از روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا و شکست هیلاری کلینتون، جریان غرب‌گرای داخلی که تمام رشته‌های خود برای پیوند با آمریکا را پنبه شده می‌دید، تلاش کرد این رشته خیال را با طرح موضوع مذاکره با ترامپ حفظ کند. با توجه به عدم مقبولیت مذاکره با رئیس‌جمهور جدید آمریکا در جامعه ایرانی، این جریان ایده مذاکره با ترامپ را از طریق ترساندن جامعه از وقوع جنگ مطرح کرد. این ایده بویژه پس از خروج رسمی آمریکا از برجام به صورت جدی‌تری مطرح شد.

اگر تا پیش از این و در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما، جریان غرب‌گرا در ایران به بهانه برداشته شدن تحریم‌ها، ایده مذاکره با آمریکا را ترویج می‌کرد؛ حالا در دوران ترامپ، آنها به بهانه جلوگیری از وقوع جنگ، ایده مذاکره با آمریکا را مطرح کردند. این طرح بلافاصله در رسانه‌های داخلی تئوریزه و در ادامه و پس از خروج آمریکا از برجام، منجر به انتشار نامه ۱۰۰ چهره اصلاح‌طلب داخلی و خارجی (موسوم به خیانتنامه) درباره ضرورت مذاکره با ترامپ شد.  در یکی از این مطالب که سایت فرارو ۱۵ فروردین‌ماه امسال و تحت عنوان «چرا ترامپ ممکن است با ایران جنگ کند؟» آن را منتشر کرد، دیک کریکس، استاد بازنشسته دانشگاه ماری واشنگتن طی یادداشتی در وبگاه نشنال اینترست دلایل جنگ‌افروزی احتمالی ترامپ را مورد بررسی قرار داد و نوشت: با جایگزینی رکس تیلرسون با مایک پمپئو در وزارت خارجه و آمدن جان بولتون به جای اچ‌آر مک‌مستر به عنوان مشاور امنیت ملی، آمریکا یک گام به جنگ نزدیک‌تر شد.

پمپئو و بولتون، هر دو علنا اعلام کرده‌اند از یک «جنگ پیشگیرانه» علیه ایران برای تغییر رژیم این کشور حمایت می‌کنند. پمپئو و بولتون ادعا می‌کنند «زمان لغو برجام و نابود کردن تاسیسات هسته‌ای ایران و اخراج روحانیون از قدرت در ایران فرا رسیده است». یکی از دلایل تندروها در واشنگتن برای برخورد با ایران، تلاش این کشور برای گسترش نفوذش در منطقه و پیگیری برنامه هسته‌ای است.  رویه «ترساندن مردم»، بلافاصله پس از خروج رسمی آمریکا از برجام شدت گرفت. سایت «دیپلماسی ایرانی» متعلق به «صادق خرازی» از طرفداران پر سر و صدای برجام، ۲۲ خردادماه در یادداشتی مدعی شد ترامپ با خروج از توافق هسته‌ای، کابینه جنگی علیه ایران بسته است!

در این یادداشت با عنوان «نقشه ترامپ برای جنگ با ایران متوقف شده است؟» آمده است: دونالد ترامپ در پی تصمیم یک‌جانبه خود در خروج از توافق ایران، از مجازات کنگره و رسانه‌ها قسر در رفت. انتخاب مایک پمپئو، کسی که دشمن ایران شناخته می‌شد و مدام در کنگره سعی می‌کرد تلاش‌های دیپلماتیک اوباما را بر سر توافق هسته‌ای از بین ببرد، با مخالفت‌هایی روبه‌رو شد اما در نهایت مخالفان دموکرات سنا نتوانستند جلوی این انتخاب را بگیرند. ترامپ با روی کار آوردن جان بولتون، کابینه «جنگ علیه ایران» خود را بست. این انتخاب تیتر رسانه‌ها شد اما با بررسی دقیقی مواجه نشد. حتی زمانی که بولتون در سال ۲۰۰۶ در دولت بوش مقامی پایین‌تر از اکنون داشت، بیشتر مورد نقد و بررسی قرار گرفته بود.

ترامپ پس از خروج از توافق، به نظر می‌رسید می‌خواهد با قلدری از سد کنگره، رسانه‌ها و اروپا بگذرد و به سمت درگیری نظامی پیش برود اما موج مخالفت‌ها ممکن است علیه او و کابینه جنگ‌طلبش اقدام کند. موج جنگ‌هراسی البته در سطح سایت‌های خبری محدود نماند و به خبرگزاری‌های اصلاح‌طلب نیز کشیده شد. خبرگزاری ایلنا وابسته به اصلاح‌طلبان تیرماه امسال با شیرین هانتر، استاد دانشگاه جرج واشنگتن گفت‌وگویی انجام داد که خط خبری القای جنگ در آن بسیار برجسته شده بود.  اما اوج زمینه‌سازی‌ها برای مذاکره با ترامپ از طریق ترساندن مردم از سایه جنگ، با انتشار نامه ۱۰۰ فعال اصلاح‌طلب و ضدانقلاب درباره ضرورت گفت‌وگو با ترامپ آشکار شد.

اقدامی بی‌سابقه که در میانه فشار آمریکا به ایران برای تحمیل مذاکره با شروط دوازده‌گانه پمپئو، بخوبی ماهیت این افراد و نسبت آنها با منافع ملی ایران را نشان داد.  اواخر خردادماه امسال نامه‌ای به امضای ۱۰۰ نفر خطاب به مقامات نظام منتشر شد که در آن خواستار مذاکرات بی‌قید و شرط با ترامپ شده بودند. در این نامه که چهره‌های اصلاح‌طلب داخلی و اپوزیسیون خارجی آن را امضا کرده بودند، با القای ترس درباره خطر ترامپ، ایده مذاکره با دولت آمریکا مطرح شده بود.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «با توجه به وضعیت ناامن و پرخطر منطقه پیرامون ما و نیز بحران‌های مختلف و متراکمی که در داخل، زندگی روزمره بخش مهمی از مردمان و نیز سامانه اقتصادی و اجتماعی و حیات ایران و ایرانیان را تهدید می‌کند، ما اکنون نیازمند یک عزم جدی و مسؤولانه برای تغییر سیاست‌ها هستیم. یکی از مهم‌ترین سیاست‌ها به تنش‌های بین ایران و آمریکا بازمی‌گردد». ابوالفضل بازرگان برادرزاده رئیس دولت موقت، جمیله کدیور اصلاح‌طلب اپوزیسیون و نماینده مجلس ششم، غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، محمدصادق جوادی‌حصار عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، عیسی سحرخیز محکوم امنیتی، احمد منتظری فرزند مرحوم منتظری، ویدا فرهودی و رضا علیجانی فعال سیاسی اصلاح‌طلب پناهنده به فرانسه از جمله امضاکنندگان این نامه بودند.

جلال جلالی‌زاده، یکی دیگر از امضاکنندگان نامه ۱۰۰ فعال سیاسی و مدنی داخل و خارج از کشور درباره مذاکره با آمریکا با اشاره به اینکه این نامه فقط یک پیشنهاد برای حل مشکلات کشور است، گفت: من معتقدم منافع مذاکره بیشتر از جنگ است. مسؤولان می‌توانند این پیشنهاد را بپذیرند یا آن را رد کنند اما نباید هر کس نظر خود را درباره موضوعات مختلف بیان کرد، مورد هجمه قرار گیرد. مذاکره با آمریکا موجب می‌شود برگ برنده در اختیار ایران باشد و آمریکا در تنگنا قرار گرفته و افکار عمومی دنیا با ایران همراه شود.  این فرد اصلاح‌طلب هم کاملا آشکار با مطرح کردن کلمه «جنگ» نشان می‌دهد ماهیت نگارش این نامه بر اساس ترساندن جامعه از جنگ نظامی با آمریکا بوده است.

دستپاچگی در بین امضاکنندگان این نامه تا آنجا پیش رفت که محمدصادق جوادی‌حصار «فعال سیاسی اصلاح‌طلب» در گفت‌وگو با پارس در پاسخ به این سؤال که «با توجه به بدعهدی آمریکا چرا بر مذاکره و گفت‌وگو با آمریکا تأکید دارید؟» می‌گوید: دلایل زیادی برای انجام این کار داشتیم؛ یکی از دلایل این بود که آمریکایی‌ها از میدان گفت‌وگو فرار رو به جلو می‌کنند از این رو احساس کردیم باید در شرایط کنونی که جو عمومی و بین‌المللی به نفع ما است، آمریکا را از ورود به میدان‌های دیگر بازداریم.


درخواست مذاکره با ترامپ به بهانه جلوگیری از وقوع جنگ چنان به ادبیات رایج اصلاح‌طلبان تبدیل شد که مصطفی تاج‌زاده از چهره‌های رادیکال نزدیک به رئیس دولت اصلاحات و عضو مشترک سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت، ایده جدیدتری هم ارائه کرد و گفت: باید جلوی جنگ‌افروزی ترامپ را از طریق جریان‌های سیاسی در درون آمریکا بگیریم! او در این باره در توئیتی نوشت: باید از ظرفیت‌های ایالات متحده برای مهار جنگ‌افروزی کاخ سفید استفاده کرد!

تاج‌زاده در ادامه نوشته خود حتی این پیشنهاد عجیب را هم مطرح می‌کند که نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه به تهران بیایند و اعضای فراکسیون امید مجلس میزبان آنها شوند.  سوپرپیشنهاد این اصلاح‌طلب نشان داد برخلاف مواضع پیشین این جریان که خود را همنوع و همفکر دموکرات‌های آمریکا می‌دانستند، این جریان صرفا به دنبال ایجاد یک پل ارتباطی با آمریکاست و در این مسیر ترامپ یا اوباما، برای‌شان چندان فرقی ندارد.

منبع: وطن امروز
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: