به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف؛نخستین کار برای کاهش استرس کنکوری ها ذکر و یاد خدا است. کنکوری ها قبل از هر چیز باید به خدا توکل داشته باشند.
" روز قبل از کنکور "
۱- به خاطر داشته باشید که چند ساعت حضور شما در جلسه به اندازه کلیه سالیانی که شما به مطالعه منابع کنکور مشغول بوده اید، در نتیجه نهایی تأثیر گذار است.
شما هر چه قدر با سواد و مسلط باشید، اگر در جلسه آزمون خسته وکسل باشید، در اندازههای واقعی خود ظاهر نخواهید شد و به آن چه شایستگی آن را دارید، دست نخواهید یافت.
۲- برای اینکه ۲۴ ساعت قبل از کنکور ذهنتان مشغول کنکور نشده ومضطرب نباشید، بهتر است این اوقات را همراه خانواده و دوستانتان سپری کنید، به پیاده روی رفته ویا ورزش سبک انجام دهید تا شب بتوانید راحت وبدون دغدغه و پریشانی بخوابید.
۳- روز قبل از کنکور اگر حوزه امتحان خود را نمیشناسید، آن را شناسایی کنید ونیز مداد و مداد پاک کن خوب تهیه کنید.
استفاده از مداد اتود جهت پر کردن خانهها وقت گیر است؛ لذا مداد نرم و معمولی بهتر است.
" شب قبل از کنکور"
۱- خوب است شب قبل از کنکور، پس از خواندن نماز، با خوردن یک غذای مقوی و کم حجم در حدود ساعت ۱۰، از سنگینی و رخوتی که غذای شب ایجاد میکند و از عادت قبلی یک ماه آخر خود که توصیه کردیم در ساعت ۱۰ شب بخوابید، حسن استفاده را بکنید و با دعا و توکل به خدا و آرامش بخوابید. دیر خوابیدن کاملا به ضرر شما است.
۲-بهتر است صبح، با صدای زنگ ساعت بیدار نشوید و این کار را به یکی از اعضای مطمئن خانواده بسپارید تا شما را با آرامش بیدار کند و نیز تمام شب نگران این که صبح خواب نمانید نباشید. نماز صبح و صبحانه فراموش نشود. حتما در صبحانه از مواد دارای قند مثل کره و مربا یا عسل و چای شیرین یا آبمیوه شیرین استفاده کنید. اگر شیر سیستم گوارش شما را میآزارد، از آن استفاده نکنید.
۳- کارت ورود به جلسه، چند مداد مشکی خوب و ساعت مچی خود را قبلا آماده کرده و به موقع حرکت کنید. بهتر است برای جلوگیری از اتلاف وقت و گم کردن راه، مسیر را قبلا برسی نمایید.
" در جلسه کنکور"
الف: دور کردن اضطراب از خود در جلسه آزمون
با نشستن در جلسه، برای بسیاری از داوطلبان، دلشوره و نگرانی خاصی به وجود میآید که طبیعی است. با خواندن آیات قرآن ویا دعای مورد علاقه خود، بر این اضطراب غلبه نمایید.
بسیار دیده اید که یک داوطلب با استعداد و با معلومات، به دلیل اضطراب زیاد نتوانسته به نتیجهای که شایسته آن بوده است، دست پیدا کند. اگر در روز کنکور بتوانید دانش خود را هر چند اندک به درستی بر روی پاسخنامه منعکس کنید، موفقیت بزرگی کسب کرده اید.
به این نکته توجه داشته باشید که دانش شما در جلسه کنکور کم یا زیاد نمیشود.
اما تنها عاملی که به شما لطمه خواهد زد، این است که نتوانید در اثر اضطراب، آن چیزی را که میدانید، بر روی کاغذ بیاورید.
ب: تنظیم وقت در جلسه آزمون
بسیاری از داوطلبان برای جلوگیری از کمبود وقت، ترتیب پاسخ گویی به سؤالات را عوض میکنند. یعنی گمان میکنند مثلا در س شیمی را بهتر میتوانند پاسخ بدهند اوّل به سراغ شیمی میروند و بعد به سراغ درس دیگر.
این روش، اشتباه است.
چون تنظیم سؤالات در آزمون، کاملا سنجیده شده میباشد توصیه ما این است که: سؤالات را به همان نحوی که در دفترچه تنظیم شده است، پاسخ دهید.
بسیاری از دانش آموزان در جلسه کنکور حتی اگر ساعت هم داشته باشند، نمیتوانند وقت هر درس را تنظیم کنند.
برای تنظیم وقت جلسه کنکور بهتر است چند روز قبل از کنکور بر مبنای زمانی که سازمان سنجش برای سؤالات هر درس اعلام مینماید، جدولی ترتیب دهید و زمانها را قبل از شروع آزمون، روی برگهای یادداشت کنید.
به این ترتیب در هر لحظه میتوانید موقعیت خود را ارزیابی کنید.
به عنوان مثال:
شروع پایان
ادبیات ۸، ۲۵/۸
عربی ۲۵/۸، ۵۰/۸
معارف ۵۰/۸، ۱۵/۹
زبان ۱۵/۹، ۴۰/۹
ج: نحوه پاسخگویی سؤالات در جلسه آزمون
۱- سؤالات را به همان ترتیبی که در دفترچه تنظیم شده است، پاسخ دهید، زیرا ترتیب سؤالات در آزمون، امری حساب شده و سنجیده و دقیق است.
۲- ابتدا هر سؤال را مطالعه نمایید. اگر پاسخ و حل تست را میدانید به آن سؤال پاسخ دهید ولی اگر حل سؤال از حد متعارف تست، وقت گیرتر است، آن را با یک ضربدر (×) مشخص کنید و اگر سؤال برایتان مشکل است به طور قاطع آن را کنار بگذارید و با یک علامت منفی (-) آن را مشخص کنید. به این ترتیب شما یک بار سؤالات را تا پایان مطالعه کرده و پاسخ سؤالهای سادهتر را داده اید.
۳- حتی اگر سؤالات مشکل از همان سؤال اوّل شروع شد، نگران نباشید، چون سؤالات براساس فصول کتاب تنظیم شده اند در ادامه، سؤالات ساده تری وجود دارد که به راحتی میتوانید از عهده آنها برآیید.
۴- پس از یک بارمروربه ساعت نگاه کنید، اگر زمان دارید، به سراغ سؤالهایی بروید که با علامت (×) مشخص کرده اید و آنها را حل کنید.
۵- به محض اتمام زمان پیشنهادی برای درس مورد نظر، آن را رها کرده و به سراغ درس بعدی بروید. اگر هنوز سؤالهایی مانده که میتوانید حل کنید نگران نباشید، با اطمینان تستهای آن درس را رها کرده و به مبحث بعدی بپردازید. در این صورت شما با وقتی که میتوانستید صرف یک یا دو تست وقت گیر نمایید، میتوانید چهار یا پنج تست دیگر را پاسخ دهید.
۶- توصیه مهم: تمام صفحات دفترچه سؤالات را به خوبی بررسی کنید و مراقب باشید که بعضی از صفحات یا بعضی از سؤالات را فراموش نکرده باشید.
۷- کلمهای را از سؤال حذف نکنید، مثلا کلماتی از قبیل "معمولا" یا " تا حدی" را که در جمله است نادیده نگیرید. به علاوه چیزی به سؤال اضافه نکنید.
همیشه سؤال را جواب دهید نه جنبههای دیگری را که خودتان در ذهن پرورانده اید.
بهتر است زیر کلماتی، چون " معمولا "، "گاهی"یا "همیشه" را خط بکشید که در پاسخ دادن به اصل سؤال به آنها توجه داشته باشید. این نوع کلمات در امتحانات چند جوابی اهمیت خاصی دارد.
مراقب کلماتی از قبیل "همیشه" یا " هرگز" باشید، این قبیل کلمات اغلب نشانگر جواب غلط میباشند.
کلماتی از قبیل کلمات "اغلب"، " به ندرت" و " گاهی اوقات " میتواند نشانگر جواب صحیح باشند.
۸-در عین سرعت در پاسخگویی، از شتاب زدگی بپرهیزید و خونسردی خود را حفظ کنید.
اگر جوابی در اولین لحظه مبهم به نظرتان میرسد، چند لحظه وقت صرف آن کرده و سپس با استفاده از معلومات کلی خود بکوشید جواب درست را از میان آن استخراج کنید.
۹- همان طور که قبلا اشاره شد، اگر باز هم رفع ابهام نشد، آن سؤال را علامت زده و موقتا رها کنید، چون ضمن پاسخ دادن به دیگر سؤالات نکات تازهای به یادتان خواهد آمد وپس از رجوع به پاسخ در مییابید که نکات تازهای میدانید و آنگاه جواب دادن به آن برایتان آسان خواهد بود.
۱۰- هیچ وقت روی سؤالی که نمیدانید، زیاد درنگ نکنید و وقت خود را هدر ندهید، چون بیشتر ناراحت و نگران میشوید و از جواب دادن به بقیه سؤالات نیز باز میمانید.
۱۱- پاسخنامههای سازمان سنجش به صورت ده تایی دسته بندی شده است.
بنا براین برای جلوگیری از اشتباه، در پایان هر ده تست شماره سؤال را با شمارههایی که در پاسخ نامه علامت زده اید، مقایسه کنید تا اگر اشتباهی رخ داده باشد، با تصحیح ده تست آخر، آن را رفع کنید.
۱۲- چنان چه وقت هست پاسخ های خود را به دقت مرور و اشتباهات را تصحیح کنید.
گروهی از شاگردان هنگام مرور جوابها، آنها را عوض میکنند و مقدار زیادی از پاسخهای صحیح را تغییر میدهند که نا صحیح میشود به ندرت اشتباهی را تصحیح میکنند.
البته همه شاگردان جوابهای صحیح را تبدیل به نا صحیح نمیکنند بلکه سعی بر آن است که اشتباهات اصلاح شود.
شما باید مواظب باشید که از این قبیل خطاهای مکرر ویکنواخت اجتناب ورزید.
۱۳- تذکر بسیار مهم: هرگز سؤالات را در دفترچه جواب ندهید تا بعدا آن را به پاسخنامه منتقل کنید.
این روش بسیار خطرناک است و ممکن است وقت تمام شود و شما فرصت نکنید جوابها را به پاسخنامه انتقال دهید.
۱۴- هیچ درسی را کنار نگذارید و در هر درس به دنبال سؤالهایی بگردید که جواب آنها را میدانید.
اگر در یک درس فقط سه یا چهار سؤال را پیدا کردید که میتوانستید جواب دهید، امیدوار باشید.
۱۵- هرگز فکر نکنید که میتوانید تمام سؤالات یک درس را جواب دهید؛ و اگر قصد جوابگویی تمام سؤالات را داشته باشید، با دیدن چند سؤال وقت گیر و ابتکاری، مضطرب وآشفته خواهید شد.
از همین حالا خود را آماده کنید که ممکن است به چند سؤال متوالی پاسخ ندهید؛ بنابراین با توکل به خداوند مهربان که در همه حال یاری کننده ماست:
۱- به نتیجه کنکور اصلا فکر نکنید.
۲- به چشم و هم چشمی دیگران نیندیشید.
۳- به مباحثی که فرصت نکرده اید خوب بخوانید فکر نکنید. این فقط مشکل شما نیست و اکثرا مباحثی را نظیر شما نخوانده باقی گذاشته اند.
فقط به این فکر کنید که:
" آموخته هایتان را با آرامش بر روی پاسخنامه منعکس کنید. "