پایگاه خبری آوای رودکوف:استادیارپژوهشی بخش منابع طبیعی، مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، اظهارکرد: مویز حاوی آنتوسیانیدها است که ارزش غذایی آن را افزایش میدهد و رنگ تیره مویز به دلیل وجود همین آنتوسیانیدها است که مویز ضدسرطان، درمان کننده بیماری های قلبی و پایین آورنده فشارخون است.
دکترنگار ولی زاده در گفتگو با خبرنگار آوای رودکوف افزود: مویز یا همان انگور سیاه خشک شده که امروزه جایگاه ویژه ای در آجیل پیدا کرده است سرشار از ویتامینها و املاح معدنی مفیدی است که همه افراد می توانند از آن استفاده کنند.
وی از تثبیت عناصر موردنیاز بافت ها و نسوج گفت و خاطرنشان کرد: مویز حاوی مقدار زیادی املاح معدنی مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، منیزیم، هیدراتکربن و پروتئین است. علاوه بر خاصیت مذکور، مویز موجب تثبیت عناصر مورد نیا:ز بافتها، نسوج و سلولهای حافظه در مغز میشود.
ولی زاده بیان کرد: مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمیدهد و حتی اثر نیرو بخش آن بیشتر میشود. درمورد این خشکبار باید اشاره داشت که سرشار از ویتامینهای B، A،E و املاحی مانند کلسیم، املاحی مانند کلسیم، فسفر و پتاسیم است.
وی افزود: مویز یا همان انگور سیاه خشک شده که امروزه جایگاه ویژه ای در آجیل پیدا کرده است سرشار از ویتامینها و املاح معدنی مفیدی است که همه افراد می توانند از آن استفاده کنند. مویز، محبوب ترین نوع انگور است که به طور گسترده ای برای طعم خوشمزه آن مصرف می شود.
ولی زاده اذعان داشت: ترکیبات موجود در مویز میتواند از تصلب شرایین(سفت و سخت شدن رگها) و چسبندگی پلاکتها جلوگیری میکند. با خوردن مویز غلظت خون کاهش مییابد. رگهای خونی منبسط میشوند و خون میتواند با سرعت بیشتری در بدن جریان یابد و درنتیجه مانع انباشته شدن پلاکتهای خون روی هم میشود و از لخته شدن خون پیشگیری میکند.
وی از دلیل رنگ تیره مویز گفت و افزود: مویز حاوی آنتوسیانیدها است که ارزش غذایی آن را افزایش میدهد و رنگ تیره مویز به دلیل وجود همین آنتوسیانیدها است که مویز ضدسرطان، درمان کننده بیماری های قلبی و پایین آورنده فشارخون است.
این استادیار و محقق گفت: ترکیبات سیاه یا قرمز رنگ موجود در مویز ازنوع آنتوسیانین وپلی فنولیک است که دارای خواص ضد سرطان و ضد آلزایمر است. مقدار زیاد آنتو سیانین موجب شده که ارزش مویز در مقایسه با انگور سبز و کشمش به مراتب بیشتر و کاملتر باشد.
ولی زاده ابرازکرد: مویز دارای اسید چرب امگا- ۳ و امگا- 6 است، همچنین باید اشاره داشت که بهترین و پرخاصیتترین نوع آن مویز پر گوشت، کم دانه یا بیدانه است.
وی افزود: مویزها دارای خواص طبیعی هستند که در آن تصفیه خون مورد توجه قرار می گیرد. این کمک می کند تا از مایعات خطرناک، سموم و آلودگی های خطرناک سیستم خلاص شویم. این معمولا مسئول مشکلات پوستی به ویژه آکنه، لکه ها، چروک ها و موارد دیگر است. هنگامی که خون تصفیه شود، پوست سالم، بدون مشکل و درخشان خواهید داشت.
استادیارپژوهشی ضمن بازگونمودن بهترین زمان خوردن مویز یادآورشد: بهترین زمان خوردن مویز وقتی است که معده خالی است یا ناشتا هستیم. زمانی که معده خالی است هضم و جذب مواد سریعتر صورت می گیرد و از طرفی چون بعد از خواب شبانه بلغم و رطوبت بدن بیشتر است خوردن مویز به کاهش این موارد کمک بسیار زیادی می کند.
وی افزود: مویز حاوی مقدار زیادی املاح معدنی مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، منیزیم، هیدراتکربن و پروتئین است. علاوه بر خاصیت مذکور، مویز موجب تثبیت عناصر مورد نیاز بافتها، نسوج و سلولهای حافظه در مغز میشود.
ولی زاده تاکیدکرد: مصرف مویز از سردردهای میگرنی پیشگیری میکند و موجب کاهش شدت درد آن میشود.
گفتگو: مهندس امیرمسعود طایفه سلطانخانی
عضویت در خبر نامه