به گزارش پایگاه خبری آوای رودکوف ، حجت الله بابایی با اشاره به اینکه مجوز راه اندازی بندر تجاری ماهشهر در وزارت کشور صادر شده است، افزود: زیرساخت های بندر تجاری ماهشهر درحال آماده سازی است.
وی هدف از راه اندازی بندر تجاری ماهشهر را رونق اقتصادی ، ایجاد اشتغال و بهره گیری از ظرفیت های این منطقه ساحلی بیان کرد.
بنا بر این گزارش در نشستی که مدیر کل امور مرزی و گمرکی وزارت کشور و معاون انتظامی امنیتی استاندار خوزستان و فرماندهان ارشد مرزبانی و دریابانی استان خوزستان در استانداری خوزستان برگزار شد پیش نیازهای لازم برای بهره برداری از بندر تجاری ماهشهر مورد بررسی قرار گرفت.
قدرت الله دهقان معاون انتظامی امنیتی استاندار خوزستان نیز گفت: درنخستین گام تردد و پهلوگیری شناورهای با ظرفیت های 500 تن در بندر ماهشهر مورد پذیرش قرار گرفت.
وی راه اندازی بندر تجاری ماهشهر را یکی از خواسته ها و مطالبات اصلی مردم ماهشهر بیان کرد و گفت: تلاش می شود در سال جاری این بندر افتتاح شود.
معاون انتظامی امنیتی استان خوزستان در ادامه افزود: راه اندازی این بندر به رونق هرچه بیشتر این منطقه کمک موثری خواهد کرد.
قرار است بندر تجاری ماهشهر در یکی از خورهای این منطقه که به آبهای خلیج فارس متصل می شود راه اندازی شود .
در بندر ماهشهر پایانه بزرگ صادرات فرآورده های نفتی و اسکله های صادراتی پتروشیمی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی فعال است.
گفته می شود با راه اندازی بندر تجاری ماهشهر مجوز واردات کالاهای ته لنجی یا ملوانی برای صاحبان شناورهای بومی منطقه صادرمی شود.
*تصویب کلیات طرح گردشگری آشوراده ازسوی محیط زیست
در بازدید مقامات معاونت طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از جزیره آشوراده، کلیات طرح گردشگری در این جزیره تصویب شد.
معاون طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: ایجاد طرح گردشگری در جزیره آشوراده به عنوان بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله در حال بررسی و ارزیابی است.
فرهاد دبیری با بیان اینکه این ارزیابی زیست محیطی با توجه به طرح مدیریتی پناهگاه حیات وحش میانکاله در جزیره آشوراده و در زون های تعیین شده در حال ارزیابی است گفت: پروژه بررسی جوانب زیست محیطی اجرای طرح گردشگری در جزیره آشوراده از سوی استانداری گلستان برای دریافت مجوزهای لازم به سازمان حفاظت محیط زیست معرفی شده است.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: طی این ارزیابی تمام جوانب زیست محیطی برای اجرای طرح های گردشگری در آشوراده لحاظ خواهد شد.
وی گفت ایجاد طرح گردشگری در جزیره آشوراده باید مطابق با طرح مدیریت میانکاله اجرایی شود تا با توسعه توریسم آسیبی به محیط زیست منطقه وارد نشود.
وی اذعان داشت: به منظور بررسی طرح های ارزیابی زیست محیطی، کمیته ای متشکل از کارشناسان خبره در سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شده است.
معاون طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: پس از اتمام مطالعات زیستی محیطی و بررسی آن در سازمان حفاظت محیط زیست، نتیجه نهایی برای چگونگی اجرای طرح های گردشگری در جزیره آشوراده اعلام خواهد شد.
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان گلستان نیز در خصوص وضعیت طرح های مطالعاتی زیست محیطی به منظور توسعه گردشگری در جزیره آشوراده به خبرنگار مانا گفت: در تاریخ بیست و یکم مرداد ماه امسال به منظور پیگیری طرح مطالعاتی محیط زیست گردشگری آشوراده، مقامات مربوطه از سازمان حفاظت محیط زیست و نیز استان گلستان از این جزیره بازدید به عمل آوردند.
مهاجر خاطرنشان کرد : در این بازدید معاون عمرانی استاندار، رئیس سازمان همیاری ها و شهرداری های گلستان، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان و مسئول منطقه حیات وحش میانکاله ، مدیر کل امور زیستگاه ها و مناطق معاونت طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست را همراهی کردند.
وی تصریح کرد: پس از بازدید در جلسه ای که با حضور اعضای مذکور در استان گلستان برگزار شد، کلیات طرح گردشگری آشوراده به تصویب رسید اما در برخی جزئیات از سوی سازمان محیط زیست ایراداتی وارد شد که باید برای رفع آنها در طرح مطالعاتی اقدام شود.
وی با اشاره به اینکه طرح مطالعات زیست محیطی جزیره آشوراده با هدف توسعه گردشگری، در گروه مهندسین مشاور دارای گری محیط زیست در حال انجام است، گفت: تا پایان شهریور ماه این گروه باید طرح مطالعاتی را تهیه و به اتمام رساند.
مدیر کل اداره محیط زیست استان گلستان با بیان اینکه استاندار گلستان متولی اصلی پیگیری توسعه گردشگری جزیره آشوراده محسوب می شود، اظهار داشت: طرح مطالعاتی پس از اتمام به استانداری تحویل داده خواهد شد و استانداری نیز آن را جهت تصویب نهایی تحویل سازمان حفاظت محیط زیست خواهد داد.
بنابه گفته مقامات استان گلستان، توسعه گردشگری در جزیره آشوراده ، ضمن تحول اقتصادی در استان گلستان می تواند به عنوان نقطه عطفی در گردشگری دریایی شمال کشور محسوب شود.
جزیره آشوراده در مرکز شبه جزیره میانکاله واقع شده است و تنها جزیره ایرانی دریای خزر محسوب می شود و به دلیل برخورداری از جاذبه های منحصر به فرد، یکی از قطب های مهم گردشگری شمال کشور است.
از لحاظ موقعیت جغرافیایی جزیره آشوراده با آب و هوای معتدل در غرب بندرترکمن قرار دارد و تا سال ها قبل با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشته است که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بوده اند اما با وقوع سیل در سال 1372 این جزیره خالی از سکنه شد.
پوشش گیاهی جزیره، بوته های تمشک، نوعی خار خودرو و درختان انار ترش است و حیواناتی همچون شغال، روباه، خرگوش، ماهی، قرقاول، کبک و پرندگان دریایی در جزیره زندگی می کنند./صدا و سیما
عضویت در خبر نامه