مدیرکل ثبت اسناد کهگیلویه و بویراحمد؛
مدیرکل ثبت اسناد استان گفت: با امضای تفاهم نامه بین اداره کل ثبت اسناد و املاک، بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و استانداری استان از این پس زوجین باید در هنگام ثبت عقد نکاح در دفترخانههای ازدواج تائیدیه انجام مشاوره ژنتیک را ارائه نمایند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آوای رودکوف از یاسوج، طی مراسمی با حضور استاندار ، مدیرکل ثبت اسناد و املاک ، رئیس سازمان بهزیستی و رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان تفاهم نامه مربوط به انجام مشاوره ژنتیک برای زوجین قبل از ازدواج امضا شد.
براساس این تفاهم نامه دفتر خانههای ازدواج استان موظفند از این به بعد قبل از ثبت واقعه ازدواج ، زوجین را جهت انجام مشاوره و آزمایشات ژنتیک به مراکز مشاوره ژنتیک تحت نظارت سازمان بهزیستی ارجاع نمایند و در هنگام ثبت ازدواج، گواهی مربوطه را از زوجین دریافت نمایند.
مشاوره قبل از ازدواج متقاضیان ازدواج ، آموزشهای خانواده برای زوج های جوان و انجام مشاوره ژنتیک برای تمامی زوجین متقاضی ازدواج در استان از موضوعات مهم این تفاهم نامه بوده و زمان اجرا از اول تیرماه امسال به مدت دو سال تعیین شده است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سیستم این سازمان کاملا قانونی و در چهارچوب قانون است و در این مسیر با تمامی دستگاهها همکاری میکند.
محوری خاطرنشان کرد: با امضای این تفاهم نامه زمینه آموزش بیشتر زوجهای جوان و آگاهی آنها از معلولیتها و آسیبهای اجتماعی در استان فراهم شود.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان درباره اجرای طرح مشاوره ژنتیک که مورد بحث تفاهم نامه چهار جانبه است، عنوان کرد: زوجهای جوان میتوانند به مراکز مشاوره مراجعه و از خدمات رایگان استفاده کنند تا آسیبهای اجتماعی همچون معلولیتها کاهش یابد.
محوری ادامه داد: هزینه این طرح از سوی بهزیستی پرداخت شده و با همکاری قوه قضاییه و سازمان ثبت اسناد واملاک کشور و جامعه سردفتران ازدواج در کل استان اجرا می شود.
محوری افزود: هدف از این تفاهم نامه انجام همکاریها و استفاده از ظرفیتهای بین دستگاههای اجرایی در راستای حفظ ، تأمین و ارتقا سلامت بنیان خانواده و تأمین سلامت فرزندان ، پیش از تولد است
وی مشاوره ژنتیک را گامی موثر در کاهش معلولیتها دانست و تصریح کرد : پیشگیری از اختلالات ژنتیک و مادرزادی ابعاد و جنبههای مختلف را در بر میگیرد که مشاوره ژنتیک هسته اصلی بخش مهم این خدمات را تشکیل میدهد و فرآیند مشاوره ژنتیک ارتباطی دوطرف
بین مشاور و مشاوره گیرنده است.
مدیرکل بهزیستی استان نیز در این نشست اظهار داشت: هدف اصلی این طرح شناسایی جامعه خطر پذیر ، کنترل شیوع معلولیتها است .
سید علیرضا موسوی امجد بیان کرد: یکی از گلوگاههای پیشگیری، حین ازدواج است که میتوان اقدامی به موقع موثر انجام داد و ازدواجهای فامیلی، وجود سابقه معلولیت و بیماری که مزدوجین یا اقوام آنها دارند از جمله دلایل تولد فرزند معلول است که با مشاوره و پیگیریهای مستمر میتوان از بروز آن پیشگیری نمود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از معلولیتها به عنوان یکی از مهمترین دغدغههای بهزیستی برای پیشگیری یاد کرد و گفت: خوشبختانه آمار در خصوص معلولیتهای ژنتیک پایین آمده که نشان دهنده مثبت بودن اقدامات فرهنگی بوده است.
موسوی امجد با قدردانی از مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان عنوان کرد: اداره کل ثبت اسناد واملاک استان استقبال بسیار خوبی از این طرح داشت و برای اجرایی کردن آن تمام تلاش خود را به کار بردند.
بنابر این گزارش، این تفاهم نامه که در پنج ماده در راستای کاهش بروز آسیبهای اجتماعی و برای بالابردن سطح عمومی به ویژه زوجهای جوان در زمینه پیشگیری از معلولیتها و آسیبهای اجتماعی تنظیم شده است و به امضای مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان ، مدیرکل سازمان بهزیستی استان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان و استاندار رسید.
عضویت در خبر نامه