آوای دنا:راضی ترین، خوشحال ترین، عاطفی ترین و ... هر کدام از این صفت ها را برای مردم کدام کشورها می توان به کار برد؟ محققان به این سوال پاسخ داده اند.
چهار سال پیش بود که مطرح ترین موسسه نظر سنجی جهان، اولین قدم را برای اندازه گیری شادی مردم جهان برداشت. موسسه گالوپ از سال 2009، از مردم 150 کشور جهان خواست تجربه احساسی روزانه شان را بیان کنند تا احساسات مثبت و منفی را که آدم های کشورهای مختلف جهان، هر روز با آن روبرو می شوند، بررسی کند؛ برای مثال از مردم کشورهای مختلف پرسیده می شد که «آیا دیروز حسابی لبخند زده و یا خندیده اید؟» و پاسخ «بله» به چنین سوالی، خبر از عاطفی تر بودن آنها می داد.
تقریبا تمام کشورهای جهان در این بررسی شرکت کردند و سرانجام نتیجه نهایی این نظرسنجی جهانی منتشر شد.
1- ایرانی ها کمتر از آنچه فکر می کنند شادند
ما ایرانی ها همیشه خودمان را یکی از احساسی ترین و شادترین ملت های جهان می دانیم و خیلی هم روی این مسئله اصرار داریم امان عجیب است که بررسی های موسسه گالوپ این نظر را کاملا تایید نمی کند و می گوید ما ایرانی ها آنقدر هم که فکر می کنیم احساساتی یا خوشحال نیستیم. نتیجه های نظرسنجی چند ساله این موسسه حاکی از آن است که ما هم مثل بسیاری دیگر از کشورهای شرق، در میانه راه احساساتی بودنو شادی قرار داریم و گاهی یادمان می رود تا پایان روز، حتی یک بار لبخند بزنیم. اگرچه یک نظرسنجی نمی تواند صددرصد ویژگی های یک جامعه را نشان دهد اما می تواند هشداری باشد مبنی بر اینکه شاید تمام حقیقت آن چیزی نیست که ما فکر می کنیم.
2- فیلیپینی ها عاطفی ترین مردم جهانند
فیلیپین و السالوادور چه ربطی به هم دارند؟ هر یک از این دو کشور در یک گوشه از جهان واقع شده اند و مذهب، نژاد و سنت هایی به شدت متفاوت دارند اما با وجود یک دنیا تفاوت میان این دو کشور، نظرسنجی نشان می دهد که فیلیپینی ها رکورددار عاطفی بودن هستند و السالوادوری ها در رتبه دوم قرار دارند.
3- سنگاپوری ها دل ندارند؟
حتما از مسافران سنگاپور شنیده اید که این کشور ماشینی ترین نقطه جهان است. این موضوع در پژوهش های گالوپ هم اثبات شد و نظرسنجی نشان داد که عاطفی بودن، موضوعی است که کمتر سنگاپوری برای آن ارزش قائل می شود. برای مردمی که مدام به فکر توسعه و رشد اقتصادی هستند، خنثی ماندن بهترین راه فرار از استرس های هر روزه است و به همین دلیل از کودکی به آنها آموزش داده می شود که کمتر به خودشان به عنوان یک فرد و احساساتشان توجه کنند.
4- روس ها اهل حساب و کتابند
ما روس ها را آدم های حساب گر و اهل معامله ای می دانیم و اگر کمی سرما و همیشه سفید بودن سرزمین های آن منطقه از برف را هم به یاد بیاوریم، نمی توانیم انتظار گرمایی در وجود این مردم داشته باشیم. پژوهش های گالوپ هم بر این تصور قدیمی ما مهر تایید می زند و می گوید کشورهای شوروی سابق، بعد از سنگاپور در رتبه دوم بی احساسی قرار دارند. بد نیست بدانید که آنها از بزرگترین مصرف کنندگان سیگار جهان هم هستند.
5- خاورمیانه ای ها خیلی هم خوشحال نیستند
مردمی که روزی ادعا می کردند شادترین شکورهای جهانند، به سوال های گالوپ پاسخی که حاکی از چنین آرامشی باشد ندادند. نظرسنجی، موج احساسات منفی را در عراق، بحرین، و فلسطین نشان می دهد و شاید هم طبیعی باشد که جنگ های نابرابر در این مناطق و تلاش برای دفاع از خود و هویت خود، فرصت شاد بودن را از این مردم گرفته است. البته در این بررسی توضیحی درباره شادتر بودن مردم عربستان سعودی نسبت به اهالی لیبی، الجزایر و مراکش داده نشده و منتشر کنندگان این نتایج، تنها به ارائه تصویری آماری اکتفا کرده اند.
6- آفریقایی ها نمی خندند
با وجود فقر و گرسنگی که در بسیاری از کشورهای آفریقایی وجود دارد، مگر دیگر مجالی هم برای شادی و احساسات مثبت باقی می ماند؟ شاید به همین دلیل است که آفریقایی ها کمتر از دیگر مردم جهان شادی و لبخند را تجربه می کنند. اگر هم در کشورهای شمال آفریقا نوری از احساسات مثبت دیده می شود، احتمالا به دلیل وابستگی فرهنگی آنها با کشورهای شاد اروپایی است.
7- کانادایی ها از ما احساساتی ترند
با نگاهی به این نقشه می بینید که وضعیت احساسات در کشورهای آمریکای شمالی و جنوبی، آمریکای لاتین و کانادا، از بسیاری از کشورهای جهان بهتر است. برخلاف تصوری که غربی ها را ماشینی و بی روح می داند، این کشورها جزو 15 کشور احساساتی جهان هستندو از طرف دیگر، کشورهای عربی مانند عمان و بحرین هم، رتبه بالایی در این زمینه دارند.
8- زبان انگلیسی و اسپانیایی شادی آور است
بررسی ها نشان می دهدت کشورهایی که به زبان های انگلیسی و اسپانیایی صحبت می کنند بسیار عاطفی و شاد هستند. براساس نتیجه هایی که گالوپ به دست آورده، هر جا صحبت از شادی به میان می آید، آمریکایی های لاتین پیشقدم می شوند. پاناما، پاراگوئه و ونزوئلا از شادترین کشورهای جهان هستند. بله! ونزوئلا! همین کشور دوست خودمان.
73 درصد
یکی از شادترین مردمان جهان هلندی ها هستند چون شغل مناسب دارند. در سال 2012. 73 درصد افراد 15 تا 64 ساله استخدام شده اند و نرخ بیکاری در این کشور 5/1 درصد است.
83 درصد
بررسی ها نشان می دهد میزان شادی کشورها با افزایش طول عمرشان ارتباط مستقیم دارد. سوئیسی ها که شادترین مردمان جهان هستند، به طور متوسط نزدیک به 83 سال عمر می کنند.
98 درصد
در نظرسنجی ها معلوم شده شهروندان ایسلندی نسبت به سایر کشورها شبکه حمایتی قوی تری دارند. حدود 98 درصد از شهروندان گفته اند در مواقع نیاز می توانند روی کمک دوستان و افراد خانواده حساب کنند.
94 درصد
کیفلیت عالی آب و هوا در دانمارک دلیل اصلی شاد بودن دانمارکی هاست چون 94 درصد آنها اعلام کرده اند چون از کیفیت آب و هوای کشورشان راضی هستند. از زندگی احساس رضایت بالایی دارند. سال گذشته دولت دانمارک 5/59 درصد از تولید ناخالص ملی را برای رفاه شهروندان هزینه کرده است.
منبع : سيمرغ
عضویت در خبر نامه