« آواي رودکوف» خود را به اخلاق حرفه‌اي روزنامه‌نگاري پايبند مي‌داند و مبناي فعاليت اين سايت بر سه اصل « بيطرفي » ، «دقت » و « انصاف » استوار است.

      
کد خبر: ۳۹۴۰
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۴
آوای رودکوف؛
عید فطر، عید اولیای الهی است ،از جمله لیالى شریفه است و در فضیلت و ثواب عبادت و احیای آن احادیث بسیار وارد شده و روایت شده است که آن شب کمتر از شب قدر نیست.
پایگاه خبری آوای رودکوف:در کشورهای اسلامی، عید فطر از جمله اعیاد بسیار مهم محسوب می‌شود و معمولاً با تعطیلی رسمی همراه است. در این روز، روزه حرام است و مسلمانان نماز عید برگزار می‌کنند.پرداخت زکات فطره در این روز بر مسلمانان واجب است.

در ایران از سال ۱۳۹۰ با پیشنهاد دولت ؛ تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان عید فطر دو روز (روز عید و فردایش) تعطیل است.
در استان کهگیلویه و بویراحمد، مردم صبح روز عید فطر با تبریک این روز به همدیگر خود را برای شرکت در نماز عید فطر که معمولا در مساجد و یا مصلاهای ی نماز جمعه بر گزار می شود آماده می کنند.قبل از نماز عید فطر و معمولا یک یا چند روز قبل از عید ،فطریه خود را جدا می کنند.در مناطق شهری مردم معمولا برابر اعلام نظر مراجع دینی پول نقد خود را می پردازند ولی در مناطق روستایی غالبا گندم برای فطریه می دهند.
همچنین روستا ئیان چنانچه فاقد مسجد باشند نماز عید فطر را در بیرون از روستا و یا در دامن صحرا به جا می آورند.
دید و بازدیدی‌ها عید در کهگیلویه و بویراحمد پس از خوردن صبحانه عید و با رفتن کوچکترها به خانه‌های پدران و مادران و بزرگ‌ترهای خاندان آغاز می‌شود و همگی این عید بزرگ را به هم تبریک می گویند و و قبولی طاعات و عبادات به جا آورده شده را از خداوند منان مسئلت می نمایند.

اعمال شب عید فطر

عید فطر، عید اولیای الهی است ،از جمله لیالى شریفه است و در فضیلت و ثواب عبادت و احیای آن احادیث بسیار وارد شده و روایت شده است که آن شب کمتر از شب قدر نیست و از برای آن چند عمل است:

* غسل است در وقتى که آفتاب غروب کرد.

* احیاء آن شب به نماز و دعا و استغفار و سؤال از حق تعالى و بَیتُوته در مسجد.

* آنکه بخواند در عقب نماز مغرب و عشاء:


اَللهُ اَکْبَرُ، اَللهُ اَکْبَرُ لا اِلهَ اِلا اللهُ، وَاللهُ اَکْبَرُ، اَللهُ اَکْبَرُ، وَلله الْحَمْدُ، اَلْحَمْدُ للهِ‏ِ عَلی‏ ما هَدینا، وَلَهُ الشکْرُ علی‏ ما اَوْلینا.


* آن‌که چون نماز مغرب و نافله آن‌را خواند، دست‌‌ها را به سوی آسمان بلند کند وبگوید: یا ذَاالْمَن وَالطوْلِ، یا ذَاالْجُودِ، یا مُصْطَفِی مُحَمدٍ وَناصِرَهُ صَل عَلی‏ مُحَمدٍ وَ الِ مُحَمدٍ، وَاغْفِرْ لى‏ کُل ذَنْبٍ اَحْصَیتَهُ، وَهُوَ عِنْدَکَ فى‏ کِتابٍ مُبینٍ‏؛ پس به سجده برود و صد مرتبه در سجده بگوید: اَتُوبُ اِلَى‏ اللهِ. پس هر حاجت که دارد از حق تعالى بخواهد که انشاء الله برآورده خواهد شد.

* زیارت کند امام حسین‏ علیه‌السلام را که فضیلت بسیار دارد.


*ده مرتبه بگوید ذکر «یا دآئِمَ الْفَضْلِ» را که در اعمال شب جمعه است.

 

*بجا آورد ده رکعت نمازی که در شب آخر ماه رمضان وارد شده است.


* بجا آورد دو رکعت نماز؛ در رکعت اول‏ بعد از حمد هزار مرتبه توحید و در دوم یک مرتبه بخواند و بعد از سلام سر به سجده بگذارد و صدمرتبه بگوید:

اَتُوبُ اِلَى الله پس بگوید: یا ذَالْمَن وَالْجُودِ، یا ذَاالْمَن وَالطوْلِ، یا مُصْطَفِىَ مُحَمدٍ صَلی اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ، صَل عَلى‏ مُحَمدٍ وَ الِهِ، وَافْعَلْ بى‏ کَذا وَکَذا. و بجای آن حاجات خود را بطلبد و روایت است ‏که حضرت امیرالمؤمنین ‏علیه السلام این دو رکعت را به این کیفیت به‏جا می‌‏آورد، سپس سر از سجده برمی‏داشت و می‌‏فرمود: بحق آن خداوندی که جانم بدست قدرت اوست هر که این نماز را بکند هر حاجت از خدا بطلبد البته عطا کند و اگر بعدد ریگ‌های بیابان گناه داشته باشد خدا بیامرزد و در روایت دیگر بجاى هزار مرتبه توحید صد مرتبه وارد شده لکن نماز را بعد از نماز مغرب و نافله آن باید بجا آورد.

 * چهارده‏ رکعت نماز کند؛ در هر رکعتى حمد و آیةالکرسى و سه مرتبه قل هُوَ الله اَحَدٌ تا برای او باشد به هر رکعتى ثواب عبادت چهل سال و عبادت هر که روزه گرفته و نماز خوانده در آن ماه.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: