كه پول خريد نان در حد ضروريات خود را هم ندارند). اين سخنان شهردار تهران در حالي ماه گذشتهها در رسانهها منتشر شد كه بعد از يك ماه يعني چند روز پيش مدير رستوارن گردان برج ميلاد از غذاهاي 160 هزار توماني و بستني 400 هزار توماني در اين رستوران خبر داد و اينكه بخشي از ظروف اين بستني از كشور آلمان وارد ميشود و 2 گرم پودر طلا در اين بسته استفاده ميشود و اضافه كرد: به علت گران شدن طلا در بازارهاي خارجي احتمال افزايش قيمت اين بستنيها وجود دارد. البته نگارنده عملکردشهردارتهران رامثبت ارزیابی می کنم واین مقاله تنهابه وجودفاصله طبقاتی اشاره دارد نه نقدعملکردشهردارتهران،چون دروضع بوجودآمده خیلی ازمدیران مقصرندنه یک شخص خاص) اما بايد پذيرفت كه ساخت بناهاي بزرگ و معروفي همچون برج ميلاد، با استفاده از پول همه مردم اعم از بالاي شهر و پايين شهر ساخته شده و در ساخت آن حتي از حق و حقوق آن رفتگر شهرداري با حقوق 350 هزار توماني استفاده شده است چون همين خانواده رفتگر يا كارگر، كارمند و... ماهانه به شهرداري عوارض ميدهد، ماليات ميدهد و... اما متأسفانه بعد از ساخت چنين برجي، بالاي شهريها بايد به آنجا بروند و بستني 400 هزار توماني با روكش طلا بخرند و پايين شهريها تنها بايد برج ميلاد را در رسانهها ببينند و يا از كنار آن رد شوند، البته امروز پايين شهريها تنها اقشار كم درآمد نيستند و حتي كارگران و كارمنداني كه حقوق ماهيانه آنها كمتر از 500 هزار تومان است كه تعداد آنها كم هم نيست اگر پايين شهر هم نباشند اما جزء اقشار محروم محسوب ميشوند و آن حقوق ماهانه يك كارمند كمتر از يك بستني برج ميلاد است.
فروش كليه فقطه 800 هزار تومان؟
امروز آنچه در تهران ديده ميشود حكايت يك نابرابري و بيعدالتي بزرگ است كه جاي تعجب بسيار دارد، در بعضي حمايتها، اطلاعيههايي ديده ميشود كه يك جوان 32 ساله تقاضاي فروش يك كليه خود به قيمت 800 هزار تومان را دارد جالب اينكه پول اين كليه برابر دو بستني برج ميلاد است و يا خانواده جانبازي كه در ماه گذشته مجبور شدند به علت بيرون كردن آنها از سوي صاحب خانه در زير يكي از پلهاي تهران، ساكن شوند و آنجا را براي گذران زندگي انتخاب كنند و اين همه نابرابري در يك جامعه اسلامي، يك بحران است كه به آتش زير خاكستر ميماند و معلوم نيست كي سر درآورد.
هزينه آرايش سگ خانگي 2 ميليون تومان؟
در يك برنامه مستند از صدا و سيما، هزينه آرايش يك سگ در بالاي شهر تهران حدود 2 ميليون تومان عنوان شده و از طرفي هزينه نگهبان و سرايدار آن، غذاي آن و... ميگذاريم كه بالاي 5 ميليون است و اين امروز در اكثر مناطق بالاي شهر تهران به يك مد، الگو و يا فرهنگ تبديل شده كه جاي شگفتي است و نكته جالب اينكه آمار كارتن خوابهاي تهران نيز روز به روز در حال افزايش است و اين يك آسيب بزرگ اجتماعي است كه روز به روز خطرناكتر ميشود. اما در نهايت اينكه بايد پذيرفت فاصله طبقاتي يك سم مهلك براي جامعه است و امروز حتي بعضي مسؤولان هم در اين جنگ نابرابر به شدت مقصر هستند و در حالي كه در بعضي روستاهاي ما هنوز آب آشاميدني و جاده وجود ندارد بعضي نمايندگان سعي دارند حساب ذخيره ارزي را در يك روز براي مترو و منوريل تهران هزينه كنند تا تهرانيها بيشتر در آسايش باشند البته من با توسعه تهران به عنوان پايتخت و مركزيت كشور با هزاران سفير، گردشگر، تجار و... مخالف نيستم اما بايد در جامعه اسلامي، عدالت اجتماعي اين چنين مظلوم واقع نشود و فرهنگ اشرافي گري ترويج نگردد و بايد پذيرفت در ساختن برج ميلاد با پول همه مردم فقير و غني تهران ساخته شده و نبايد قشر محروم تر هيچ بهرهاي از آن نبرد و عدهاي ديگر بستني 400 هزار توماني با پودر طلا در آنجا بخرند و اين با هيچ كدام از آموزههاي اسلامي سازگار نيست...
ازگاودانه تا برج میلاد
اما خبري را که چندين بار صدا و سيما و ديگر رسانهها منتشر كردند مبني بر اينكه در روستايي به نام گاودانه عليرضا، انگشت چندين نفر از ساكنين اين روستا از جمله دانشآموزان به علت استفاده از «گرگر يا جره» به منظور عبور از رودخانه مارون قطع شده است و ... اين خبر را در ابتدا خبرگزاري مهر منتشر كرد و بعد از آن صدا و سيما آنرا پيگيري و در نتيجه اين كه با همكاري دولت و يك خير يك پل در آنجا ساخته شد.اما بايد پذيرفت كه تنها روستاي گاودانه عليرضا با اين مشكل مواجه نيست و در اكثر روستاهاي ما مشكلات زيادي وجود دارد، بعضي روستاها حتي از داشتن آب شرب سالم، برق، گاز و ... محروم هستند و كمتر مورد توجه مسؤولان قرار ميگيرند. امروز در روستاهاي سطح كشور، گاودانههايي وجود دارد كه حتي مورد توجه رسانهها هم قرار نميگيرند و مردم آنجا همچون كوههاي استوار با سختي و مشكلات ميسازند و مقاومت ميكنند و امروز را به فردا ميرسانند، وتاسفانه می بینیم در ايام انتخابات براي جمع آوري آرا، حاشيه نشينها و روستا اهميت بيشتري دارند اما بعد از رأي گيري تا حدودي فراموش می شوند.....متأسفانه بعضي سياستهاي غلط اقتصادي و فرهنگي در سالهاي گذشته در كشور سبب شده كه محرومين جامعه در زير چرخ توسعه يك جانبه آسيب فراواني ببيند و اين يك مشكل بزرگ در جامعه اسلامي است كه عدالت تنها در جاهاي خاصي رعايت ميشود و به نظر ميرسد تقسيم امكانات بين اقشار مختلف جامعه بزرگترين عدالت است كه نبايد از آن چشم پوشي كرد.حزب تشكيل دادن براي به قدرت رسيدن و فراموشي محرومين با هيچكدام از آموزههاي اسلامي مطابقت ندارد.
درحالی امروزبستنی 400هزارتومانی دربرج میلادعرضه می شود که دانش اموزان مناط محروم زیلایی ،بهمئی ،لنده ودیشموک درآستانه ماه مهرتوانایی خریدلوازم مدرسه خودراندارند وباهمان لباسهای کهنه سال جدیدراشروع می کنند و این همه فاصله طبقاتی درجامعه اسلامی جای شگفتی دارد....راستی سهم دانش اموزان مناطق محروم زیلایی ،بهمئی ،لنده ودیشموک ازثروت ملی کجاست ،آیاسهم آنهافقط رای دادن است..کاش به همان اندازه که برای متروتهران،نمایندگان به دولت فشارمی آوردنددرفکرتوسعه مناطق روستایی هم بودند.....
در آخر اشارهاي ميكنم به يكي از سخنان پرمعناي حضرت امام خميني (ره) كه ميفرمايد: سعادت دنيا و آخرت شما در رسيدگي به حال محرومان جامعه است. به اميد روزي كه مرد عدالت ظهور كند و بيعدالتيها را بزدايد.
به نقل از سايت عصردناhttp://asredena.com
به قلم اسدا... رباني مهر
عضویت در خبر نامه