پایگاه تحلیلی خبری آوای رودکوف avayerodkof.ir
فتاح بدری در جمع خانوادهای دانش آموزان خوابگاه شبانه روزی الزهرا خطاب به آنها گفت:شما پدران و ماداران حتما ميدانيد که دختران نوجوان به دليل ويژگيهاي جسمي خاصي که دارند و نقشهايي که قرار است در آينده ايفا کنند، از نظر سلامت آسيبپذيرتر از پسرها هستند.
این مدرس آموزش خانواده افزود:باغبانان هم این را بخوبی درک می کنند که بعضی از درختان و از جمله گلها در مقابل کمبودات و نارسائیها سریعتر پژمرده و خشک می شوند.
یک چوپان گله هم خوب می داند که بعضی از گوسفندان خود بدلایل مختلف بیشتر آسیب پذیر و زودتر خسته و ناتوان می شوند .
اما در بحث توجه به دختران جوان ، ما با آینده ی یک مادر مواجه هستیم و همه اهمیت ، شان و مقام عظمای مادر را می دانید همانطور که قران می فرماید :بهشت زیر پای مادران است.
بنابر این از آنجا که همين دخترها قرار است در سالهاي بعدي مادر شوند بايد از همين حالا به فکر اين باشيم که پايه هاي سلامت شان را به شکل درست و محکمي بنا کنيم و مراقب باشيم در آينده، زنان جوان کشورمان با بيماريهايي مختلفي مثل پوکي استخوان، کمخوني و سوءتغذيه دست و پنجه نرم نکنند. و این را بدانیم که بسیاری از این بیماریهای جسمی و روحی که ممکن است در دوران مادی پیش آید بدلیل کم توجهی و یا عدم آگاهی ماست این بدان معنی است که ناخوداگاه در بیماری فرزندانمان عامل می شویم.
متاسفانه به سلامت رواني دختران معمولا توجه چنداني نميشود؛ در حالي که اگر دختران نوجوان ما از سنين بلوغ در شرايط امنيت رواني رشد نکنند، در آينده احتمال ابتلاي آنها به انواع اختلالات رواني بيشتر ميشود.
چيزي که نوجواني را از بقيه مراحل عمر متمايز ميکند، بلوغ است. دختران نوجوان در سنين 10 تا 16 سالگي بلوغ جسمي را تجربه ميکنند که تمام عملکردهاي جسمي و روانيشان را متحول ميکند. در اين دوران تغييرات فيزيکي موجب ميشوند که دختران از نظر رواني هم آسيبپذيرتر شوند چون در آستانه يک تغيير جدي يعني گذار از مرحله کودکي به بزرگسالي قرار ميگيرند. ميل به گوشهگيري، حساسيت نسبت به انتقاد ديگران، نوسان در خلق و خو، بيقراري، بيثباتي، کاهش اعتماد به نفس، نافرماني از والدين، صرف توجه بيش از حد به ظاهر و تمايل بيش از حد به داشتن ارتباط نزديک با گروه دوستان و همکلاسيها از ويژگيهاي رفتاري دختران در سنين بلوغ است.
که متاسفانه در چنین شرایطی ما اکثرا برداشتها و تفاسیر غلطی را به خورد خود و فرزندانمان می زنیم .و هزاران تعبیر متفاوت از خود بروز و بیان می نماییم .گاهی آنها را عاشق و یا کم عاطفه به والدین و یا مغرور و خودرای و غیره قلمداد می کنیم در حالی که این تغییرات ناشی از دوران بلوغ است و قطعا با هوشیاری و آگاهی و عملکرد درست ما مقطعی خواهند بود.
آمارها نشان ميدهد که 3 درصد از دختران 12 تا 16 ساله، در مقابل 6 درصد از پسران هم سنوسال خودشان، دچار اختلالات شديد رواني ميشوند. افسردگي و اضطراب بيشتر از ساير اختلالات بين دختران نوجوان ديده ميشود. براي مثال، در تحقیقاتی که روي دختران 15 ساله اسکاتلندي انجام شده، مشخص شد که نزديک به 43 درصد آنها داراي مشکلات احساسي و 27 درصد از آنها داراي مشکلات رواني مانند افسردگي حاد و مزمن بودهاند.
یعنی قریب به 70 در صد دختران جوان مورد ارزیابی قرار گرفته دارای مشکل هستند.
افسردگي و ساير اختلالات رواني در صورت شناخت مناسب والدين از فرزندانشان و مشاهده دقيق اعمال و رفتار آنها به سادگي قابل تشخيص بوده و اگر به موقع به روان پزشک مراجعه شود به راحتي قابل درمان نيز هست.
ایشان در ادامه تبليغات گسترده لاغري در شبکه های اینترنتی و مجله ای غرب را يکي دیگر از عوامل تهديد کننده سلامت رواني و جسماني دختران دانست و افزود مطالعات نشان ميدهد در بين دختران دبيرستاني که اين مقالات را ميخوانند احتمال تلاش براي کاهش وزن از راه نخوردن غذا و يا حتي مصرف سيگار دو برابر بيشتر از ساير دختران است.
که همین سوء تغذیه و بي اشتهايي رواني موجب عوارض بسيار مخربي مثل پوکي استخوان، مشکلات گوارشي، ريزش مو و توقف قاعدگي ميشود.
ایشان در پایان با تاکید بر توجه مناسب و مطلوب به دختران هم از حیث روانی و هم از جهت مادی و معنوی خواهان ارتقاء سطح فکری و فرهنگی اولیاء و ایجاد کلاسهای بیشتر و دعوت اولیاء به مطالعه و تحقیق در این زمینه شده است.
عضویت در خبر نامه